hero taustakuva

Dubain lasipohjainen silta kulkee kahden tornin välillä – maailman suurin kehys on luksuskohteen uusin ylpeys

Inka Khanji artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Kaksi tornia, lasisilta ja maailman suurin kehys - tällainen on tammikuussa 2018 avattu Dubai Frame.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 22.01.2018
facebook   whatsapp

Uusi ja vanha Dubai tutuksi tornista

Rantojen ja ostoskeskusten lisäksi Dubain valttikortteja matkailijoiden keskuudessa ovat mahtipontiset nähtävyydet. Kukapa ei olisi kuullut esimerkiksi maailman korkeimman rakennuksen löytyvän juuri Dubaista.

Luksuskaupungin viimeisin maamerkki Dubai Frame avattiin kävijöille tammikuussa 2018. Zabeel Parkin puistossa sijaitseva nähtävyys koostuu kahdesta 150 metriä korkeasta tornista, joita yhdistää 93 metriä pitkä silta. Läpinäkyvä lattia tekee kävelysillasta erityisen houkuttelevan.

Dubai Framen on tarkoitus olla näköalapaikka, josta matkailijat voivat nähdä sekä vanhan että uuden Dubain. Torneista avautuu 360 asteen maisema kaupungin ylle. Myös tällä Dubain nähtävyydellä on hallussaan ennätys: Dubai Frame on maailman suurin kehys.

Rakennuksen sisällä kävijöille puolestaan selviää, miten aavikkokaupungista tuli yksi maailman suosituimmista lomakohteista. Nähtävyyteen on koottu tarina, joka vie matkailijat Dubain menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Maamerkistä on jo nyt tullut suosittu vierailu- ja kuvauspaikka Dubaissa. Kultaisena hehkuvat tornit muodostavat kehyksen, josta matkailijat ovat ottaneet kaiken irti lomakuvissaan.

Nähtävyys on kerännyt myös kyseenalaista kunniaa. Dubai Framen suunnitteli meksikolainen arkkitehti Fernando Donis vuonna 2008 saksalaisen hissiyhtiö Thyssen Kruppin ja kansainvälisen arkkitehtijärjestö UIA:n suunnittelukilpailua varten. Myöhemmin Donisilta vietiin kuitenkin kaikki oikeudet osallistua hankkeeseen.

Donisin mukaan häneltä varastettiin idea, jonka designia muutettiin ja joka toteutettiin ilman, että hän sai olla mukana projektissa. Donisille myönnettiin suunnittelukilpailun voitosta rahapalkinto.

Dubai Framen verkkosivuilla hankkeen kerrotaan maksaneen 43,5 miljoonaa dollaria eli yli 35 miljoonaa euroa. Nähtävyyteen on reilun kymmenen euron sisäänpääsymaksu, ja kävijöiden tulee varata liput tietylle kellonajalle.

Katso alta matkailijoiden Instagramissa jakamia kuvia Dubai Framesta!

A post shared by Jena Schmidt (@j3nax) on

A post shared by Joshua (@dommaaaaa) on

?The Dubai frame ✨

A post shared by Noora★ (@noora73) on

I was actually terrified ??

A post shared by Jenny Boustany (@jennyboustany) on

Lähde: The Dubai Frame, The Guardian
Kuvat: Inka Khanji, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.