Hyppää sisältöön

Miten valita lomakohde Turkista? Katso esittelyt suosituimmista paikoista!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.03.2022
Turkki tarjoaa runsaasti valinnanvaraa monenlaisille lomailijoille. Rantapallon esittelyssä kaikki Turkin tunnetuimmat lomakohteet.

Turkissa on lähes aina kesä

Turkin rantalomakohteissa matkailukausi alkaa aikaisin jatkuu pitkälle syksyyn. Helteet alkavat jo huhti–toukokuussa ja lämmintä riittää vielä syys–lokakuulle. Keväällä ja syksyllä rannoilla on vilkkaita kesäkuukausia enemmän tilaa. Turkki tunnetaan loistavista rantakaupungeista ja edullisesta hintatasosta, mistä syystä matkailijat valitsevat Turkin lomakohteekseen kerta toisensa jälkeen.

Upeiden rantojen lisäksi Turkki on kuitenkin paljon muutakin kuin perinteinen rantalomakohde. Maasta löytyy upeita vuoria, kiinnostavaa kulttuuria ja herkullista ruokaa, minkä vuoksi lomalla kannattaakin ottaa kaikki irti Turkin monipuolisuudesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon esittelyssä kaikki suosituimmat kohteet – valitse näistä oman lomasi suunta!

Alanya

Rantakaupunki Alanya on yksi Turkin klassisimmista lomakohteista. Matkailijoista elävässä Alanyasta löytyy runsain mitoin matkailijoiden kaipaamia palveluita, hotelleja, ravintoloita, rantoja, aurinkoa ja aktiviteetteja.

ShutterstockAlanya, Turkki
Alanya on Turkin tunnetuimpia klassikkokohteita.

Alanyassa voit tutustua myös vuosisatoja vanhan linnoituksen tarjoamiin maisemiin, sataman vilkkaaseen yöelämään ja basaarien ostostarjontaan. Noin 130 kilometrin päässä Antalyan kaupungista ja lentokentästä sijaitseva Alanya sopii niin perheiden kuin pariskuntienkin rantalomakohteeksi.

>> Lue lisää vinkkejä Alanyaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Ankara

Keskeisellä paikalla Anatolian ylängöllä sijaitseva Ankara on Turkin pääkaupunki ja samalla sen hallinnollinen ja kaupallinen keskus. Ankarasta on hyvät liikenneyhteydet eri puolille Turkkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAnkara, Turkki
Turkin pääkaupunki Ankara osuu vain harvojen matkailijoiden reitille kaupungin kiinnostavuudesta huolimatta.

Kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat Anitkabir ja Kocatepen moskeija. Ankara sopii erityisesti kulttuurimatkailijoiden lyhyille vierailuille.

Antalya

Kauniista maisemista ja vanhastakaupungista tunnettu Antalya sijaitsee Välimeren rannikolla. Antalyassa kaupunkiloma ostoksineen ja iltarientoineen yhdistyy aurinkoiseen rantalomaan.

ShutterstockAntalya, Turkki
Antalya on valtava miljoonakaupunki ja kaupungin tuntumassa on lukuisia rantoja.

Taurusvuoriston kupeeseen rakennetun kaupungin kiehtovimpia nähtävyyksiä ovat vanhakaupunki Kaleiçi, vanha roomalainen satama sekä vilkas basaari. Antalya sopii lähes jokaiselle rannoista, kaupungeista ja kulttuurista kiinnostuneille lomailijalle.

>> Lue lisää vinkkejä Antalyaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Belek

Luonnonkaunis Belek on erityisesti golfmatkailijoiden suosiossa – kohteen liepeillä sijaitsee useita tasokkaita kenttiä. Moderni lomakeskus on vain lyhyen bussimatkan päässä Antalyasta, jonne on mukava tehdä vaikkapa shoppailuretki.

ShutterstockBelek, Turkki
Belekissä on monia rantoja, minkä lisäksi kohteessa voi viettää myös aktiivilomaa.

Golfin lisäksi Välimeren rannikolla sijaitsevassa Belekissä on myös lukuisia muita harrastusmahdollisuuksia tenniksestä ratsastukseen ja purjelautailuun. Alueen puhdas merivesi vetääkin puoleensa vesipetoja.

>> Lue lisää vinkkejä Belekiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bodrum

Monipuolinen Bodrum tarjoaa lomailijalle nähtävyyksiä, ostospaikkoja ja vilkasta huvi- sekä iltaelämää. Erityisen tunnettu tämä lomakohde on huvittelumahdollisuuksistaan, kuten suuresta Halikarnas-ulkoilmadiskosta.

ShutterstockBodrum, Turkki
Bodrumin tunnelmallinen vanhakaupunki on viehättävä vierailukohde.

Kaupungista löytyy myös kaksi rantaa ja monia nähtävyyksiä, kuten linnoitus ja vanhakaupunki. Bodrumista voi esimerkiksi tehdä päiväretken Kosin saarelle.

Bodrum sopii erityisesti kaupunkilomailijoille, kaveriporukoille ja pariskunnille.

>> Lue lisää vinkkejä Bodrumiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Gümbet

Yksi Turkin rannikon suosituimmista rantalomakohteista on Gümbetin kylä. Gümbetissa voi nauttia monista eri huvittelumahdollisuuksista, kuten rantakadun baareista, kahviloista ja klubeista sekä vesiurheilumahdollisuuksista.

ShutterstockGümbet, Turkki
Gümbet on riemukas lomakohde, joka on erityisesti kaveriporukoiden suosiossa.

Bodrumin niemimaan ympäristössä ja lähikaupungeissa on helppo retkeillä. Gümbetista pääsee nopeasti kävellen esimerkiksi astetta rauhallisempaan Bitezin naapurikylään. Lomakohteena Gümbet sopii erityisesti kaveriporukoille ja vesiurheilijoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Içmeler

Içmeler on naapurikaupunki Marmarista pienempi ja rauhallisempi lomakohde. Içmeler sijaitsee Egeanmeren rannalla Rodoksen pohjoispuolella ja on tunnettu esimerkiksi kaupunkia halkovan pienen kanavan maisemista ja ravintoloista.

ShutterstockIçmeler, Turkki
Marmariksen lähellä sijaitseva Içmeler on niin ikään suosittu kohde.

Içmelerista alkava rantakatu jatkuu aina seitsemän kilometrin päässä sijaitsevaan Marmarikseen saakka. Vehreä kaupunki pitkine hiekkarantoineen sopii rentouttavaan rantalomaan ja erityisesti pariskuntien ja lapsiperheiden lomakohteeksi.

Istanbul

Aasian ja Euroopan rajalla sijaitseva Istanbul on Turkin suurin kaupunki ja monipuolinen kulttuurikohde. Vuosisatainen tasapainoilu idän ja lännen vaikutteiden välillä on jättänyt jälkensä tähän eksoottiseen kaupunkiin, jonka katukuvaan kuuluvat niin moskeijat kuin modernit pilvenpiirtäjätkin.

ShutterstockIstanbul, Turkki
Istanbul on kiehtova kaupunki Euroopan ja Aasian välissä.

Istanbulin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapin palatsi. Istanbul sopii erityisesti kaupunki- ja kulttuurilomakohteeksi.

>> Lue lisää vinkkejä Istanbuliin Rantapallon kohdeoppaasta!

Izmir

Egeanmeren puoleisella rannikolla sijaitseva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki. Tulipalossa vuonna 1922 tuhoutuneen satamakaupungin ilme on moderni, eikä sitä suotta pidetäkään yhtenä Turkin nuorekkaimmista metropoleista. Izmirin upeiden rantabulevardien taustalla siintävät jylhät vuoristot.

ShutterstockIzmir, Turkki
Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki.

Izmir on myös erinomainen tukikohta historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Kaupungissa sijaitsevien Arkeologisen museon ja Agoran raunioiden lisäksi Izmiristä on helppo tehdä päiväretki Efesoksen antiikinaikaiseen kaupunkiin.

>> Lue lisää vinkkejä Izmiriin Rantapallon kohdeoppaasta!

Kappadokia

Kappadokia on nimi alueelle, joka sijaitsee Keski-Anatolian tasangoilla ja pitää sisällään useampia provinsseja. Avaruusmaisen luonnon Kappadokia tunnetaan kivimuodostelmista, jotka muistuttavat suippoja savupiippuja. Ystävällinen kylätunnelma ja loistavat retkeilymahdollisuudet houkuttelevat vierailijoita alueelle.

ShutterstockKappadokia, Turkki
Kuumailmapalloretki näyttävien laaksojen yläpuolella on Kappadokian klassikkoelämys.

Lukuisten luolien Kappadokiassa matkailijat voivat jopa majoittua salaperäisiin luolahotelleihin. Vaelluksen lisäksi yksi alueen suosituimmista aktiviteeteista on ikimuistoinen kuumailmapalloajelu auringonnousun aikaan.

>> Lue lisää vinkkejä Kappadokiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Kusadasi

Kusadasi sijaitsee Egeanmeren rannikolla Samoksen saaren läheisyydessä ja on suosittu rantaloma- ja purjehduskohde.

Kusadasissa ja kaupungin ympäristössä sijaitsee useita hienoja rantoja, joista suosituin, Kadinlar Denizi, sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Kusadasin ja sen lähialueiden kuuluisimmat nähtävyydet ovat Kusadasin vanhakaupunki, Efesoksen kaupunki ja lumivalkoinen Pamukkale-vuori. Kaupungista löytyy myös mukavasti iltaelämää ja ostosmahdollisuuksia.

ShutterstockKusadasi, Turkki
Kusadasin sijainti on matkailijan kannalta näppärä, sillä sen lähistöllä sijaitsee monia kiinnostavia nähtävyyksiä.

Lapsiperheiden viihdykkeeksi Kusadasissa sijaitsee vesipuisto, joten kohdetta on helppo suositella monenlaisille lomailijoille aktiivimatkaajista perheen kanssa reissaaviin.

>> Lue lisää vinkkejä Kusadasiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Marmaris

Yhdeksi Turkin kauneimmista lomakohteista kutsuttu Marmaris sijaitsee Egeanmeren rannikolla Kreikan saariston tuntumassa. Marmariksen pitkät hiekkarannat ja rantakatu houkuttelevat rantalomailijoita, Suleymanin vuosisatoja vanha linnoitus kulttuurista nauttivia ja diskot vilkkaan iltaelämän ystäviä.

ShutterstockMarmaris, Turkki
Marmaris on Turkin tunnetuimpia lomakohteita, mistä syystä kaupungissa on erinomaiset matkailijapalvelut.

Lapsiperheiden suosikeiksi usein kohoavat Marmariksen kaksi vesipuistoa. Myös Marmaris sopii monenlaiseen lomanviettoon yksin lomailevista aina lapsiperheisiin.

>> Lue lisää vinkkejä Marmarikseen Rantapallon kohdeoppaasta!

Side

Idyllisen Siden kylän suosituimpia käyntikohteita ovat pitkä rantakatu, autoton keskusta-alue, Siden vanhakaupunki ja roomalainen teatteri. Pienessä kaupungissa lähes kaikki tarvittava löytyy kävelyetäisyydeltä, mutta retkiä voi tehdä myös kauemmas.

ShutterstockSide, Turkki
Siden kaupungissa riittää nähtävää.

Siden rannat ovat hienohiekkaisia ja hyviä retkikohteita koko perheelle. Side on sopiva ja edullinen lomakohde erityisesti lapsiperheille.

>> Lue lisää vinkkejä Sideen Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen ja Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

>> Lue myös Rantapallon kohdeopas Turkkiin
>> Vertaile kaikki Turkin äkkilähdöt

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Antalyan parhaat nähtävyydet

Antalyan parhaat nähtävyydet – 12 vinkkiä seuraavalle lomalle

Alanya, Turkki

Kumpi valita, Alanya vai Antalya? Näin valitset oikean kohteen ensimmäiselle rantalomalle Turkissa

Kuumailmapallolento Kappadokiassa

Turkki-elämys, joka ei unohdu ikinä: tällaista on Kappadokian kuumailmapallolennolla

Alanya, Turkki

Alanyan parhaat rannat – 6 vinkkiä täydelliseen rantapäivään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja