Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lasten kanssa Tukholmaan – lue vinkit ja vietä onnistunut loma

Visit Sweden / Simon Paulin artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Tukholma on helppo kohde myös lapsiperheille, sillä kaupungissa on runsaasti mielenkiintoista tekemistä myös perheen pienimmille. Lue vinkit perhelomaan!
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 11.03.2022
facebook   whatsapp

Entisaikojen tunnelmaa ja eläinystäviä Skansenilla

Lasten kanssa Tukholman ruuhkaisilla kaduilla puikkelehtiminen voi olla hankalaa, joten perhelomailijan kannattaakin suunnata kulkunsa vilkkaimman keskustan ulkopuolelle. Djurgårdenin vehreällä saarella on paitsi useita museoita myös lapsille mieluisia vierailukohteita.

Skansenin ulkoilmamuseon kaduilla käyskentelevät vapaana kanat, riikinkukot ja ketut. Vehreässä keitaassa keskellä Tukholmaa aika tuntuu pysähtyneen. Skansenin eläintarhassa voi ihailla esimerkiksi karhuja, ilveksiä ja villisikoja sekä eksoottisempia otuksia kuten apinoita.

Lapsille on tarjolla lukuisia aktiviteetteja poniratsastuksesta lastenteatteriin ja tivoliin. Vanhaa aikaa henkivän Skansenin taloissa ja puutarhoissa lapset pääsevät tutustumaan kansanperinteisiin ja kokemaan itse, miten entisaikoina elettiin auttamalla talojen askareissa.

Skansenilla järjestetään vuosittain joulumarkkinat ja keskikesää vietetään perinteisessä juhannusjuhlassa.

Skansen

Lasten rakastama satumaailma

Jokainen lapsi ja lapsenmielinen nauttii varmasti käynnistä Junibackenissa, jossa vierähtää helposti tunti jos toinenkin. Satumaailmassa asustavat koko perheen suosikit Muumipeikosta Astrid Lindgrenin rakastettuihin satuhahmoihin.

Peppi Pitkätossun kotitalossa Huvikummussa lapset saavat leikkiä sielunsa kyllyydestä ja aikuinenkin tarinoiden ystävä nauttii matkasta Satujunassa, joka kulkee läpi Astrid Lindgrenin satujen. Junan opastuksen voi valita myös suomenkielisenä, mutta matka voi olla hieman jännittävä kaikista pienimmille matkustajille.

Junibacken on myös yksi Ruotsin suurimmista lastenteattereista ja esityksiä on useasti päivässä. Musiikintäyteiset teatteriesitykset sopivat hyvin perheen pienimmille.

Junibacken

Vauhdikasta menoa vanhassa huvipuistossa

Djurgårdenin saarella sijaitsee myös Ruotsin vanhin huvipuisto Gröna Lund. Yli satavuotias huvipuistovanhus on tunnelmallinen ja sympaattinen käyntikohde, eikä vierailusta jää takuulla puuttumaan hurjia hetkiä ja hauskoja muistoja.

Gröna Lundissa on noin 30 laitetta. Huvipuistossa on lukuisia laitteita perheen pienimmille, mutta jännitystä on tarjolla myös hurjapäisimmille kävijöille.

Gröna Lund on kesäisin myös suosittu konserttipaikka ja alueella on useita ruokakojuja ja ravintoloita.

Gröna Lund

Mielenkiintoisia museoita ja kätevät kulkuyhteydet

Jos kaikkien huvitusten jälkeen jää aikaa, löytyy Djurgårdenista myös monia mielenkiintoisia museoita, joista erityisesti Vasa-museo on varmasti myös lasten mieleen.

Djurgården sijaitsee lähellä Tukholman keskustaa, ja sinne pääsee helposti raitiovaunulla ja bussilla. Viking Linen terminaalin vierestä Slussenilta lähtee Djurgårdenin lautta, jolla pääsee matkustamaan Tukholman julkisen liikenteen lipulla.

Tutustu viikinkien elämään Tukholmassa

Huhtikuussa 2017 avattu Vikingaliv-museo esittelee nimensä mukaisesti viikinkien elämää. Museossa voi muun muassa tavata hurjia viikinkejä sekä tutustua ryöstöretkistään ja komeista laivoistaan tuttuihin seikkailijoihin.

Viikinkien tarina kerrotaan mielenkiintoisten hahmojen kautta, ja museossa vierailevat tutustuvat paitsi viikinkisankareihin myös muihin viikinkimaailmaan kuuluviin hahmoihin: sotilaaseen, viikinkivaimoon, viikinkityttäreen ja herkkään runoilijaan.

Kävijät voivat hypätä viikinkien seikkailujen vietäväksi 11-minuuttisen esityksen avulla, jonka aikana elävät hahmot tulevat tutuiksi jännittävän kertomuksen edetessä. Lisäksi museossa on muun muassa viikinkien maailmasta kertova historiallinen näyttely.

Vikingaliv-museo

Kokeile uusia lajeja Tekniska muséetin talviurheilunäyttelyssä

Mikäl kaipaat aktiivisia talviurheilukokemuksia, löytyy helpotus Tukholman keskustan tuntumassa sijaitsevasta Tekniska muséetista. Erikoisnäyttelyssä voi hypätä kesän keskeltä talvimaisemaan ja kokeilla erilaisia talviurheilulajeja, kuten ampumahiihtoa, mäkihyppyä ja taitoluistelua.

Näyttely sopii mainiosti kaikenikäisille, ja saa sekä perheen pienimmät että aikuisetkin viihtymään. Näyttelyyn kuuluu 20 eri pistettä, joissa voi paitsi kokeilla lajeja itse myös oppia uutta muun muassa kunkin lajin fysiikasta sekä laittaa omat taidot peliin vaikkapa kommentaattorin pallilla.

Kokeiluradoilla on mahdollista haastaa kaveri, ja keskellä kesää voikin heittäytyä vaikkapa lumisodan vauhtiin.

Tekniska muséet

Koe kaikenikäisten tiedekeskus

Noin 35 kilometrin päässä Tukholmasta sijaitsevassa Södertäljessä oleva Tom Tits Experiment -tiedekeskus on matkan väärti, sillä Ruotsin suurimman tiedekeskuksen neljässä kerroksessa sijaitsevat näyttelyt kiinnostavat kaikenikäisiä.

Tiedekeskuksen tavoitteena on saada lapset ja nuoret kiinnostumaan tieteestä, kun se on selitetty oikealla tavalla. Vierailu opettaa uusia asioita ja tuo oivalluksia muun muassa teknologiasta, fysiikasta, matematiikasta, maantiedosta, ihmisen biologiasta sekä illuusioista. Kävijät pääsevät käyttämään kaikkeja aistejaan todistaessaan mielenkiintoisia ilmiöitä.

Tom Tits -tiedekeskus tarjoaa mahdollisuuden viettää hauska päivä leikkien ja kokien mielenkiintoisia elämyksiä, jotka opettavat samalla uutta.

Tom Tits Experiment

Päivä Tukholmassa koko perheen kanssa on helppo toteuttaa paitsi perinteisesti risteillen myös lentäen. Lentoyhteydet ovat erinomaiset ja halpoja lentoja Tukholmaan on saatavilla ympäri vuoden.

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anni Moilanen
Lähde: Tukholma.fi
Kuvat: Visit Sweden / Simon Paulin ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.