Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Rataskaevu 16 -ravintola sijaitsee rakennuksessa, jota pidetään yhtenä kaupungin tunnetuimmista kummitustaloista.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 11.07.2019
facebook   whatsapp

Nauti lounasta tai illallista kummitustalossa

Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Rataskaevu 16 kuuluu kaupungin suosituimpiin ravintoloihin ja esimerkiksi TripAdvisor-palvelussa ravintola on käyttäjien arvostelujen perusteella koko Tallinnan paras ravintola.

Rakennus, johon ravintola on perustettu, on todellisuudessa yksi Tallinnan tunnetuimmista kummitustaloista. Tarinan mukaan kauan sitten talon omisti mies, joka oli ajautunut pahoihin rahaongelmiin. Eräänä päivänä miehen luokse saapui muukalainen, joka tarjosi omistajalle huomattavan summan rahaa, jos hän saisi järjestää juhlat talon ylimmän kerroksen huoneessa. Ainoana ehtona oli, ettei kukaan saisi missään tapauksessa häiritä juhlijoita.

Tarinan lopusta on olemassa eri versioita, mutta kaikkien niiden mukaan tuona kyseisenä yönä talossa juhlittiin itse paholaisen häitä. Yhden version mukaan talon palvelija menehtyi vakoiltuaan juhlia, kun taas toisten tarinoissa itse omistaja päätyi tirkistelemään juhlintaa avaimenreiästä, jäi lopulta ilman rahoja ja paholainen otti oikeudekseen käyttää huonetta yhä milloin haluaa.

Kummitustalon ja suositun ravintolan löytää vanhastakaupungista läheltä Raatihuoneentoria osoitteesta Rataskaevu 16. Rakennuksen luona vierailevat voivat huomata, ettei ylimmän kerroksen vasemmanpuoleisin ikkuna ole oikea. Tarinan mukaan vielä vuosienkin jälkeen ohikulkijat kuulivat paholaisen huoneesta yöaikaan meteliä ja juhlinnan ääniä, joten omistaja päätyi muuraamaan ikkunan umpeen.

>> Älä eksy turistiravintoloihin – katso kolme kiinnostavaa ruokapaikkaa Tallinnan vanhassakaupungissa

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Rataskaivo 16 on mieliravintolamme Tallinnassa. En tiennyt kummituksesta mitään eikä ole häntä tavattu.


  2. No olipas sattuma. Torstaina mennään juuri tuohon Rataskaivo 16 ravintolaan. Ei olla taikauskoisia!


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.