Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö jo tästä? Tallinnan lähellä sijaitsee upea vesiputous – katso kuvat

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Jägalan vesiputous on Tallinnan alueen vaikuttavimpia luontokohteita.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 07.04.2022
facebook   whatsapp

Koko Viron levein luonnollinen vesiputous

Viron pääkaupunki Tallinna on täynnä yllätyksiä, sillä perinteisen kaupunkiloman lisäksi Tallinnan-matkan voi viettää myös esimerkiksi sukeltamalla vanhassa vankilassa tai viettämällä rantalomaa Piritassa. Luontomatkailijoiden kannattaa nähdä vaivaa ja matkustaa kaupungin ulkopuolelle, missä voi nähdä näyttävän vesiputouksen.

Noin 26 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Jägalan vesiputous sijaitsee Jägalan joen alajuoksulla. Vesiputous on näyttävä kokonsa vuoksi: se on lähes kahdeksan metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Kyseessä onkin Viron levein luonnollinen vesiputous.

Jägala on kiinnostava kohde läpi vuoden, ja siellä kannattaa vierailla paitsi kesällä myös talvella. Pakkasilla vesiputous jäätyy, minkä tuloksena syntyvät näyttävät suurten jääpuikkojen täyttämät jääseinät. Lisäksi vesiputoukseen saattaa syntyä myös jäätunneleita.

Jägala on myös suosittu kalastuskohde, sillä joen alajuoksu putoukselta joen suuhun on koko Viron arvokkaimpia kalastusalueita.

Vesiputoukselle pääsee näppärästi Tallinnan keskustasta linja-autolla numero 154. Bussilla ei kuitenkaan voi matkustaa aivan perille saakka, sillä aivan loppumatkasta kävelyä jää hieman yli kilometri.

Katso kuvat näyttävästä vesiputouksesta!

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Visit Estonia
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.