Hyppää sisältöön

Tunnetko jo Tallinnan kaupunginosat? Katso, mikä kuudesta alueesta sopii sinulle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.01.2023
Tallinna on monipuolinen kaupunki, johon syntyy uusia matkailualueita jatkuvasti. Katso, mikä näistä Tallinnan kaupunginosista sopii sinun lomakohteeksesi!

Vanhakaupunki

Viron-matkojen klassikko on Tallinnan viihtyisä vanhakaupunki, joka on koko kaupungin sydän. Vanhakaupunki on kohde, johon matkailijat palaavat kerta toisensa jälkeen, sillä kukapa ei nauttisi mukulakivikaduista, kauniista hansakaupungin ajan rakennuksista ja tuulahduksesta mennyttä aikaa?

Tallinnan vanhakaupunki on jaettu kahteen alueeseen: alakaupunkiin ja yläkaupunkiin, jota kutsutaan myös Toompeaksi. Alakaupunki on nykyäänkin yksi maailman parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja ja myös Unescon maailmanperintökohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockTallinna, Viro
Tallinnan vanhakaupunki on yksi Viron suosituimmista nähtävyyksistä.

Vanhakaupunki sopii sinulle jos:

 • Olet kiinnostunut historiasta.
 • Haluat kauniita kuvia ja vanhan ajan tunnelmaa.
 • Olet ensimmäistä kertaa Tallinnassa.

>> Lue myös: Tältä näyttää Tallinnan kiinnostavin kohde – katso video

Telliskivi

Telliskivi kuuluu suurempaan Kalamajan alueeseen, joka on täynnä värikkäitä puutaloja ja boheemia tunnelmaa. Uudet kahvilat, baarit ja galleriat ovat nostaneet alueen niin paikallisten taiteilijoiden kuin matkailijoidenkin suosioon. Alueen teollisuusrakennukset on tyylikkäästi muutettu tapahtumapaikoiksi, ravintoloiksi ja design-myymälöiksi, ja kaupunginosassa voi pistäytyä syömään muun muassa vanhaan junanvaunuun.

Telliskivi sijaitsee Tallinnan rantaviivan ja vanhankaupungin välimaastossa, mikä tekee siitä helpon kävelykohteen. Telliskiveen pääsee kuitenkin myös kätevästi julkisella liikenteellä. Alueen nimi tarkoittaa viroksi tiiliskiveä.

Telliskivi, Tallinna
Telliskivi on boheemi kaupunginosa, joka on monelle suomalaiselle jo ennestään tuttu.

Telliskivi sopii myös lapsiperheille, sillä lapsia kiinnostavia yksityiskohtia on paljon, ja Lentosatama-merimuseo sijaitsee kivenheiton päässä. Myös Tallinnan vanha asematori, Balti Jaama Turg, on käymisen arvoinen kohde muun muassa hyvän katuruokatarjontansa vuoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Telliskivi sopii sinulle jos:

 • Olet boheemi ja luova.
 • Pidät katutaiteesta ja katuruoasta.
 • Etsit designia.

>> Lue lisää: Joko olet tutustunut Kalamajaan? Tällainen on Tallinnan trendikkäin kaupunginosa

Noblessner

Toinen Kalamajan alueeseen kuuluva kortteli on Noblessner, joka on yksi tuoreimmista Tallinnan alueista. Noblessner toimi alun perin sukellusvenetelakkana, ja se on tällä hetkellä kaupungin nopeimmin kehittyvä alue. Rakennustyömaita tapaa lähes jokaiselta kulmaukselta, kun vanhat tehdashallit herätetään uuteen elämään. Vielä keskeneräinen Noblessner nousee Telliskiven alueen viereen.

Inka KhanjiNoblessner, Viro
Noblessner on Tallinnan kiinnostavimpia uutuuksia.

Noblessnerin alueen historia juontaa juurensa Pietari Suureen, joka halusi perustaa alueelle sotasataman. Suunnitelma ei toteutunut, ja myöhemmin alueelle nousi sen sijaan suuri telakka. Telakan aikaan alue nimettiin siellä toimineiden yrittäjien Emmanuel Nobelin mukaan ja Arthur Lessnerin mukaan. Tiesitkö, että ensiksi mainittu on Nobel-palkinnon perustaneen Alfred Nobelin veljenpoika?

Noblessnerin kaikkien kunnostus- ja rakennustöiden arvioidaan valmistuvan 2020-luvun loppupuolella, joten se on tuleva 2020-luvun kohde.

Noblessner sopii sinulle jos:

 • Haluat kulkea trendien aallonharjalla ja löytää uudet paikat ennen muita.
 • Etsit tyylikästä sisustusta – Noblessnerissa on paljon sisustuskauppoja.
 • Pidät oluesta ja haluat vierailla Põhjala-oluen panimoravintolassa tai läheisessä underground-yökerhossa.

Rotermanni

Oletko jo nähnyt paljon vanhaa historiaa ja käynyt aivan liian monessa museossa? Siinä tapauksessa Rotermannin kortteli sopii sinulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Rotermanni, Viro
Rotermannin kortteli on yksi Tallinnan uusimpia alueita.

Aivan sataman kupeeseen valmistunut Rotermannin kortteli on hotellien ja ravintoloiden keskus, joka on helppo saavuttaa lyhyenkin laivamatkan aikana. Satamasta Rotermanniin kävelee noin 20 minuuttia, mikä tekee siitä erinomaisen sijainnin myös hotelliyöpymisille. Kortteli on noussut nopeasti vanhalle teollisuusalueelle vanhankaupungin ja sataman väliin.

Rotermannin korttelista löytyy muun muassa moni Tallinnan hyvistä hotelleista, useita ravintoloita, elokuvateatteri ja kauppoja. Korttelin keskusaukiolla järjestetään tapahtumia.

Rotermanni sopii sinulle jos:

 • Etsit hyvää sijaintia hotellille vanhankaupungin ja sataman lähettyviltä.
 • Etsit tyylikkäitä ravintoloita.
 • Haluat käydä elokuvissa tai ostoksilla.

Kadriorg

Kadriorg tunnetaan erityisesti komeasta kartanostaan ja valtavasta puistostaan. Monet paikalliset tulevat puistoon viettämään rauhallista päivää perheen tai ystävien kanssa. Matkailijalle puisto tarjoaa levollisen paikan luonnon keskellä, ja sen sisällä pääsee käymään myös japanilaisessa puutarhassa.

ShutterstockKadriorg, Tallinna
Kadriorgin palatsia voi ihailla ilmaiseksi ulkopuolelta, mutta sen sisällä voi tutustua ulkomaisten taiteilijoiden teoksiin.

Jos etsii matkallaan taidenäyttelyitä, kannattaa suunnaksi ottaa Kadriorg. Puiston sisällä on peräti kolme näyttelyä, joissa pääsee tutustumaan niin klassiseen maalaustaiteeseen kuin moderneihinkin taidesuuntauksiin.

Tunnetuin alueen museoista on Viron suurin kuvataidemuseo Kumu, jonka modernissa rakennuksessa voi tutustua virolaisten tekijöiden hyvin erilaisiin taidesuuntauksiin. Jos etsii perinteistä maalaustaidetta, kannattaa pistäytyä komeassa Kadriorgin palatsissa, jonka sisällä on ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia. Kolmas alueen taidemuseoista on Mikkelin museo, jossa on esillä virolaisen taidekeräilijän Johannes Mikkelin kokoelma. Kokoelma sijaitsee aivan Kadriorgin palatsin kupeessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kadriorgiin pääsee kätevästi raitiovaunulla.

Kadriorg sopii sinulle jos:

 • Haluat luontoon keskellä kaupunkia.
 • Pidät taiteesta.
 • Haluat nähdä kauniita rakennuksia.

Pirita

Pirita sijaitsee Tallinnan keskustan koillispuolella. Se on merenrantakohde, joka lumoaa rannoillaan ja raikkailla merituulillaan erityisesti kesäisin. Jos etsii Tallinnasta rantalomaa, kannattaa ottaa suunnaksi Pirita, jonne pääsee helposti paikallisbusseilla.

Piritassa voi käydä katsomassa myös 1400-luvulla rakennetun luostarin raunioita, ja neuvostoaikana rakennettua televisiotornia. Televisiotornin vieressä voi kesäaikaan kävellä myös luonnontieteellisessä puutarhassa.

Maarjamäe, Viro
Maarjamäen museossa voi tutustua Viron tasavallan historiaan. Museossa on myös lapsille suunnattu lasten tasavalta -osio.

Piritan alueella sijaitsee myös yksi Tallinnan uusimmista nähtävyyksistä, Maarjamäen museokeskus, jossa voi tutustua Viron tasavallan historiaan, elokuvan historiaan ja virolaisen pop-musiikin historiaan. Alue on rakentunut näyttävän Maarjamäen kartanon ympärille, ja kartanon taakse on perustettu myös neuvostoaikaisten patsaiden näyttely.

Pirita sopii sinulle jos:

 • Etsit rantakohdetta kaupungista.
 • Haluat nähdä Tallinnan korkealta televisiotornista.
 • Haluat lähteä lapsiperheen kanssa paikkaan, jossa on useita lapsille sopivia museoita.

>> Suunnitteletko matkaa Tallinnaan? Lue vinkit!

Lähde: Visit Tallinn
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji ja Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Onko Tallinnassa tapana jättää tippiä?

Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa

Tallinna, Viro

Air Baltic aloittaa lennot Tampereelta Tallinnaan

Tallinnan hotellit, joissa on uima-allas

Tallinnan parhaat uima-altaat – 12 hotellia, joissa pääset uimaan

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja