Hyppää sisältöön

Noblessner on Tallinnan trendikkäin alue – katso kohdevinkit ja löydä jotain uutta tutusta kaupungista

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 17.11.2019
Noblessnerin alue houkuttelee vierailijoita uusilla nähtävyyksillä ja herkullisilla ravintoloilla. Katso vinkit Tallinnan kiinnostavimmalle uutuusalueelle ja koe seuraavalla reissulla jotain uutta!

Vieraile trendikkäässä Noblessnerissa

Pohjois-Tallinnassa sijaitseva uusi Noblessnerin alue on yksi Tallinnan kiinnostavimpia vierailukohteita. Entisen sukellusvenetelakan alueelle on tullut asuntoja, nähtävyyksiä ja ravintoloita, ja alue kehittyy edelleen jatkuvasti. Alueella on myös esimerkiksi kiinnostavia sisustuskauppoja, ja matkailijalle riittääkin tekemistä vaikka koko päiväksi.

Noblessnerin alue sai alkunsa 1900-luvun alussa, kun siellä alettiin rakentaa sukellusveneitä Venäjän Keisarikunnan tarpeisiin. Myöhemmin telakan historian aikana siellä on niin korjattu kuin valmistettu erilaisia aluksia, ja viimeiset laivat rakennettiin vasta vuonna 2018.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka Khanji
Noblessner on yhä kehittyvä alue, josta löytyy jo nyt kiinnostavia nähtävyyksiä ja ravintoloita.

Noblessneriin pääsee helposti niin kävellen, omalla autolla kuin julkisia käyttäen. Kävelymatka Tallinnan vanhastakaupungista Noblessneriin kestää noin 20 minuuttia. Bussi 73 liikennöi Noblessneriin, ja myös bussilla 3 pääsee lyhyen kävelymatkan päähän.

Löydä kiinnostavat nähtävyydet

Keksintötehdas Proto on Noblessnerin ykkösnähtävyys, jossa viihtyvät varmasti kaikenikäiset. Vanhan valimon tiloihin rakennettu Proto ei ole perinteinen tiedekeskus tai museo. Proto esittelee merkittäviä keksintöjä vauhdikkaalla tavalla, sillä vierailijat voivat virtuaalilaseja käyttämällä kokeilla keksintöjä itse sekä vierailla eri maisemissa ja maailmoissa.

Aivan Proton vieressä sijaitsee Taidekeskus Kai. Noin 100 vuotta vanhaan teollisuusrakennukseen avatussa Kaissa on esimerkiksi näyttelytiloja, joissa näyttelyt vaihtuvat noin viisi kertaa vuodessa. Tämän lisäksi rakennuksesta löytyy myös esimerkiksi taide-elokuviin erikoistunut elokuvateatteri.

Inka Khanji
Keksintötehdas Proto on Noblessnerin kiinnostavin nähtävyys.

Kun Noblessnerin nähtävyydet on kierretty, on helppo siirtyä vieressä sijaitsevaan Lentosataman merimuseoon. Merimuseo tutustuttaa kävijät merenkulun maailmaan, ja esillä on esimerkiksi suuri, vuonna 1937 rakennettu sukellusvene ja yli 100 erilaista laivaa. Lentosataman merimuseossa, aivan kuten Protossakin, saa helposti kulumaan useamman tunnin.

Herkuttele ravintoloissa

Bistro Lore on rento ja tunnelmallinen ravintola, joka sijaitsee samassa rakennuksessa Taidekeskus Kain kanssa. Loressa on ideana että annokset tilataan pöytäseurueen kesken jaettavaksi. Ruokalistan annokset ovat saaneet vaikutteita omistajien tekemistä matkoista, ja vaikka lista on melko lyhyt, löytyy sieltä vaihtoehtoja moneen makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bistro Loren kanssa samaan rakennukseen on avautuu marraskuun 2019 aikana myös japanilainen ravintola Kampai ja cocktailbaari Kaif.

Noblessnerin ravintolatarjontaan kuuluu myös fine dining -ravintola 180°. Ravintolassa on tarjolla vain maistelumenuita, joista voi valita kuuden tai neljän ruokalajin vaihtoehdon. 180°-ravintolan ruoassa näkyvät kansainväliset vaikutteet, laadukkaat raaka-aineet ja innovatiiviset valmistusmenetelmät.

Inka Khanji
Noblessnerissa voi herkutella esimerkiksi Bistro Loressa.

Noblessnerista löytyy myös Põhjalan panimo, jonne erityisesti oluen ystävien kannattaa suunnata. Panimon tiloihin pääsee tutustumaan kerran päivässä järjestettävällä ohjatulla kierroksella. Panimorakennuksen yläkerrassa on myös ravintola, jossa pääsee maistelemaan barbeque-ruokia sekä panimon oluita. Alakerrasta taas löytyy kauppa, jossa on myynnissä laaja valikoima oluita ja erilaisia ohjeistuotteita.

>> Lue myös: Kymmenen kiinnostavaa nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja