Hyppää sisältöön

Sateenkaarikansan Berliini

Rantapallo Päivitetty: 27.06.2012
Euroopan paras bilekaupunki tarjoaa kirjaimellisesti jokaiselle jotakin - lue Rantapallon gay-opas Berliiniin.

Berliini on boheemien metropoli

Saksan pääkaupunki Berliini on instituutio, jonka vasten kasvoja tuulahtava avoin ja rehellinen ilmapiiri stimuloi jokaisen matkaajan – tämä on anonyymien kaupunki, rakkauden kaupunki, jossa ei kategorisoida ihmisiä, elämänkatsomusta tai käsipuolessa kulkevan puolison sukupuolta.

Kaupungista löytyy paljon erilaisia gay-klubeja, mutta pääsääntöisesti voidaan ajatella jokaisen klubin olevan ennemmin gay kuin hetero. Näin ollen sekä miehille että naisille – ja kaikille yhteisesti – suunnattuja kekkereitä löytyy useista eri osoitteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minne mennä viikonloppuna?

Berliinin menovinkit kannattaa tarkistaa Sergej– ja Siegessäul-lehdistä, jotka molemmat ovat ilmaisia ja tarttuvat mukaan monista eri kahviloista, baareista sekä tietenkin kaupungin omasta Homomuseosta (Schwules Museum).

Nuorten ja opiskelijoiden suosimasta Friedrichscheinista löytyy About Blank, jonka bileet ovat nousseet kulttimaineeseen. Mittessä sijaitseva Mein Haus am See tasapainottelee viekoittelevasti jossain baarin ja klubin välimaastossa. Myös King Size Bar kuuluu kaupungin suosituimpiin kohtaamispaikkoihin.

Kreuzbergin kauniit ja rohkeat

Vaihtoehtoisuudestaan tunnettu Kreuzberg tarjoaa edellä mainitun museon lisäksi – ja vieläpä samalta kadulta – yhden tunnetuimmista ja pidetyimmistä bilepaikoista, SchwuZin. Madonnamaniaan taipuvan baarin ilmapiirin kehutaan olevan vähintäänkin yhtä mielekäs kuin paikan valtaavat kauniit ihmiset.

Ja kun seuralainen on löytynyt, kannattaa istahtaa Solar Berlin -kattoterassille, jota on kehuttu yhdeksi Euroopan parhaista.

Ilta alkaa Schönebergin kahviloista

Mikäli kuitenkin haluat sukeltaa suoraan ytimeen, ota suunnaksi Schöneberg: Motzstrasse, Fuggerstrasse sekä niitä sivuavat poikkikadut ja -kujat tarjoavat kattavan keskittymän erilaisia kahviloita, yökerhoja sekä saunoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Café Berion terassi täyttyy aurinkoisina kesäpäivinä eri-ikäisistä ihmisistä, jotka haluavat nauttia niin toistensa seurasta kuin paikan tarjoiluistakin. Illemmalla komeamman osapuolen edustajat jatkavat miehille suunnattuun, kaikkien tuntemaan Hafenin yökerhoon.

Naiset sen sijaan viihtyvät niin kahvila Beginessä kuin Die Buschessa, jonka tanssilattialta monet kaunokaiset ovat löytäneet toisensa.

Tunnettu Kit Kat Club toivottaa kaikki tervetulleiksi. Niin tekee myös Möbel-Olfe, kaikkien suuntautuneisuuksien sulatusuuni, yksi parhaista tämän päivän Berliinin esimerkeistä.

Kurkista sivukujille

Berliinin yössä kannattaa muistaa, että jokaisella paikalla on oma etikettinsä: liberaali Berliini tarjoaa niin valtavan määrän erilaisia klubeja, että mukaan mahtuu todellakin vain miehille ja vain naisille suunnattuja tapaamispaikkoja.

Berliinissä myös kaupungin takapihoilta löytyy paljon mielenkiintoista. Koska kaupunkia on lähdetty laajentamaan jokaiseen ilmansuuntaan, ovat talot jääneet toistensa ja taas toistensa taakse. Pieni kuja takapihalle saattaa viedä yllättäen aukiolle, jota reunustavat muutaman hengen kahvilat ja erikoiset baarit. Toisin sanoen kaikkein parhaimmat klubit ovat todellakin piilossa!

Klubille päästäksesi saatat tarvita ovikoodin, jotta pääset sisään aivan tavallisen näköisesti ovesta tai tarkan osoitteen löytääksesi juuri sen oikean porttikongin. Usein jopa henkilökohtainen kutsu on edellytyksenä.

Nämä baarit, pubit, kahvilat tai klubit eivät mainosta itseään – sen sijaan sinun on itse ansaittava pääsysi kyseisiin juhliin. Soho Hotel Berlin on yksi kuuluisimmista, vain kutsuttujen jäsenten käytössä olevista paikoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Berliinistä löytyy majoitusta joka makuun

Majoitusvaihtoehtoja löytyy moneen makuun ja tarpeeseen, mutta mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Schönebergin Gaybed sekä Tom’s House, humoristisesti heteroystävälliseksi itseään kutsuva Axel Hotels sekä Arthotel Connection.

Yksityisiltä vuokrattavia monen hintaluokan huoneistoja kannattaa etsiä Enjoy Bed & Breakfastin nettisivuilta, ja kun mikä tahansa askarruttaa, käänny Mann-o-Meter-palvelupisteen puoleen.

Mikäli edullinen hostelli ei sattuisi tarjoamaan aamupalaa, kannattaa lähteä seuralaisensa kanssa kiertämään Friedrichscheinin toinen toistaan täyttävämpiä brunssipaikkoja – niitä löytyy jokaisesta kadunkulmasta.

Marinella Ruusunen

Kirjoittajan blogi Rantapallossa: Kaukokaipuu

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja