hero taustakuva

Joko kuulit? Yksi asia muuttui Dubaissa: näin turistit voivat ostaa alkoholia

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Dubaissa on kevennetty turisteja koskevia alkoholisääntöjä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 05.08.2019
facebook   whatsapp

Turistit voivat nyt ostaa alkoholia Dubain kaupoista

Mielipiteitä jakava Dubai on nykyään suosittu talvilomakohde suomalaisten keskuudessa. Yksi silmiinpistävistä eroista Suomeen on paikallinen suhtautuminen alkoholiin.

Alkoholia mielineet matkailijat ovat tähän mennessä voineet tilata juomia ainoastaan hotellien yhteydessä toimivista baareista ja ravintoloista. Asiaan on kuitenkin tullut muutos heinäkuussa 2019, kertoo paikallinen uutismedia The National.

Turistit voivat nykyään hakea ostolupaa, joka mahdollistaa alkoholijuomien hankkimisen kaupoista omaan käyttöön. Lupaa voivat hakea 21 vuotta täyttäneet matkailijat, jotka eivät ole muslimeja.

Alkoholiluvasta ei peritä maksua, ja se on voimassa 30 päivää myöntämishetkestä eteenpäin. Luvan myöntävät myymäläketjut MMI sekä African + Eastern.

Ostoluvan voi hankkia ensimmäisen myymäläkäynnin yhteydessä. Matkailijoiden on otettava mukaan passi, josta liike ottaa kopion. Ennen ostoksia täytetään lomake, jonka allekirjoittamalla turistit sitoutuvat noudattamaan paikallisia alkoholilakeja.

Uusi käytäntö ei tarkoita sitä, että Dubaissa suhtauduttaisiin alkoholiin tai humalahakuiseen juomiseen yhtään kevyemmin. Alkoholijuomien nauttiminen ja päihtyneenä esiintyminen julkisella paikalla on edelleen tiukasti kielletty. Autoilijoille on Dubaissa nollatoleranssi alkoholin suhteen.

Matkailijoita varten laaditut lupaohjeet löytyvät täältä.

Lue myös: Tiesitkö, että Dubaissa viikonloppua vietetään eri päivinä kuin Suomessa – ja siihen liittyy kostea perinne

Lähde: The National
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.