Hyppää sisältöön

Näin hyvin et syö missään muualla! Kymmenen ravintolavinkkiä Dubaihin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.01.2020
Dubai on kulttuurien kohtauspaikka ja kaupungin ravintolat vievät makumatkalle maistelemaan herkkuja eri puolilta maailmaa. Katso vinkit Dubain kiinnostavimpiin ravintoloihin!

1. Tomo

Tomo on ravintola, jossa kannattaa Dubain-lomalla vierailla niin herkullisen ruoan kuin upeiden maisemien takia. Ravintola tarjoilee perinteisiä japanilaisen keittiön herkkuja ja listalta löytyy esimerkiksi sushia, yakitori-vartaita ja wagyu-lihaa.

Tomon sisustus on moderni ja melko minimalistinen yhdistettynä itämaisiin yksityiskohtiin. Ravintola sijaitsee Raffles-hotellissa ja parhaat näkymät kaupunkiin aukeavat ravintolan ulkoterassilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tomo

2. Pierchic

Pierchic on Jumeirah Al Qasr -luksushotellin ravintola, joka sijaitsee upealla paikalla pitkän laiturin päässä. Ravintolassa voikin nauttia ruoasta rauhallisen merimaiseman ympäröimänä, minkä lisäksi ravintolalta aukeaa mainio näkymä myös Burj Al Arab -hotellille.

Pierchicin ruokalistalla näkyvät erityisesti välimerelliset vaikutteet ja ravintola tunnetaan herkullisista kalaa ja mereneläviä sisältävistä annoksista. Ravintola on hintatasoltaan melko korkea, sillä esimerkiksi pääruokien hinnat alkavat 50 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pierchic

3. La Petit Maison

La Petit Maison -ravintolassa sekoitetaan vaikutteita sekä Ranskan että Italian Rivieran paikallisista ruokakulttuureista. Annokset valmistetaan Välimeren terveellisistä ja herkullisista raaka-aineista kuten merenelävistä ja tuoreista kasviksista. Monet annoksista voi jakaa koko pöytäseurueen kesken.

Ravintola sijaitsee Dubai International Financial Centre -alueella, joka on kaupungin bisneskeskittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

La Petit Maison

4. Babel

Babel-ravintolassa ruokailijat pääsevät uppoutumaan herkulliseen libanonilaiseen makumaailmaan sekä testaamaan ravintolan mainioita kala-annoksia. Listalta löytyy esimerkiksi kattava valikoima niin kylmiä kuin lämpimiä mezejä. Mezet ovat pikkuannoksia, joita yhdistelemällä voi koota kokonaisen aterian.

Babel sijaitsee uudehkolla La Merin ranta-alueella. Alueelta löytyy vaaleahiekkaisen rannan lisäksi runsaasti ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Babel

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Il Borro Tuscan Bistro

Italialaista ruokaa rakastavan matkailijan kannattaa Dubaissa tutustua Il Borro -ravintolaan, joka on tunnelmallinen Toscanan makuihin keskittyvä bistro. Ravintolan lista vaihtelee sesonkien mukaan, sillä annokset valmistetaan kauden raaka-aineista, jotka tuodaan ravintolaan suoraan Italiasta.

Il Borro sijaitsee Jumeirah Al Naseem -hotelliyhteydessä Madinat Jumeirah -hotellialueen kupeessa. Ravintola on valittu useiden eri tahojen toimesta Dubain parhaaksi italialaiseksi ravintolaksi.

Il Borro Tuscan Bistro

6. Arabian Tea House

Arabian Tea House tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa paikalliseen historiaan ja kokea aitoja arabilaisia ruokaelämyksiä. Tunnelmallisessa ravintolassa ja kahvilassa voi nauttia kupillisen paikallista kahvia tai syödä tuhdin aterian.

Ravintolan ruokalistalta löytyy perinteisiä dubailaisen ja arabialaisen keittiön makuja ja annoksia. Listalla on kattava valikoima runsaita aamiaistarjottimia sekä pääruokia. Ravintolassa tarjoillaan myös iltapäiväteetä, joka nautitaan suolaisten ja makeiden herkkujen kera.

Arabian Tea House

7. Bebemos

Le Méridien -hotellin Bebemos-ravintola vie makumatkalle Espanjaan. Ravintola haluaa tarjota vieraille rennon ruokapaikan, jossa voi istua iltaa Espanjasta tuttuun tyyliin. Ravintolan sisustukseen on otettu vaikutteita esimerkiksi taiteilija Joan Mirón tyylistä.

Bebemos on ottanut listalleen Espanjan eri alueiden paikallisten keittiöiden erikoisuuksia. Viihtyisä ravintola tunnetaan erityisesti tapaksista ja paella-annoksista. Ravintolan ruokaan käytetyistä raaka-aineista monet ovat peräisin Espanjasta.

Bebemos

8. Nobu

Nobu on kansainvälistäkin menestystä saavuttaneen kokki Nobu Matsuhisan ravintola. Dubain Nobu-ravintolan ruoassa yhdistyvät moderni japanilainen ruoka ja arabialaisvaikutteet. Ravintolassa on myös sushibaari sekä loungetila, joka on tarkoitettu riisistä valmistetun alkoholijuoman saken maisteluun.

Nobu sijaitsee Dubain keinotekoisella palmusaarella Atlantis-hotellin yhteydessä.

Nobu

9. Patiala

Patiala tarjoilee maistuvaa intialaista ruokaa moderneissa puitteissa. Tyylikkäästi sisustettu ravintola sijaitsee lyhyen matkan päässä matkailijoita kiinnostavista kohteista, kuten Dubai Mall -ostoskeskuksesta ja suuresta Dubai Fountain -suihkulähteestä.

Patiala-ravintolan listalla runsas valikoima niin kasvis- kuin liharuokia. Mukana on monia tuttuja klassikkoannoksia ja ravintolalla on myös maistelumenuita, jotka mahdollistavat monipuolisen tutustumisen herkullisiin intialaisen keittiön makuihin.

Patiala

10. Wild & The Moon

Wild and The Moon -ravintola on keskittynyt tarjoamaan asiakkailleen terveellisiä vaihtoehtoja. Ravintolan listalla on esimerkiksi aamiaisannoksia, smoothieita ja keittoja. Monet listan annoksista ovat vegaanisia sekä gluteenittomia, joten ruokapaikka soveltuu mainiosti erilaisille ruokavalioille.

Wild & The Moon

>> Lue myös: Pitääkö Dubaissa antaa tippiä? Tarkista ohjeet ennen lomaa

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vaasan parhaat ravintolat

Mihin syömään Vaasassa? 15 ravintolavinkkiä erilaisiin tilanteisiin

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja