Hyppää sisältöön

Mikä Kroatian-kohde sopii sinulle? Katso parhaat vaihtoehdot ja lähde lomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.04.2023
Kroatian lukuisat matkakohteet tarjoavat useita vaihtoehtoja matkailijalle, ja monipuolisuutensa vuoksi maa onkin hyvä lomapaikka monille. Katso, mikä Kroatia-kohde on sopiva juuri sinulle!

Perhematkailijalle: rantakaupungit ja saaret

Lapsiperheille ja muille perhematkailijoille, jotka kaipaavat rentoa yhdessäoloa, mukavia päiväretkikohteita ja kauniita maisemia, sopivat hyvin Kroatian leppoisat rantakaupungit ja tunnelmalliset saaret.

Splitin, Rijekan, Pulan ja Dubrovnikin tuntumassa on monia pieniä rantakaupunkeja, joissa on tarjolla runsaasti hyvin varusteltuja huoneistoja vuokrattavaksi. Mikäli matkustat suurella joukolla, voi kokonaisen huvilan tai omakotitalon vuokraaminen olla toimivin ratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Splitin tuntumassa sijaitsevat Baška Voda, Brela ja sekä Dubrovnikin edustalla sijaitsevat Mlini ja Cavtat. Myös saaret ovat hyviä matkakohteita perheille.

Kaupunkilomailijalle: pääkaupunki Zagreb

Todellista metropolivilinää ei Kroatiasta löydä, mutta mikäli kaipaa vastapainoa tunnelmallisille ja jopa uneliaille kroatialaiskaupungeille maan pääkaupunki Zagreb on Kroatian paras vaihtoehto. Vajaan 800 000 asukkaan kaupunki on maan suurin yliopistokaupunki, joten kansainvälinen ja nuorekas tunnelma on kaupungissa läsnä.

IstockphotoZagreb, Kroatia
Zagreb on tunnelmallinen yliopistokaupunki.

Zagrebissa on loistavat shoppailumahdollisuudet, minkä lisäksi kaupungissa on runsaasti eri hintaluokkien ravintoloita, kahviloita ja baareja sekä moni kulttuurinähtävyyksiä. Kahteen eri osaan jakautuneen kaupungin arkkitehtuuri on hyvin näyttävää.

Bilematkailijalle: Split ja Hvar

Adrianmeren rannalla sijaitsevat satamakaupunki Split ja Hvarin saaren pääkaupunki Hvar ovat mainioita kohteita, mikäli haluat viettää lomasi rennosti rytmien syleilyssä. Molemmat ovat nuorten suosimia kohteita, missä on hyvä baaritarjonta sekä lukuisia klubeja.

Riehakkain tunnelma on kesäkuusta elokuulle, jolloin paikallisten lisäksi myös matkailijat saapuvat rantakaupunkeihin juhlimaan. Parhaat baarisuositukset kuulet paikallisilta, joten kysele rohkeasti vinkkejä esimerkiksi majapaikastasi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantalomailijalle: rantakaupungit ja saaret

Jos haaveissa on rento rantaloma Kroatiassa, unohda kiireiset kaupungit ja suuntaa niiden ulkopuolelle. Kroatia on tunnettu upeista rannoista, joissa turkoosi vesi ja valkoinen ranta ovat totisinta totta. Pehmeän hiekan sijaan useimmat kroatialaiset rannat ovat kivirantoja, mutta maassa on myös muutamia hiekkarantoja.

Hyviä rantakohteita ovat esimerkiksi lyhyen ajomatkan päässä Splitistä ja Dubrovnikista sijaitsevat rantakaupungit, mutta myös saaret. Esimerkiksi Brač ja Korčula ovat tunnettuja rantasaaria. Bračin saarella sijaitsee myös koko Kroatian kauneimmaksi rannaksi kehuttu Zlatni Rat.

Budjettimatkailijalle: Zagreb ja pikkukaupungit

Mikäli suunnitteilla on mahdollisimman edullinen Kroatian-loma, valitse matkakohteeksi joko maan pääkaupunki Zagreb tai suosittujen matkailukaupunkien liepeillä sijaitsevat pikkukaupungit. Kohdetta tärkeämpää on kuitenkin valita matkan ajankohta oikein, sillä matkailukauden alkaessa hintataso nousee koko maassa huimasti.

Inka KhanjiMakarska, Kroatia
Tunnelmalliset pikkukaupungit ovat helppoja matkakohteita.

Zagreb on edullinen pääkaupunkikohde, missä on tarjolla hyvin edullista majoitusta muun muassa hostelleissa. Halpoja ruokapaikkoja on runsaasti, ja päivisin on helppo viihtyä ilmaiseksi seikkailemalla Kroatian suurimman kaupungin kaduilla.

Aktiivilomailijalle: vuoristot ja kansallispuistot

Kroatiassa voi lomailla myös hyvin aktiivisesti, sillä maan luonto on todella monimuotoinen ja tarjoaa mahtavia maisemia. Splitin edustalla sijaitseva Biokovon vuoristo on maan näyttävimpiä vuoristoja, ja sen lisäksi myös Zadarin edustalla kohoava Velebit-vuoristo on suosittu kohde. Kroatian korkein huippu on Bosnia-Hertsegovinan rajan tuntumassa sijaitseva 1 830 metriin kohoava Dinara-vuori.

Aktiivimatkailijat viihtyvät myös Kroatian lukuisissa kansallispuistoissa. Tunnetuin luontokohde on Plitvice-järven kansallispuisto, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Muita suosittuja kansallispuistoja ovat Krkan-joen ympärillä sijaitseva kansallispuisto sekä Pohjois-Velebitin kansallispuisto.

>> Joko aloit haaveilla lomasta Kroatiassa? Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dubrovnik Kroatia

Helppo säästövinkki Kroatiaan: 3 ihanaa lähikohdetta, joissa majoitut halvemmalla kuin Dubrovnikissa

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Kroatia

Kuinka valita lomakohde Kroatiassa? Esittelyssä 15 vaihtoehtoa

Dubrovnik

Split vai Dubrovnik – kumpi Kroatian suosikkikohteista sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja