Hyppää sisältöön

Saksan parhaat outlet-ostokset Metzingenistä

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 28.12.2009
Vaatteita, laukkuja, kelloja ja kodintekstiilejä yli 80 liikkeessä, huippumerkit aina alennuksessa – outlet-shoppailussa on helppo yhdistää hintatietoisuus ja korkea laatu.

Vielä puoli vuosisataa sitten 22 000 asukkaan Metzingen oli aivan tavallinen maalaiskaupunki. Nousu muodin keskukseksi alkoi, kun Hugo Boss päätti 1960-luvulla perustaa paikkakunnalle tehtaansa, jonka yhteyteen Metzingenin ensimmäinen tehtaanmyymälä avattiin. Vähitellen ympärille alkoi kerääntyä muitakin merkkejä ja nykyisin koko kaupunki elää ostosmatkalaisista ja alueen talous kukoistaa.

Burberrystä Dieseliin

Bossin lisäksi Metzingenistä löytyy huippumerkkejä Burberrystä Escadaan ja Ralph Laureniin, mutta myös muiden muassa Esprit, Diesel ja Pepe Jeans. Lastenvaatteita, urheiluvaatteita ja laadukkaita alusvaatteita on myös runsaasti tarjolla. Lähes kaikki myymälät sijaitsevat neljässä keskuksessa, jotka kaikki ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Outletien alennukset voivat olla mitä vain 10 ja 80 prosentin väliltä. Vaatteiden normaalihinnat ovat Saksassa hieman Suomea halvemmat, joten säästö on parhaimmillaan varsin tuntuva. Esimerkiksi Espritin paitoja löytyy usein 10 eurolla, merkkifarkkuja 20–30 eurolla ja kenkiä, laukkuja tai huiveja aivan pikkuhintaan. Silti kaikki ei ole tehtaanmyymälöissäkään suoranaisen halpaa – satojen eurojen merkkilaukku on kallis puoleen hintaankin.

Outlet-ostoksille ei kannata lähteä mitään tiettyä väriä tai mallia metsästämään. Liikkeiden valikoimat vaihtuvat nopeasti. Tarjolla on sattumanvaraisesti juuri sitä, mitä yrityksellä milloinkin sattuu olemaan runsaasti varastoissaan. Harva kuitenkaan jää outlet-kierroksella tyhjin käsin, sillä jostain löytyy aina jotain uutta, ihanaa ja ennen kaikkea edullista. Parhaat löydöt ovat heräteostoksia!

Vältä ruuhka-aikoja

Metzingenin kasvanut suosio näkyy myös ruuhkien kasvuna ja pitenevinä sovituskoppijonoina. Lauantaipäiviä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Paras aika visiitille on arkinen aamupäivä. Metzingenin liikkeet ovat avoinna arkisin klo 10–20 ja lauantaisin 9–20. Sunnuntaisin ovet pysyvät suljettuina lukuun ottamatta muutamaa erikoispäivää vuodessa.

Junalla tai autolla Stuttgartista

Matkaa lähimmästä suurkaupungista Stuttgartista Metzingeniin on noin 35 kilometriä, Stuttgartin lentokentältä vain 25 kilometriä. Helpointa on omalla tai vuokra-autolla kulkeminen, mutta myös junalla pääsee perille noin 40 minuutissa. Lentokentältä on mahdollista myös tilata suora kuljetus ostosparatiisiin. Metzingen on helppo sijoittaa automatkalaisen reitille esimerkiksi Baijeriin tai Alpeille suunnatessa. Aikaa ostoksille kannattaa varata vähintään puolikas päivä.

Viiniä ja hedelmälehtoja

Metzingenissä voi toki tehdä muutakin kuin shoppailla. Kaupunki sijaitsee Erms-joen laaksossa, joka on vanhaa viini- ja hedelmäaluetta. Keskustan idylliset ristikkotalot viinikellareineen tarjoavat paikan hengähtää ja herkutella ostoskierroksen jälkeen. Jokilaakson hedelmälehtojen ja viinirinteiden upean värikkäissä maisemissa risteilee patikkareittejä raittiin ilman ystäville. Läheisessä Hechingenin kaupungissa voi piipahtaa ihailemassa näyttävää Hohenzollernin linnaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja löydät osoitteesta www.outletcity-metzingen.com.

Teksti: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Tropical Islands, Saksa

Kokeilisitko? Saksan keinotekoinen tropiikki hämmentää – helppo päiväkohde Berliinistä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja