Hyppää sisältöön

Mies, varo mokaa! 5 asiaa, jotka on tarkoitettu Dubaissa vain naisille

Elina Venttola Päivitetty: 03.04.2019
Dubaissa on paikkoja, joihin pääsevät vain naiset.

Näkyvä kulttuuriero

Arabiemiraattien Dubai on kaupunki, jonka kulttuuri voi yllättää varautumattoman ensikertaisen. Vaikka erikoisetkin asiat voivat olla kiellettyjä, ei Dubaissa tarvitse olla koko ajan varuillaan – ulkomaalainen matkailija saa vahingossa rikkoa paikallisia käytäntöjä joutumatta maksamaan sakkoja.

Jos on matkassa naisporukalla, Dubaista löytyy hämmästyttävä määrä asioita, jotka on tarkoitettu vain naisille. Naisten kannattaa ottaa kaikki hyöty irti heille suunnatuista eduista, kun taas miesten on syytä varoa tyypillisimpiä mokia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue, mitkä asiat on tarkoitettu vain naisille!

1. Naisille tarkoitetut metrovaunut

Ensimmäinen asia, joka ulkomaalaisen matkailijan kannattaa muistaa matkustaessaan Dubain metrovaunussa, on katsoa, mihin vaunuun astuu. Dubain metrossa nimittäin on erillinen vaunuosasto naisille – ja vaunuun erehtyvä miesmatkustaja saattaa saada epämieluisaa huomiota.

Miehillä ei ole asiaa Dubain metron vaunuihin, jotka on merkitty laiturialueen lattiaan pinkillä “Women and children cabin”. Myös vaunun sisään on merkitty pinkillä värillä ja lattiaan piirretyllä rajalla, mistä naisten oma vaunuosasto alkaa.

Merkinnät eivät kuitenkaan ole niin räikeitä, ettei niitä voisi olla vahingossa huomaamatta, joten jo laiturialueella kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mihin vaunuun astuu.

Dubai, Arabiemiraatit
Naisille tarkoitetut metrovaunut on merkitty laiturin lattiaan.

Naisten vaunuissa on usein hieman väljempää, mikä tekee matkanteon mukavaksi toiselle sukupuolelle. Esimerkiksi Japanin pääkaupungissa Tokiossa samankaltaiset naisille tarkoitetut vaunut ovat käytössä ruuhka-aikoina, jolloin niiden tarkoituksena on ehkäistä seksuaalista ahdistelua täysissä junavaunuissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pinkit taksit

Erityisesti jos matkustaa naisena yksin Arabiemiraateissa, turvallisuuden tunnetta voivat tuoda naisten kuljettamat taksit. Dubai onkin yksi paikoista, joissa naiskuljettajien ajamat taksit tunnistaa kätevimmin.

Dubaissa liikkuu vaaleanpunakattoisia naisten takseja, joiden kyytiin pääsee helpoimmin lentokentltä. Vaaleanpunaisten taksien kuljettajat ovat naisia, jotka ottavat taksinsa kyytiin vain naisia.

Vaaleanpunaiset naisten taksit ovat kansaivälinen liike, joka toimii yli 18 eri maassa. Vaaleanpunaisia naisten takseja löytää myös muun muassa Egyptistä.

>> Lue lisää: Miten Dubaissa on helpointa liikkua? Lomailijan pikaopas takseihin ja julkiseen liikenteeseen

3. Ilmaisten drinkkien ladies’ night

Dubain yöelämässä tunnetaan käsite “ladies’ night”, jolloin naiset pääsevät ilmaiseksi sisään klubeille ja yökerhoihin. Monet paikat tarjoavat naisille jopa ilmaisia juomia.

Perinteisesti Dubain naisten ilta on tiistaisin, mutta monet paikat tarjoavat niitä myös muina viikonpäivinä. Eri yökerhojen viikonpäiviä voi etsiä muun muassa Time Out Dubaista.

Myös muualla maailmassa yökerhot ovat pitäneet naisten iltoja, mutta monissa maissa, muun muassa Isossa-Britanniassa, ne on kielletty syrjivinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Oma kerros hotellissa

Dubaissa on joitakin hotelleja, jotka ovat omistaneet kokonaisen kerroksen naisvierailleen.

Naisten oman kerroksen perusti muun muassa Media One Hotel syksyllä 2018. Kerroksen huoneita saavat varata vain naiset, ja niiden lisäpalveluihin kuuluvat muun muassa ylimääräiset kauneudenhoitotuotteet. Kerroksen yhteisistä tiloista löytyy myös valikoima naiskirjailijoiden kirjoja.

Dubai, Arabiemiraatit
Useimmilla Dubain rannoista saa viettää aikaa kuka tahansa, mutta joillakin rannoilla tietyt viikonpäivät ovat naisten rantapäiviä.

Saapuessaan sisään hotelliin naiset saavat myös kirjekuoren, jossa ovat listattuina kaikki naisille suunnatut tarjoukset hotellissa sekä alennuskuponki spahan.

5. Naisten rannat

Jos kaipaa naisten omaa aikaa rannalla, Dubaissa voi mennä myös rannoille, joihin pääsevät vain naiset, lapset ja perheet – miehillä on siis asiaa rannalle vain perheen seurassa.

Naisten omilla rannoilla pyritään vähentämään luvatonta salakuvausta. Esimerkiksi Al Mamzar Beach -rannalla on ollut pelkästään naisille ja perheille tarkoitettuja ranta-alueita. Jos olet mies, tarkista, ettet levitä pyyhettäsi väärälle alueelle!

>> Lue myös: Kaikki irti Dubain auringosta – 5 parasta rantaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Elina Venttola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja