Kuva: Visit Tallinn/Kadi-Liis Koppel
Kadriorgin puisto

Tallinna on muutakin kuin vanhakaupunki – katso vinkit Kadriorgin kaupunginosaan

Kadriorg on mainio kohde päiväretkelle, sillä alueella riittää kiinnostavaa nähtävää, viihdyttävää tekemistä koko perheelle sekä hyviä ruokapaikkoja.

Lähde pois tutuilta kulmilta ja koe uutta Tallinnassa

Viron pääkaupunki Tallinna on suomalaisille tuttu matkakohde, mutta monet tyytyvät vierailemaan vain kaupungin keskustan ja vanhankaupungin alueella. Jos Tallinnassa aikoo viettää useamman päivän, kannattaa uskaltautua tutustumaan myös kaupungin muihin osiin.

Kadriorgin kaupunginosa on tunnettu erityisesti upeasta barokkipalatsista, jonka rakennutti Venäjän tsaari Pietari Suuri 1700-luvulla. Vehreästä kaupunginosasta noin 70 hehtaaria on Kadriorgin puistoa, jonka alueella on palatsin lisäksi esimerkiksi taidemuseoita.

Kadriorgiin pääsee kätevästi esimerkiksi raitiovaunuilla 1 ja 3. Parin kilometrin matkan voi myös taittaa kävellen. Kadriorgin puistoon on vapaa pääsy, mutta alueen taidemuseot ovat maksullisia. Tallinn Card -etukortilla puiston taidemuseoihin pääsee sisään ilmaiseksi, joten sen hankkiminen voi olla järkevää, jos haluaa vierailla useammassa museossa.

Vietä rento päivä puistossa

Kadriorgin puisto kuuluu Tallinnan suosituimpiin ulkoilualueisiin ja se tarjoaakin oivat puitteet nauttia auringonpaisteesta ja hyvistä säistä keskellä vehreitä puutarha-alueita. Puiston suosituimpia kävelyalueita on Joutsenlammen ympäristö, joka keväällä ja kesällä koristautuu kukkaistutuksiin.

Vaikka Kadriorgin puistossa on paljon istutuksia ja erilaisia puutarha-alueita, löytyy sieltä myös koskemattomia niittyjä ja metsikköä, joten siellä pääsee pakoon kaupungin hälinää luonnon helmaan. Puiston alueella on myös japanilainen puutarha, jonne on ilmainen pääsy.

Kuva: Visit Tallinn/Kadi-Liis KoppelKadriorgin puisto
Kadriorgin puistossa voi kierrellä esimerkiksi japanilaisella puutarha-alueella.

Kadriorgissa on runsaasti viihdykettä lapsiperheille, sillä puistossa on aidattu leikkikenttä, josta löytyy muun muassa liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. Kesäaikaan leikkikentän vieressä on lisäksi pieni huvipuistoalue. Puistossa sijaitsee myös lapsille suunnattu Miiamilla-museo, jossa riittää puuhasteltavaa perheen pienimmille.

Tutustu taiteeseen

Kadriorgin alueella on useita taidemuseoita, joista tunnetuin on koko Viron suurin kuvataidemuseo Kumu. Kumussa on esillä virolaisten taiteilijoiden töitä aina klassisen taiteen teoksista nykytaiteeseen.

Kadriorgin palatsi piha-alueineen on jo itsessään nähtävyys erityisesti kesän kukkaloistossa, mutta palatsin sisällä toimii myös museo, jossa on esillä ulkomaalaisten taiteilijoiden maalauksia ja muita taide-esineitä.

Kolmas kiinnostava taidemuseo on Mikkelin museo, jossa on esillä virolaisen taidekeräilijän Johannes Mikkelin kokoelma, johon kuuluu niin länsieurooppalaista, kiinalaista kuin venäläistäkin taidetta 1500–1900-luvuilta.

Herkullista ruokaa paikallisista raaka-aineista ja maailman makuja

Kadriorgissa vieraillessa kannattaa tutustua myös kaupunginosan ravintolatarjontaan. Alueella on monipuolisesti vaihtoehtoja aina rennoista ruokapaikoista ylellisesti sisustettuihin ravintoloihin ja edustettuna on runsaasti eri maiden keittiöitä. Kadriorgissa voi herkutella esimerkiksi Aasian ja Välimeren maiden mauilla.

Kuva: Krista AhonenKahvila NOP
Kahvila NOP tarjoilee terveellistä ja herkullista ruokaa lähellä Kadriorgin puistoa.

Alueen ravintoloista vierailun arvoinen on esimerkiksi Salt, joka kuuluu Tallinnan ja koko Viron parhaiden ravintoloiden joukkoon. Ravintolan ruokalistassa yhdistellään vaikutteita useista ruokakulttuureista, mutta valmistuksessa käytetään tuoreita ja paikallisia raaka-aineita. Ravintola on pienehkö, joten pöytävarauksen tekeminen on suotavaa.

Jos kahvihammasta kolottaa tai pienempi nälkä iskee, on oiva vaihtoehto pysähdyspaikaksi kahvila NOP. Kahvilassa panostetaan terveelliseen ruokaan, joissa suositaan raaka-aineina luomua ja paikallisia tuotteita. Kahvilan yhteydessä toimii myös pieni elintarvikemyymälä.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Visit Tallinn/Kadi-Liis Koppel, Krista Ahonen

Päivitetty: 26.4.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Kadriorg on ehdottomasti käymisen arvoinen! Pieni korjaus tuohon Kumuun – siellä on toki muitakin kuin vain virolaisten taiteilijoiden näyttelyitä. Mahtava rakennus joka tapauksessa. Ja käymisen arvoinen siksikin, että sen auditoriossakin usein kiinnostavia tapahtumia. Omassa pienessä blogissanikin jotain Kumusta sooloiluja.com/kumu

Hyviä vinkkejä! Tallinna on huomattavan aliarvostellu paikka mielestäni. Ihmiset tekevät pitkiä ja kalliitta matkoja, kun naapurista todella helmi kohde.