Hyppää sisältöön

Näin koko perhe viihtyy ruotsinlaivalla – lue kesälomavinkit taaperoille ja teineille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.06.2019
Ruotsinlaivat tarjoavat tekemistä kaikenikäisille lapsille. Selvitä risteilijöiden mahdollisuudet etukäteen ja vietä onnistunut risteilyloma eri ikäisten lasten kanssa.

Millainen risteily?

Lasten mielestä risteily on harvoin liian pitkä, mutta vanhemmat voivat valita sopivan mittaisen ruotsinlaivaristeilyn useista eri vaihtoehdoista. Ruotsinlaivoilla valittavana on sekä päiväristeilyjä ilman maihinnousua että päivämatkoja Tukholmaan.

Helsingistä Ruotsin vesille ajavat Tallink Siljan ja Viking Linen risteilyalukset. Esimerkiksi Viking Linelta voi varata myös päivän mittaisen muksupiknik-risteilyn, jossa laivaa vaihdetaan Ahvenanmaalla Maarianhaminassa. Risteilyjä ajetaan myös Turusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesän ruotsinlaivoilla järjestetään erityisohjelmaa lapsille kesäisin. Tutustu siihen etukäteen ja tee onnistunut kesälomaretki merelle!

Valitse hytti hyvin

Jos tekee päiväretken Tukholmaan, Päivä Tukholmassa -risteilyt sisältävät kaksi yötä laivalla. Tällöin hytin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Onko tilaa riittävästi, jos mukana on pieniä lapsia rattaineen? Tarvittaessa rattaat saa säilytykseen myös laivan matkatavaroiden säilytystiloihin.

Muumihytti
Silja Linen Muumi-hytti on lasten suosikki.

Silja Linella Family-hyteissä riittää tilaa nelihenkiselle perheelle. Helsingistä Tukholmaan risteilevillä Silja Serenaden ja Silja Symphonyn risteilyillä voi varata Muumi-hytin. Viking Linella puolestaan perhehyttejä löytyy muun muassa m/s Gabriellalta ja m/s Viking Gracelta.

Lisähuvia rannekkeella

Sekä Silja Linella että Viking Linella on käytössään ranneke, jolla lapset saavat muun muassa ilmaista juotavaa ja yllätyslahjan.

Viking Linen Ville Vikingin -rannekkeeseen sisältyvät rajoittamattomat juomat ja yllätyslahja. Ranneke on tarkoitettu alle 11-vuotiaille lapsille, kun taas Silja Linen uusi FriendSHIP-ranneke on jaettu kolmeen ikäluokkaan: alle 5-vuotiaiden Kiddos-rannekkeeseen, 6–11-vuotiaiden Juniors-rannekkeeseen ja yli 12-vuotiaiden Teens-rannekkeeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Silja Symphony
Silja Land on värikäs lasten leikkipaikka Silja Symphonylla. Leikkipaikassa on kaksi pallomerta ja Spice Icen jäätelöbaari.

Silja Linen kaikkiin rannekkeisiin sisältyy juomia, jäätelöä ja ilmainen sisäänpääsy laivan kylpylään maksavan aikuisen seurassa. Rannekkeessa tulee lisäksi yllätyslahja, joka vaihtelee lapsen iän mukaan.

Tekemistä taaperoille

Alle 5-vuotiaiden kanssa matkustaessa risteily on hyvä ensimmäinen ulkomaanmatka. Pohjoismaissa matkustaessa lapset eivät tarvitse omaa passia tai henkilöllisyystodistusta, minkä vuoksi matkaan lähteminen on vaivatonta.

Pallomeri on pienimpien lasten kestosuosikki, jonka löytää sekä Silja Linen että Viking Linen Ruotsin-risteilijöiltä. Silja Linen laivoissa lapset viihtyvät kesällä myös kokouskeskuksessa, johon on rakennettu Angry Birds Summer Center. Lapset löytävät kesän aikana kokouskeskuksesta muun muassa possujen harjoitusradan, pomppulinnan ja pelejä. Kokouskeskus on avoinna kaikille risteilyn matkustajille.

Silja Symphony
Pallomeri on pienten lasten suosikki.

Viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina onnekkaat pääsevät tapaamaan laivan maskottia Harri Hyljettä, Angry Birdsin Rediä ja Siljan Linen omaa Muumia. Viking Linen risteilijöillä lapsia viihdyttää laivan kissamaskotti Ville Viking. Älä myöskään unohda tarkistaa risteilyohjelmaa, joka sisältää lapsia kiinnostavaa tekemistä!

Hauskuutta 6–11-vuotiaille

Hieman vanhemmat lapset viihtyvät hyvin myös keskenään, ja risteilyn leikeistä löytyykin usein uusia kavereita. Tällöin vanhemmat saavat hieman kahdenkeskeistä aikaa.

Silja Linen laivoilla lapset viihtyvät uusimpien Play Station -pelien parissa tai Angry Birds Summer Centerissä. Jos lapset pitävät mobiilipeleistä, ennen matkaa voi ladata Moomin Move -mobiilipelin, jossa etsitään kätkettyjä aarteita puhelimen sijainnin perusteella.

Silja Symphony
Angry Birds Summer Centerissä voi pelata monenlaisia pelejä.

Viking Linen laivoilla yli 9-vuotiaat lapset voivat osallistua Itämeri-aiheiseen merilaboratorioon, jossa päästään tekemään kokeita laboratoriotakki päällä ja testataan lasten tietoja tietovisalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viihdettä myös teineille

Luulitko, että lasten risteily sopii vain perheen pienimmille? Ruotsinlaivalle lähtevä teini-ikäinenkään ei ehdi kyllästyä, sillä Silja Linen Teens-rannekkeella pääsee pelaamaan laivan viihdepelejä.

Laivoilla voi osallistua myös pakopeliin, jossa pelikenttänä toimii koko laiva. Risteilymatka kuluu vauhdilla arvoituksia ratkoessa. Pakopeli ei haastavuutensa vuoksi sovi aivan perheen pienimmille, mutta se tarjoaa teini-ikäisille riittävästi haastetta koko matkan ajaksi.

Silja Linen Teens-ranneke on tarkoitettu perheen 12–17-vuotiaille lapsille.

Silja Symphony
Risteilyaluksilla on hauskaa tekemistä myös lasten vanhemmille.

>> Mitä tehdä perillä Tukholmassa? Lue lapsiperheen vinkit ja vietä onnistunut loma

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Tallink Silja ja Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja