Hyppää sisältöön

Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 14.08.2020
Kadriorgin kaupunginosassa riittää kiinnostavaa nähtävää, viihdyttävää tekemistä koko perheelle sekä hyviä ruokapaikkoja.

Lähde pois tutuilta kulmilta ja koe uutta Tallinnassa

Viron pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu matkakohde, mutta monet tyytyvät vierailemaan vain kaupungin keskustan ja vanhankaupungin alueella. Jos Tallinnassa aikoo viettää useamman päivän, kannattaa uskaltautua tutustumaan myös kaupungin muihin osiin.

Kadriorgin kaupunginosa on tunnettu erityisesti upeasta barokkipalatsista, jonka rakennutti Venäjän tsaari Pietari Suuri 1700-luvulla. Vehreästä kaupunginosasta noin 70 hehtaaria on Kadriorgin puistoa, jonka alueella on palatsin lisäksi esimerkiksi taidemuseoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kadriorgiin pääsee kätevästi esimerkiksi raitiovaunuilla 1 ja 3. Parin kilometrin matkan voi myös taittaa kävellen tai pyörällä. Kadriorgin puistoon on vapaa pääsy, mutta alueen taidemuseot ovat maksullisia. Tallinn Card -etukortilla puiston taidemuseoihin pääsee sisään ilmaiseksi, joten sen hankkiminen voi olla järkevää, jos haluaa vierailla useammassa museossa.

Vietä rento päivä puistossa

Kadriorgin puisto kuuluu Tallinnan suosituimpiin ulkoilualueisiin ja se tarjoaakin oivat puitteet nauttia auringonpaisteesta ja hyvistä säistä keskellä vehreitä puutarha-alueita. Puiston suosituimpia kävelyalueita on Joutsenlammen ympäristö, joka keväällä ja kesällä koristautuu kukkaistutuksiin.

Vaikka Kadriorgin puistossa on paljon istutuksia ja erilaisia puutarha-alueita, löytyy sieltä myös koskemattomia niittyjä ja metsikköä, joten siellä pääsee pakoon kaupungin hälinää luonnon helmaan. Puiston alueella on myös japanilainen puutarha, jonne on ilmainen pääsy. Puutarhassa kukkivat keväällä kirsikkapuut ja alppiruusut, kun taas syksyllä pääsee ihastelemaan ruskan värejä.

Visit Tallinn/Kadi-Liis KoppelKadriorgin puisto
Kadriorgin puistossa voi kierrellä esimerkiksi japanilaisella puutarha-alueella.

Kadriorgissa on runsaasti viihdykettä lapsiperheille, sillä puistossa on aidattu leikkikenttä, josta löytyy muun muassa liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. Kesäaikaan leikkikentän vieressä on lisäksi pieni huvipuistoalue. Puistossa sijaitsee myös lapsille suunnattu Miiamilla-museo, jossa riittää puuhasteltavaa perheen pienimmille.

Kadriorg on taiteen ystävien ykköskohde

Kadriorgin alueella on useita taidemuseoita, joista tunnetuin on koko Viron suurin kuvataidemuseo Kumu. Kumu esittelee laajasti virolaisten taiteilijoiden töitä aina klassisen taiteen teoksista nykytaiteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kadriorgin palatsi piha-alueineen on jo itsessään nähtävyys erityisesti kesän kukkaloistossa, mutta palatsin sisällä toimii myös museo, jossa on esillä länsieurooppalaisten ja venäläisten taitelijoiden maalauksia ja muita taide-esineitä 1500–1900-luvuilta.

Kolmas kiinnostava taidemuseo Kadriorgin alueella on Mikkelin museo, jossa on esillä virolaisen taidekeräilijän Johannes Mikkelin taidekokoelma. Kokoelmaan kuuluu niin länsieurooppalaista, kiinalaista kuin venäläistäkin taidetta 1700–1900-luvuilta.

Tutustu alueen herkulliseen ravintolatarjontaan

Kadriorgissa vieraillessa kannattaa tutustua myös kaupunginosan ravintolatarjontaan. Alueella on monipuolisesti vaihtoehtoja aina rennoista ruokapaikoista ylellisesti sisustettuihin ravintoloihin ja edustettuna on runsaasti eri maiden keittiöitä. Kadriorgissa voi herkutella esimerkiksi Aasian ja Välimeren maiden mauilla.

Krista AhonenKahvila NOP
Kahvila NOP tarjoilee terveellistä ja herkullista ruokaa lähellä Kadriorgin puistoa.

Alueen ravintoloista vierailun arvoinen on esimerkiksi Salt, joka kuuluu Tallinnan ja koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. Ravintolan ruokalista keskittyy pohjoismaalaiseen makumaailmaan, johon yhdistellään vaikutteita useista ruokakulttuureista. Saltissa panostetaan tuoreisiin ja paikallisiin sesongin raaka-aineisiin. Ravintola on pienehkö, joten pöytävarauksen tekeminen on suotavaa.

Kadriorgin puiston laidalla sijaitseva Mon Repos tarjoaa tyylikkäät puitteet lounas- tai illallishetkeen. Ravintolan ruokalista koostuu pääasiassa ranskalaisesta keittiöstä tutuista annoksista, mutta listalla on laajasti vaihtoehtoja moneen eri makuun.

Jos kahvihammasta kolottaa tai pienempi nälkä iskee, on oiva vaihtoehto pysähdyspaikaksi vanhassa puutalossa sijaitseva kahvila NOP. Kahvilassa panostetaan terveelliseen ruokaan, joissa suositaan raaka-aineina luomua ja paikallisia tuotteita. Aamuisin kahvilassa on tarjolla herkullista aamiaista. Kahvilan yhteydessä toimii myös pieni elintarvikemyymälä.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon matkaoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Visit Tallinn/Kadi-Liis Koppel ja Krista Ahonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja