Hyppää sisältöön

Viking Line

Mia Pennanen Päivitetty: 25.08.2023
Ahvenanmaalainen Viking Line Abp on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista laivayhtiöistä Suomessa. Itämerellä liikennöivän yhtiön toimintaan kuuluvat reittimatkat, risteilyt ja rahti.

Itämeren alueen johtava laivayhtiö

Viking Line aloitti liikennöinnin Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä vuonna 1959, kun vastaperustetun Vikinglinjen Ab:n ensimmäinen autolautta S/S Viking lähti neitsytmatkalleen. Myöhemmin Vikinglinjen Ab yhdistyi kahden muun varustamon, Ålandsfärjan Ab:n ja Rederi Ab Sliten kanssa, ja näin muodostui yhteinen markkinointiyhtiö, Oy Viking Line Ab.

Perustamisensa jälkeen Itämerellä on seilannut yli viisikymmentä alusta Viking Linen väreissä. Nykyisin Viking Line Abp:nä tunnettu yhtiö on markkinajohtaja Itämeren risteily- ja lauttaliikenteessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä laivayhtiö harjoittaa risteily- ja lauttaliikennettä viidellä aluksella: nämä ovat Gabriella, Viking Cinderella, Viking Glory, Viking XPRS ja Viking Grace. Viking Linen tavoitteena on harjoittaa Itämerta ympäröivät maat yhdistävää kestävää ja säännöllistä laivaliikennettä, joka palvelee kaikkia. Yhtiö pyrkii tarjoamaan laadukkaan elämyksen, mutta pitämään hinnat edullisina.

Laivayhtiö työllistää yli 2000 henkeä, ja sen johto ja keskeiset toiminnot sijaitsevat Maarianhaminassa Ahvenanmaalla.

Kokemuksia kaikenikäisille

Viking Line liikennöi pohjoisella Itämerellä Turusta Maarianhaminaan ja Tukholmaan sekä Helsingistä Maarianhaminaan, Tukholmaan ja Tallinnaan. Kesäkaudella Viking Line ajaa lisäksi muutaman vuoron Helsingistä Visbyyn.

Aluksilta löytyy tekemistä sekä lapsille että aikuisille.

Aikuisille tarjolla on esimerkiksi erilaisia ravintoloita ja baareja, livemusiikkia, tanssia ja muuta viihdykettä. Lapsille aluksilta löytyy leikkihuone, jossa ajan saa kulumaan leikkien, piirtäen, pelaten ja pallomeressä peuhaten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi kolmella aluksella (Viking Glory, Viking Grace ja Gabriella) aikaa voi viettää spa- ja saunaosastolla, jossa rentoutua voi myös erilaisten hoitojen parissa.

Yhteystiedot

Viking Linen internetsivut löytyvät osoitteesta www.vikingline.fi.

Yhtiön maksullinen asiakaspalvelu palvelee puhelimitse numerossa 0600-41577. Asiakaspalvelu on auki maanantaista perjantaihin 8-20 ja viikonloppuisin 9-17.

Yhtiön internetsivuilla asiakkaita palvelee myös chat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Tallink Siljan joulubuffet

Nauti jouluateria laivalla! Tällaisia ovat laivayhtiöiden joulubuffetit

M/S Amorella

Viking Line luopuu Amorellasta – legendaarinen risteilyalus vaihtaa omistajaa

Viking Glory

Tukholman-risteilylle upouudella aluksella: Viking Linen uusin alus Viking Glory liikennöi jo Itämerellä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja