Hyppää sisältöön

Uskoitko sinäkin tämän myytin Dubaista? Lue totuus “seitsemän tähden hotellista”

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.09.2019
Voiko hotellilla on enemmän kuin viisi tähteä?

Burj Al Arabilla on “vain” viisi tähteä

Jos olet joskus lomaillut Dubaissa – tai seuraat matkailualaa – olet todennäköisesti törmännyt kaupungissa sijaitsevaan Burj Al Arab -hotelliin. Purjeen muotoinen hotelli on rakennettu veden päälle, josta vie silta Jumeirahin rannalle.

Olet ehkä itsekin haaveillut hotellissa yöpymisestä – onhan kyseessä “maailman ainoa seitsemän tähden hotelli”. Vai onko? Ja miksi tähtiä on juuri seitsemän, eikä esimerkiksi kymmenen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jumeirah-ketjuun kuuluvan hotellin seitsemän tähteä on oikeasti vain legenda, jolla ei ole totuuspohjaa. Kyseessä ei ole seitsemän tähden hotelli, koska sellaisia ei ole olemassakaan. Kaikkien hotelleja luokittelevien tähtijärjestelmien korkein arvosana on viisi tähteä.

Termi on tiettävästi saanut alkunsa hotellissa yöpyneen brittiläisen matkailutoimittajan kommentista. Kun hotelli avattiin vuonna 1999, tämä kuvaili elämystä seitsemän tähden arvoiseksi. Käsite alkoi levitä ja jäi elämään. Siitä tuli ikään kuin lempinimi, jota moni pitää faktana.

Arabiemiraattien What’s On -verkkosivusto kertoo hotellin edustajan vahvistaneen tarinan termin synnystä, mutta kieltäytyneen kommentoimasta aihetta. Hotelli itse ei mainosta olevansa seitsemän tähden hotelli, mutta se on varmasti hyötynyt myytistä. Verkkosivuilta löytyy maininta “seitsemän tähden palvelusta”.

Dubaissa hotellien tähtiluokituksista vastaa paikallinen matkailutoimisto ja matkailunedistämiskeskus. Tähtiä jaetaan yhdestä viiteen kansainvälisen käytännön mukaan.

Burj Al Arab on hyvä esimerkki siitä, miten eri tasoisia viiden tähden hotellit voivat olla maasta riippuen – tai jopa saman maan sisällä. Hotellissa kaikki on laitettu överiksi, mutta sillä on silti sama määrä tähtiä kuin tavallisilla, peruskriteerit täyttävillä viiden tähden hotelleilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisille matkailijoille Burj Al Arabin kultaiset iPadit ja kimalteleva sisustus voivat olla unelmien täyttymys, kun taas kaikkien makua pröystäilevä tyyli ei miellytä. Burj Al Arabin pyrkii erottumaan myös huipputason palvelulla: jokaista sviittiä kohden on kahdeksan työntekijää.

Lue myös: Dubain kääntöpuoli – 5 asiaa, joissa luksuskohteella on kyseenalainen maine

Lähde: What’s On, CNN
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Dubain ilmasto ja sää

Tällainen on Dubain ilmasto – koska on paras aika matkustaa?

Suomen suurin hotelli

Tältä näyttää Suomen suurin hotelli – lentokentän uudessa kokonaisuudessa on kattobaari ja yli 700 huonetta

Helsinki-Vantaan hotellit

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja