Hyppää sisältöön

Kokeile tänä kesänä jotain uutta – viisi syytä viettää loma Välimerellä risteillen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.06.2017
Välimeren risteilyllä pääsee vierailemaan yhdellä kertaa useassa kohteessa, mutta myös viettämään rentoa lomaa laivan palveluista nauttien. Lue viisi syytä, miksi risteily Etelä-Euroopassa on houkutteleva vaihtoehto kaikille matkailijoille!

1. Risteily on helppo valinta rentoon lomailuun

Jos haluat viettää kesäloman rennosti, risteily on helppo valinta stressittömään lomaan. Risteilyaluksilla on tarjolla kaikki palvelut joita matkan aikana voi tarvita, joten matkustajat voivat keskittyä vain lomailuun kauniista maisemista ja kiinnostavista kohteista nauttien.

Risteilyaluksen koosta riippuen matkustajien käytössä on esimerkiksi ravintoloita, baareja, kauppoja, kuntosaleja ja uima-allasalueita. Laivoilla on yleensä järjestettyä viihdykettä eri ikäisille risteilymatkustajille, joten loman ohjelmaa ei tarvitse suunnitella itse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moniin risteilypaketteihin kuuluvat yleensä myös ruokailut laivalla, joten matkan budjetti on helppo suunnitella etukäteen eikä loman aikana tarvitse miettiä ruokailuihin uppoavia kuluja. Halutessaan voi lisäksi ostaa valmiiksi myös juomapaketin, jolloin myös laivalla nautitut juomat on ennakkoon maksettu.

2. Lähtösatamiin vain lyhyt lentomatka

Karibian-risteilyt kuuluvat monien toivelistalle, mutta unelman esteenä voivat olla pitkät lentomatkat sekä kalliit lentoliput. Välimeren risteilyjen lähtösatamat ovat Etelä-Euroopan suosituissa lomakohteissa, joihin on usein hyvät yhteydet Suomesta. Moniin lähtösatamiin pääsee Helsingistä suorilla lennoilla, jolloin lentoaika on noin kolmesta viiteen tuntiin.

Euroopan lentojen hinnat ovat myös huomattavasti edullisempia kuin esimerkiksi lennot Miamiin, josta monet Karibian-risteilyt lähtevät. Koska Euroopassa on tiheä reittiverkosto ja lukemattomia lentoyhtiöitä, voi lennot lähtösatamaan saada hyvinkin edullisesti tarjouksia etsimällä tai matkustamalla vaihdollisella lentoyhteydellä.

3. Runsaasti valinnanvaraa keston ja kohteiden suhteen

Välimerellä on runsas tarjonta erilaisia risteilyjä, joten jokaisen on helppo löytää sopiva vaihtoehto niin risteilyn keston kuin kohteidenkin suhteen. Välimerellä risteilykausi keskittyy pääasiassa kesäkuukausille ja tyypillisesti risteilyt kestävät noin viikon tai kaksi. Risteilyn kesto on suhteessa myös siihen, kuinka monessa kohteessa risteilyn aikana vieraillaan.

Keston lisäksi myös kohteiden puolesta on risteilytarjonnassa paljon valinnanvaraa. Välimeren risteilyt kiertävät tavallisesti Espanjan, Italian, Ranskan, Kreikan, Kroatian ja Turkin suosituissa kohteissa. Kohdeyhdistelmien joukosta voi valita juuri sen risteilyn, jonka aikana vieraillaan itseään eniten kiinnostavissa kohteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Näe monta kohdetta yhden loman aikana

Välimeren risteily on helppo vaihtoehto, jos vain yhden lomakohteen valitseminen tuottaa ongelmia tai jos suurelle seurueelle on hankala löytää yhtä kaikkia miellyttävää kohdetta. Risteilyn aikana ehtii nähdä monia kohteita useammasta maasta, ja omiin suosikkeihin voi myöhemmin palata tulevilla lomamatkoilla.

5. Risteilyyn voi yhdistää ranta- tai kaupunkiloman

Jos kesälomaa on useampi viikko, risteilyyn on helppo yhdistää kätevästi myös kaupunki- tai rantaloma. Monet risteilyjen lähtö- tai tulosatamista ovat itsessään suosittuja matkakohteita, joten tilaisuuden voi käyttää hyödyksi viettämällä niissä lomapäiviä ennen risteilyä tai sen jälkeen.

Euroopan kiinnostavista matkakohteista esimerkiksi Barcelona, Rooma, Venetsia ja Málaga toimivat risteilyalusten satamina. Barcelonassa ja Málagassa onnistuu sekä ranta- että kaupunkiloma, kun taas historiallinen Rooma on kaupunkilomailijan unelmakohde lukuisine kuuluisine nähtävyyksineen. Tunnelmallinen Venetsia taas on kuuluisa kanavistaan ja niitä pitkin lipuvista gondoleista, ja romanttinen kaupunki sopii kohteeksi erityisesti pariskunnille.

>> Löydä edullinen risteily Rantapallon risteilyhausta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja