Hyppää sisältöön

Yhdeksän vinkkiä Telliskiveen – kaikki irti Tallinnan suosikkialueesta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.02.2020
Monipuolinen Telliskivi takaa unohtumattoman Tallinnan-loman. Katso, mitä kaikkea trendikäs kaupunginosa tarjoaa.

1. Paikallisia löytöjä Talissa

Tallinnan tunnetuimpiin shoppailupaikkoihin lukeutuva Telliskiven luova kortteli Loomelinnak on jo monille tuttu, sillä design-puoteja riittää jokaiseen lähtöön. Jos sen on jo nähnyt, voi siirtyä kivenheiton päähän Taliin, joka on yksi suurimmista virolaisen designin liikkeistä Tallinnassa. Virolaisten merkkien lisäksi saatavana on myös kansainvälisiä brändejä.

Talista löytyvät tuliaiset vaatteista koruihin, minkä lisäksi liikkeessä on myös kattava sisustusosasto. Jos etsit hauskaa lahjaa designia arvostavalle läheiselle, löytyy se takuuvarmasti Talista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tali
Kotzebue tänav 33

2. Ajatuksia herättävä museovierailu Fotografiskassa

Vuonna 2019 avattuun valokuvataiteen museoon Fotografiskaan kannattaa mennä vaikuttavien valokuvanäyttelyiden lisäksi hyvien maisemien vuoksi: ylimmässä kerroksessa toimii näyttävä terassiravintola ja baari. Museoon voi mennä vierailulle myös myöhään, sillä se on parhaimmillaan avoinna yhteen yöllä.

Inka KhanjiTelliskiven vinkit
Fotografiska tuo maailmankuuluja valokuvanäyttelyjä Tallinnaan.

Fotografiskassa on samanaikaisesti käynnissä useita näyttelyjä, jotka vaihtelevat usein. Tästä syystä museo tarjoaa uutta nähtävää jopa jokaisella Tallinnan-vierailulla. Muista vierailla myös Fotografiskan museokaupassa, missä on helppo piipahtaa, vaikka aikaa itse museovierailuun ei olisikaan.

Fotografiska
Telliskivi tänav 60a-8

3. La Muu tarjoilee tallinnalaista jäätelöä

Herkkusuiden jäätelöbaari La Muu sopii seikkailunhaluisille maistajille. Telliskiven laboratoriossa kehitellyt maut vaihtelevat aina avokado-limejäätelöstä raparperiin tai pekonijäätelöön, ja jäätelötehtaan yhteydessä toimivasta jäätelöbaarista saa maisteltavaksi uusimmat maut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiTelliskiven vinkit
Jos haluat kokeilla erikoisia jäätelömakuja, ota suunnaksi La Muu.

Tarjolla on tavallisesti 20 makuvaihtoehtoa, joiden joukkoon tulee joka kuukausi kaksi tai kolme uutta makua.

La Muu
Telliskivi 60a-5

4. Helppo ja herkullinen F-Hoone

Telliskiven klassisimpien ravintolasuosikkien joukkoon kuuluva F-Hoone on tuttu monille suomalaisille, mutta suosion vuoksi ravintolaa ei kannata jättää väliin: on erinomainen syy sille, miksi F-Hoone on noussut suosioon.

Inka KhanjiTelliskiven vinkit
Legendaarinen F-Hoone on suosittu ravintola, johon kannattaa tehdä pöytävaraus.

Satavuotiaaseen teollisuushalliin rakennettu ravintola on tunnettu kekseliäästä ruokalistastaan ja laajasta juomavalikoimastaan. Tarjolla on monipuolinen kattaus aina aamiaisesta illalliseen, minkä lisäksi ravintolalla on myös monipuolinen drinkkilista.

F-Hoone
Telliskivi 60A

5. Herkuttele gourmet-olutbaarin valikoimalla Pudelissa

Oluen ystävät löytävät tukikohdan Pudel-baarista. Viron ensimmäiseksi gourmet-olutbaariksi itseään nimittävä Pudel tarjoaa harvinaisia juomia ja käsityöläispanimojen oluita. Iltaisin Pudeliin voi tulla kuuntelemaan musiikkia ja juhlimaan.

Kesäisin kävijät nauttivat Pudelin tunnelmasta terassilla, josta käsin on helppo ottaa kaikki irti Telliskiven eläväisestä tunnelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pudel
Telliskivi 60A

6. Uunituoreet leivonnaiset tuliaisiksi Muhu Pagaridista

Muhu Pagarid eli Muhun paakari on lähileipomo, josta voi ostaa tuoreet aamiaisleivät tai tuliaisleivokset kotiin. Leipomo on kotoisin Saarenmaan kyljestä Muhun saarelta, ja sillä on useita toimipisteitä Tallinnassa, muun muassa Balti Jaama Turg -kauppakeskuksessa.

Inka KhanjiTelliskiven vinkit
Muhu pagaridilla on toimipiste muun muassa Balti Jaama Turgissa.

Leipomon tunnetuin tuote on muhulainen musta leipä, jota myydään myös useissa ruokakaupoissa ympäri Viroa.

Muhu Pagarid
Kopli 1

7. Yövy tyylikkäästi Bob W:ssä

Telliskiven majoitustarjonta on niukka, muttei olematon. Kirkkaankeltaiseen kerrostaloon rakennettu Bob W Telliskivi on paras vaihtoehto, jos etsit laadukasta asuntoa paikallisella säväyksellä. Talossa on 41 yksiötä, joiden parvekkeilta näkee muun muassa Fotografiska-museoon.

Bob WTelliskiven vinkit
Valoisat huoneistot ovat Bob W:n valtti.

Huoneistot on sisustettu vaaleilla sävyillä ja värikkäillä yksityiskohdilla, eikä niistä puutu persoonallisuutta. Edullinen hinta ja monipuolinen varustelu takaavat onnistuneen loman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bob W
Telliskivi 49

8. Kaupungin suloisimmat herkut So Brooklyn -kahvilassa

Balti Jaama Turg -kauppakeskuksessa sijaitseva sympaattinen So Brooklyn on paikka, jossa makeannälän saa takuuvarmasti taltutettua. Kahvila tunnetaan satumaisista flamingo-, yksisarvis- ja merenneitoleivonnaisista sekä kakuista, mutta saatavilla on myös muun muassa munakkaita, salaatteja, täytettyjä bageleita ja pannukakkuja.

Inka KhanjiTelliskiven vinkit
So Brooklyn -kahvilan leivokset ovat toinen toistaan suloisempia.

Vaaleanpunaisen eri sävyillä sisustettu kahvila on paitsi viihtyisä myös kaunis. Piipahda kahvilassa aamiaisella, lounaalla tai herkuttelukahvilla.

So Brooklyn
Kopli 1

9. Löydä uusi suosikkiviinisi Vabrikista

Jos rakastat erilaisia viinejä, älä jätä väliin vähän matkan päässä Balti Jaama Turgista sijaitsevaa Vabrik-vinoteekkia. Monipuolinen viinivalikoima, asiantunteva sommelier ja kiinnostavat tapahtumat tekevät vinoteekista mielenkiintoisen vierailukohteen.

Inka KhanjiTelliskiven vinkit
Vabrikista saa vinkit viinin valintaan, ja löytää parhaimmillaan uusia suosikkiviinejä.

Voit osallistua erilaisiin viinitapahtumiin, kuten maistiaisiin ja koulutuksiin. Vinoteekki järjestää tapahtumia myös olut- ja viiniteemalla.

Vabrik
Vabriku 6

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan!

Teksti: Elina Venttola ja Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Bob W

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja