hero taustakuva

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Reissu tuttuun Tallinnaan sujuu paremmin, kun pidät mielessä muutaman nyrkkisäännön.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 01.02.2019
facebook   whatsapp

1. Muista passi

Suomalaiselle Tallinna saattaa tuntua ikään kuin kotimaan jatkeelta, jonne on helppo poiketa vaikka vain lounaalle. Muista kuitenkin aina ottaa mukaan joko passi tai henkilökortti. Ajokortti ei käy matkustusasiakirjasta Viroon matkustettaessa.

Passia ei välttämättä pyydetä laivalla nähtäväksi ollenkaan, mutta on hyvä tietää, että tarkastuksia järjestetään säännöllisesti.

Lue myös: Hukkasitko passisi kesken Viron-matkan? Näin pääset kotimatkalle

2. Älä jää rannalle laivasta

Satamaan saapuminen ajoissa on muistettava tietysti jo Helsingin päässä, mutta erityisesti Tallinnassa. Kun laivan ovet sulkeutuvat, ei viime hetken säätäjällä ole sinne enää asiaa. Yhtiöstä riippuen lipuntarkastusportit ja laivan ovet suljetaan viimeistään 20 minuuttia ennen lähtöä. Selvitä aikataulut etukäteen ja pidä huoli siitä, ettet kadota ajantajua Tallinnassa kierrellessäsi.

3. Tee pöytävaraukset

Ravintolan valitseminen on monille tärkein osa Tallinnan-matkaa. Ravintoloiden taso on etelänaapurissa erinomainen, ja hinnat edelleen Suomea edullisemmat. Jos mielessäsi on tietty ravintola, kannattaa pöytävaraus aina tehdä etukäteen pettymyksien välttämiseksi.

Inka KhanjiTallinnan ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus
Tee pöytävaraus ja varmista, että pääset syömään haluamaasi ravintolaan.

Tallinnan suosituimpiin ravintoloihin pöytävarauksen voi joutua tekemään hyvissä ajoin etukäteen. Sama koskee isompia seurueita.

Lue myös: Missä syödä Tallinnassa? Tässä ovat kaupungin parhaat ravintolat

4. Tarkkana taksien kanssa

Tallinna on nykyään siisti ja turvallinen matkakohde, jossa päänvaivaa aiheuttaa lähinnä taksien hinnoittelu. Kaupungissa toimii monia taksiyhtiöitä, joiden hinnoissa on eroa. Turistivedätyksiä esiintyy edelleen, joten sovi kuskin kanssa hinnasta etukäteen.

Helppo vaihtoehto taksille on Uber-kyyti. Sovelluksen kautta näet hinnan jo ennen kuin matka alkaa, ja summa veloitetaan suoraan maksukortiltasi.

Lue myös: Suomalaismatkailija varoittaa: älä sorru tähän taksihuijaukseen Tallinnassa – iskee viinakaupan edessä

5. Älä tee oletuksia kielitaidosta

Tallinnassa monet turistien parissa työskentelevät virolaiset puhuvat suomea. Älä kuitenkaan tee asiasta oletuksia ja marssi paikallisten pakeille selittäen asiaasi suomeksi. Kohteliaampaa on kysyä ensin, puhuuko henkilö suomea.

Erityisesti nuorempi sukupolvi ei välttämättä osaa suomea yksittäisiä sanoja lukuun ottamatta. Monissa ravintoloissa suomalaisasiakkaiden kanssa asioidaan automaattisesti englanniksi.

6. Varo kännimokia

Olisiko jo aika muuttaa mielikuva Tallinnassa rellestävistä suomalaisista kännituristeista? Kaupungin yössä ei kannata kadottaa kontrollia vain siksi, että drinkkien hinnat ovat muutaman euron halvempia. Muista käytöstavat myös Tallinnassa! Vahvasti humaltuneena altistut myös esimerkiksi taskuvarkauksille tai taksihuijauksille.

IstockphotoTuristien yleisimmät virheet Tallinnassa
Tallinna on suomalaiselle yksi kätevimpiä matkakohteita. Täälläkin voi kuitenkin langeta helppoihin virheisiin.

7. Kannattaako ostosten kärrääminen?

Tallinnan kohoavasta hintatasosta on puhuttu paljon. Enää ei kannata pitää itsestäänselvänä, että esimerkiksi alkoholijuomien hinnoissa olisi selkeä ero Viron alkoholiveron nousun jälkeen. Jos mielessäsi ovat tietyt tuliaiset, voi Suomen hintatason tarkistaa ennen matkaa.

Häitä, syntymäpäiviä tai muita isoja juhlia järjestävien voi edelleen olla kannattavaa hakea juhlajuomat Tallinnasta. Muutamien yksittäisten pullojen rahtaaminen ei välttämättä ole pienen säästön arvoista.

8. Yleisimmät automokat

Suunnitteletko ottavasi oman auton mukaan Tallinnaan? Virosta löytyy mielenkiintoisia kohteita, joihin on helppo matkustaa Tallinnasta käsin. Huomioi kuitenkin muutama asia, jos suunnittelet autoilevasi Virossa.

Autoilijan ei kannata nauttia Virossa edes pientä lasillista alkoholijuomaa. Promilleraja on Virossa 0,2, kun se Suomessa on 0,5. Auton pakollisia varusteita ovat muun muassa jauhesammutin ja rekisteriotteen tekninen osa. Selvitä aina ajankohtaiset vaatimukset ennen automatkaa.

Lue myös: Yhdeksän kiinnostavaa nähtävyyttä Tallinnassa – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji, Istockphoto

Lue kommentit (14) Jätä kommentti

 1. Sammutinta ja muita ei vaadita kuin paikallisilta autoilta mutta ovat tietenkin hyvä aina olemassa.


 2. kokemuksen mukaan paras taksi noin vieraalle on TALLINK TAKSO.Tiettävästi täällä on nollaraja siis 0 promillea .Autosta pitää löytyä varoitusliivit ja sammutin 2kg vähint.


  • ei tarvitse, Virossa autoilevan tulee noudataa oman maansa varustemääräyksiä


 3. Virossa promilleraja on 0,0%. Pakollisia varusteita autossa: Rek.ote,jauhesammutin, 2kpl pyöräkiiloja, heijastinliivit kaikkia istumapaikkoja kohden, varoituskolmio.


 4. Kylpyläreissulla juuri olleena ihmettelen hoitojen antajien mykkyyttä. Onko pääsyvaatimus tehtäviin ei edes kiitokseen vastata,ymmärrän jos on kielivaikeuksia mutta tervehtiäkin voi oli kieli mikä tahansa.Reissu muuten onnistunut mutta mietityttää josko menisin uudestaan.


  • Virolaiset eivät ymmärrä, mitä on asiakaspalvelu. Asia käy jo hyvin selväksi, jos laivahenkilökunta on virolaista. Ero suomalaisiin asiakaspalvelijoihin on selkeä. Itse tykkään paljon enemmän käydä risteilyllä Ruotsissa kuin Virossa. Tietää ainakin, että laivalla sinua palvelee ystävällisesti hymyilevä henkilökunta.


 5. Eikö nää toimittelijat nyt stana voisi edes vahingossa joskus paneutua tekstin sisältöön. Ei ihan riitä jauhesammutin ja rekisteriosa. Ottakoo selvää, mitä muita pakollisia varusteita takakontista pitää löytyä.


  • voi toki noudatttaa tuota itse, autoilijoille se on 0,2 promillea


 6. Jättäkää tuulipuvut kotiin, tallinnalaiset osaavat pukeutua. Ja juopottelemaan sinne ei kannata lähteä, mielenkiintoista nähtävää on vaikka kuinka.


 7. Virossa on 0,0 rajana ton alkoholin kanssa kun ajetaan autoa… Latviassa 0,2. Notta niin…
  Ja juu. Sen rek.otteen saa kats.konttorilta mukaan…


 8. Sähköset reksiteriotteet kaikkssa uusissa autoissa? VMP


 9. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.