Hyppää sisältöön

Risteilyt

Rantapallon risteilyhakua päivitetään. Julkaisemme uuden haun mahdollisimman pian.

Risteilymatkojen ABC

Risteily Tukholmaan, Tallinnaan tai Pietariin on oiva ja edullinen tapa irrottautua hetkeksi arjesta ja viettää aikaa hyvässä seurassa. Jos Itämeri on jo nähty, nouse luksusristeilijän kyytiin ja ota suunnaksi Välimeri, Karibia tai Punainenmeri.

Risteily on helppo ja edullinen matkailumuoto. Kaikille tutut Tukholma ja Tallinna ovat viime aikoina saaneet rinnalleen monia uusia risteilykohteita. Suomalaisten kiinnostus myös pidempiä, jopa useamman viikon, laivamatkoja kohtaan on kasvanut. Pitkiä risteilyjä Välimerellä ja Karibian aurinkoisissa maisemissa tehdään enemmän kuin koskaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Risteilyt Ruotsiin ja Viroon

Itämeren uudet alukset, kuten Viking Grace ja Eckerö Linen M/S Finlandia ovat tuonneet uutta laatua Tukholman ja Tallinnan laivamatkailuun. Erityisesti Viking Grace on profiloitunut tasokkaaksi vapaa-ajanviettokohteeksi, jonne on helppo tulla viettämään myös rauhallisempaa risteilylomaa.

Karibian rytmejä loistoristeilijällä

Karibian eksotiikka on parhaimmillaan luksusristeilijältä käsin koettuna. Jokaisella saarella on oma charminsa, ja risteily tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea ne kaikki vain muutaman viikon aikana. Esimerkiksi Royal Caribbean järjestää risteilymatkoja myös suomalaisasiakkaille. Voit lentää haluamaasi aloituspisteeseen ja nousta laivaan sinulle sopivasta kaupungista. Risteilyvertailustamme löydät Logitravelin tarjoamat risteilyt eripuolille maailmaa.

Klassisia maisemia jokiristeilyillä

Jokiristeilyt Tonavalla, Reinillä tai vaikkapa Afrikan upealla Niilillä ovat klassisen kiireettömiä lomailutapoja. Maisemat lipuvat ohi omaa vauhtiaan laivan kulkiessa hiljalleen kaupungista ja maasta toiseen. Esimerkiksi Tonavan-risteilyillä on mahdollista kokea Wien, Bratislava ja Budapest aivan uudesta perspektiivistä.

Näin pääset halvimmalla risteilylle

Etsitkö edullista minilomaa Tukholmaan tai Tallinaan? Näin löydät edullisimmat risteilyt!

1. Valitse ajankohta harkiten

Risteilymatkojen hinnat vaihtelevat ajankohdan mukaan. Kiireisimpien lomasesonkien aikana hinnat ovat korkeammalla kuin muulloin. Vältä matkustamista koululaisten lomakausilla. Joululoma, kesäloma sekä hiihtoloma nostavat hintatasoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Liity kanta-asiakkaaksi

Kanta-asiakkaana saat esimerkiksi Siljalta ja Vikingiltä säännöllisesti erikoistarjouksia, joita voivat hyödyntää vain jäseneksi liittyneet. Kanta-asiakkaiden etuihin kuuluvat tyypillisesti myös alennukset ostoksista, ruokailuista ja laivan muista palveluista.

3. Hyödynnä alekupongit ja lahjakortit

Risteilylahjakortteja ja alekuponkeja jaetaan ahkerasti eri reittejä pitkin. Niitä saatetaan antaa risteilyn yhteydessä seuraavaa matkaa varten. Joskus lahjakortteja on jopa aikakauslehtien kylkiäisenä. Kysele rohkeasti myös tutuilta, olisiko nurkkiin jäämissä edulliseen risteilyyn oikeuttava lahjakortti. Etenkin hiljaisemmilla kausilla laivayhtiöt jakavat alennuksia mielellään täyttääkseen muuten tyhjiksi jäävät hytit.

Rantapallon Tarjoukset-sivulla on säännöllisesti risteilyjen alennuskoodeja. Pidä tarjouksia silmällä ja ota rahanarvoinen etu käyttöösi!

4. Hyttivalinta ratkaisee paljon

Kuinka paljon aiot viettää aikaasi hytissä risteilyn aikana? Hyttivalinta on yksi konkreettisimmista risteilyn hintaan vaikuttavista tekijöistä. Jos tiedät, että risteilytyylisi on enimmäkseen ravintoloissa ja kaupoissa kiertelyä ja omassa hytissä käyt vain nukkumassa, ei hyttiluokkaan kannata panostaa rahallisesti enempää kuin on ehdottomasti pakko. Jos taas matkustat viettääksesi rauhallista aikaa yhdessä perheen kanssa, on fiksua valita viihtyisämpi ja tasokkaampi hytti.

5. Hillitse shoppailuhalut laivalla

Shoppailu on risteilymatkan tyypillisin rahareikä. Tuliaisiin hurahtaa helposti yhtä paljon rahaa kuin matkan itsensä hintaan. Iloisella risteilymielellä ollessa heräteostoksia tulee tehtyä helpommin kuin arkena. Päätä ostosbudjetti etukäteen ja pitäydy siinä tiukasti.