Hyppää sisältöön

Düsseldorf odottaa viisuvieraita

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.05.2011
Euroviisut tulevat taas. Isäntäkaupunki Düsseldorf on tunnettu olutkulttuuristaan ja ostoskaduistaan.

Viisuhuumaa Saksan Düsseldorfissa

Vuonna 2010 Oslossa järjestetyssä Eurovision laulukilpailussa voittajaksi selviytyi Saksa 246 pisteellä. Lena Meyer-Landrut toi voitokkaalla Satellite-kappaleellaan vuoden 2011 Euroviisut Saksan muoti- ja olutpääkaupunkiin Düsseldorfiin.

Viisuisännyys on otettu Düsseldorfissa vastaan innolla. Päätapahtumapaikkana toimii Fortuna Düsseldorfin areena, jonne mahtuu kaikkiaan 24 000 viisuvierasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen semifinaali järjestetään tiistaina 10. toukokuuta, jolloin lavalle nousee myös Suomen edustuskappaleen esittäjä Paradise Oskar. Toisen semifinaalin kappaleita kuullaan torstaina 12. toukokuuta. Vuoden 2011 viisuvoittaja selviää lauantaina 14. toukokuuta järjestettävässä finaalissa.

Euroviisumatkalle Düsseldorfiin

Düsseldorf sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja sen kansainväliseltä lentokentältä on suorat yhteydet ympäri Eurooppaa. Viisuväkeä odotetaankin paikalle jopa 40 eri maasta.

Tämänvuotisen voittajan selvittyä ja pahimman viisuhuuman jo laannuttua matkailijoiden kannattaa tutustua lähemmin myös Düsseldorfin kaupungin muuhun tarjontaan. Düsseldorfia ei turhaan kutsuta Saksan olut- ja muotikeskukseksi.

Oluenytävän Altstadt

Düsseldorf on tunnettu olutkulttuuristaan, jonka sydämenä toimii Düsseldorfin vanhakaupunki. Altstadtissa, eli vanhassa kaupungissa, sijaitsee kylki kyljessä yli 250 pubia ja ravintolaa. Aldstadtin keskustan tiiviit baaririvistöt ovat jopa ansainneet alueelle lempinimen ”maailman pisin baari”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saksalaiset ovat erityisen ylpeitä oluenpanotaidoistaan, mistä esimerkkeinä Düsseldorfin pubeissa voi maistella niin vanhoja ja arvostettuja olutmerkkejä, kuin kokeilunhaluisia uutuuksia ja sesonkimakuja. Düsseldorfin erityinen erikoisuus on Altbier, vanha olut, jota pannaan vanhalla reseptillä neljässä Aldstadtin panimossa.

Vanhassakaupungissa voi huoletta istuskella vaikka koko päivän nauttimassa tunnelmasta ja automaattisesti toinen toistaan seuraavista oluttuopillisista – tai pikemminkin lasillisista, sillä täällä olut tarjoillaan paikalliseen tapaan parin desin annoksina.

Vanhankaupungin yhden neliökilometrin alalle mahtuu pubien ja ravintoloiden tarjoaman olutkulttuurin lisäksi kuitenkin myös muuta kulttuuria.

Korkeakulttuuria Düsseldorfissa

Düsseldorfin Aldstadtin pieni pinta-ala täyttyy baarien, diskojen ja ravintoloiden ohella myös museoista, musiikkitaloista ja kirkoista.

Vanhassakaupungissa sijaitsevia tunnettuja museoita ovat esimerkiksi Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, NRW-Forum ja Hollywood-julkkistenkin kehuma Film Museum. Reininjoen varrelta löytyy myös oopperatalo Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorfer Schauspielhaus –teatteri, sekä Tonhalle-konserttitalo.

Düsseldorfin keskustan kauneimpia ja kuuluisimpia kirkkoja ovat 1200-luvulta peräisin oleva Sankt Lambertus Basilika taivaanrannasta erottuvine torneineen, sekä 1600-luvulta peräisin oleva Bergerkirche.

Huippumerkkejä ja katumuotia

Düsseldorf on sananmukaisesti yksi Saksan muodikkaimmista kaupungeista. Düsseldorf on jo yli 50 vuoden ajan ollut tunnettu hyvistä ostosmahdollisuuksistaan ja muodikkaista ostoskaduistaan. Kaupungista löytyykin niin kansainvälisten huippumerkkien liikkeitä kuin katumuodin edelläkävijöitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Königsallee, lempinimeltään Kö, on yksi Düsseldorfin ja koko Euroopan huomattavimmista muotikaduista. Kön varrella sijaitsee paljon pieniä ja suuria luksusliikkeitä, korukauppoja ja ostoskeskuksia.

Kön lisäksi muita perinteikkäitä ostospaikkoja Düsseldofissa ovat Schadowstrassen ostoskatu lukemattomine liikkeineen ja tavarataloineen, sekä vanhakaupunki pikkuputiikkeineen. Vanhankaupungin kyljessä sijaitsevan Carlstadtin barokkirakennusten keskeltä löytyy paljon antiikkiliikkeitä ja taidegallerioita.

Nuorekkaita ja vähemmän konservatiivisia ostospaikkoja Düsseldorfissa ovat esimerkiksi Nord-Flingern ja Unterbilk. Flingernin alueella sijaitsevan Ackerstrassen varrella voi tehdä todella mielenkiintoisia ostoksia ja Unterbilkin alueella sijaitsevan Lorettostrassen varrella puolestaan trendikkäitä löytöjä.

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Düsseldorf Tourismus Marketing

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja