Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Etsitkö Tallinnan parasta näköalaa? Teletorni on Viron korkein rakennus

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tallinnan huimimmat näköalat löytyvät koko Viron korkeimmasta rakennuksesta Teletornista.
Teksti: Helmi
Päivitetty: 09.05.2018
facebook   whatsapp

Mielenkiintoisia aktiviteetteja

Tallinnan 175 metrin korkeuteen kohoava Teletorni rakennettiin vuoden 1980 Moskovan olympialaisiin, ja keväällä 2012 se avattiin jälleen yleisölle massiivisen remontin jälkeen. Betonisesta tornista avautuu huikea näköala läpi Viron pohjoisrannikon, ja pilvettöminä iltoina taivaanrannasta voi erottaa jopa Helsingin valot.

Tornilla on oma paikkansa tallinnalaisten sydämessä, sillä se on yksi Viron itsenäistymisen symboleista.

Näköalojen lisäksi Teletornista löytyy tekemistä sekä lapsille että vähän vanhemmillekin vierailijoille. Rakennuksen sisäänkäynnillä on esillä vaikuttavia, suurennettuja valokuvia tornin rakennusvaiheista ja galleria jatkuu sisällä aulassa, jossa toimii myös matkamuistomyymälä.

Toisesta kerroksesta löytyy hauska vinkkaus tornin historiaan televisio- ja radiotornina – sieltä voi välittää videotervehdyksen ystävälle televisiolähetyksen tyyliin vaikkapa toiselle puolelle maapalloa.

Huikea näköala huipulla

Modernisti sisustettu näköalatasanne sijaitsee 21. kerroksessa, jonne hissi suhauttaa alle minuutissa. Ympäri tilaa sijoitetut interaktiiviset näytöt kertovat lisää tarinoita tornin ja Tallinnan lähihistoriasta. Niiden avulla pääsee liikkumaan sekä ajassa että tilassa, ja kohteita suurentamalla voi kurkistaa, miltä entisaikojen Tallinna on näyttänyt. Näyttely esittelee myös Viron historiallisia huippusaavutuksia.

Erityismaininnan ansaitsevat pyöreät lattiaikkunat, joiden luoma tunne äkkipudotuksesta saa kylmät väreet hurjapäisimmänkin kävijän selkäpiihin.

Ylimmästä kerroksesta löytyy tornin kahvila, joka muuttuu iltaisin à la carte -ravintolaksi. Samasta tasosta pääsee tuuliselle ulkotasanteelle, jossa vierailijat on huomioitu lämpöhuovilla.

Teletorni isännöi vuosittain monta hauskaa tapahtumaa aina lasten satutunneista kitarafestivaaleihin ja tornin porrasjuoksuun, joten vierailua suunnittelevan kannattaa tarkistaa tornin tapahtumakalenteri ennen matkaa.

Näin pääset Teletorniin

Kaikkein suurimmat turistimassat eivät tornia ole vielä löytäneet, joten näköaloista saa yleensä nauttia jonottamatta. Tornissa ehtii vierailla, vaikka olisi kaupungissa vain päivävisiitillä, sillä matkustaminen paikan päälle on helppoa ja nopeaa. Bussit 34A ja 38 huristelevat Viru-keskuksen terminaalista Teletornin pysäkille parissa kymmenessä minuutissa vartin välein. Tallin Card -kortilla tornin sisäänpääsy on ilmainen.

>> Lue lisää Teletornin verkkosivuilta

Teksti: Helmi Carpén
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.