Hyppää sisältöön

Dubain läheltä löytyy aavemainen kylä, joka näyttää vajoavan hiekkaan – hylättiin jo kymmeniä vuosia sitten

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.02.2020
Miksi hiekka näyttää nielevän pienen kylän Arabiemiraattien aavikolla?

Hiekkaan vajoava kylä Al Madamin aavikolla

Oletko lähdössä Dubaihin, mutta haluaisit nähdä lomalla jotain muutakin kuin turisteja varten rakennettuja hotelleja, ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä?

Brittimedia Daily Mail kertoo lähellä Al Madamin pikkukaupunkia sijaitsevasta hylätystä alueesta, josta käytetään nimeä Al Madam Ghost Town eli aavekaupunki. Myös matkailijat ovat alkaneet löytää kummallisen näyn noin 60 kilometrin päässä Dubaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Al Madamin hylätty kylän erityispiirre on aavikon hiekka, joka näyttää lähes nielleen osan hylätyistä rakennuksista. Hiekka yltää paikoin jopa rakennusten katolle saakka ja valuu ikkunoista sisään. Näky hämmästyttää paikallisiakin.

Itse kylä – tai asutuskeskittymä – on pieni. Siellä on jonkin verran taloja sekä hylätty moskeija torneineen. Arabiemiraattien Gulf News kertoo, että talot on rakennettu 70- ja 80-luvuilla. Tunnelmaa kuvaillaan aavemaiseksi.

Kukaan ei tarkalleen tiedä, miksi rakennukset ovat hiekan valtaamia ja hylättyjä. Jos paikallisilta kysytään, syynä voivat olla joko raa’at aavikko-olot tai jinn, arabikulttuuriin kuuluvat yliluonnolliset hahmot, joita ei voi havaita ihmissilmin.

Arabiemiraateissa kerrotaankin legendoja pahoista hengistä, jotka ajoivat asukkaat pois. Monille hiljaisessa, hylätyssä kylässä vierailu tuntuu vähintäänkin jännittävältä. Harva haluaa liikkua siellä pimeän tullen.

– Olemme kuulleet vanhemmilta ihmisiltä, että alue rakennettiin Al Kutbin heimolle, mutta he hylkäsivät sen asuttuaan siellä jonkin aikaa. Sanotaan, että hiekassa on täällä jotain kummallista: se ottaa talot valtaansa. Emme tiedä, onko kyseessä luonnollinen ilmiö vai liittyykö siihen jotain muuta, kertoo Al Shuwaibissa asuva henkilö Gulf Newsille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sosiaalinen media on tuonut matkailijoiden tietoon erikoisia paikkoja, joista ei muuten olisi ehkä ikinä kuultukaan. Näin on käynyt myös aavekylän kohdalla: se vetää puoleensa kävijöitä, jotka haluavat löytää Dubain-lomalla jotain yllättävää.

Aavekylä sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Dubaista ja se on merkitty jopa Googlen karttoihin. Lähin isompi asumiskeskittymä on Al Madam. Paikalla on helpointa vierailla omalla vuokra-autolla tai taksilla.

Gulf News varoittaa, että viimeinen kylään johtava tieosuus vaatii joko nelivetoauton tai jalkautumisen.

Katso alta kuvia hiekan alle peittyvästä kylästä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Viisi helppoa päiväretkeä Dubaista – mikä näistä kohteista sopii sinulle?

Lähde: Daily Mail, Gulf News
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raippaluoto, Suomi

Suomen erikoisimmat nähtävyydet – 30 kohteen lista kesää varten

Roomasta on helppo vierailla minivaltio Vatikaanissa

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Pitävätkö lentokonemyytit paikkansa?

Kymmenen yleistä lentomyyttiä – joko tiesit, etteivät nämä uskomukset pidä paikkaansa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja