Hyppää sisältöön

Kaikki irti Dubain auringosta – 5 parasta rantaa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.03.2016
Dubain rannoilla voit unohtaa pakkaset ja upottaa varpaat pehmeään hiekkaan. Valitse joko julkinen tai yksityinen ranta ja ota rennosti.

Aurinkoa riittää ympäri vuoden

Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai on oikea rantaleijonan unelmakohde, sillä kaupungin lukuisilla rannoilla voi nauttia auringosta vuoden ympäri. Lämpötila voi kohota myös talvikuukausina jopa 30 asteeseen, joten kohteeseen voi paeta kotimaan paukkupakkasia.

Lomakohteena Dubai vastaa monenlaisiin tarpeisiin, sillä se tarjoaa rantojen lisäksi myös muun muassa mainiot shoppailumahdollisuudet sekä herkullisen ja kansainvälisen ravintolamaailman. Myös rento ilmapiiri ja eksoottinen kulttuuri helpottavat lomatunnelmaan virittäytymistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse yksityinen tai julkinen ranta

Monet Dubain rannoista ovat yksityiskäytössä, eli hyvin huolletuille rannoille päästäkseen on pulitettava pääsymaksu tai majoituttava rantaa hallinnoivassa hotellissa. Kaupungissa on kuitenkin myös useita julkisia rantoja, joissa pääsee nauttimaan riemukkaasta rantaelämästä joko ilmaiseksi tai pienellä sisäänpääsymaksulla.

Rannalle suuntaavan matkailijan on hyvä muistaa paikalliset pukeutumissäännöt, sillä vaikka turisteilta ei odotetakaan paikallisen perinteen mukaista täysin peittävää asua, on myös heidän aiheellista peitettää esimerkiksi olkapäät ja polvet aina julkisilla paikoilla liikkuessaan.

Yksityisrannat ja hotellien allasaluuet muodostavat poikkeuksen, mutta erityisesti julkisilla rannoilla on syytä noudattaa kulttuurisidonnaisia pukeutumisohjeita. Esimerkiksi yläosattomissa ei saa ottaa aurinkoa. Ranta-asut ovat soveliaita ainoastaan rannalla, ja matkalla hotellilta rannalle tulee pukeutua yhtä konservatiivisesti kuin matkan aikana muutenkin.

Dubain rannoista voi nautiskella pääasiassa huoletta, mutta matkailijoita suositellaan olemaan varuillaan kovien virtauksien ja meduusojen varalta. Molemmista varoitetaan rannalla yleensä kyltein, joten varoituksiin tulee suhtautua vakavasti.

Nämä viisi rantaa tarjoavat unohtumattoman rantaloman Dubaissa – valitse suosikkisi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Jumeirah Beach
Jumeirah Beach on suosittu julkinen ranta Dubaissa.

1. Jumeirah Beach

Jumeirah Beach on yksi Dubain suosituimpia julkisia rantoja erityisesti hyvän sijaintinsa vuoksi. Ranta tarjoaa kaikkea, mitä pakkasia pakeneva lomamatkailija voi toivoa: pitkän vaalean hiekkarannan, loppumattomasti vettä sekä palmuja, joiden tuomasta varjosta voi nautiskella niinä hetkinä, kun aurinko käy liian kuumaksi.

Julkiselle rannalla on noin euron suuruinen sisäänpääsymaksu, joka takaa hyvät palvelut. Rannalla onkin viilentäviä juomia kauppaavia kahviloita, suihkut ja wc-tilat sekä hengenpelastaja, joka valvoo rannalla auringonlaskuun saakka.

Suosionsa vuoksi Jumeirah Beachilla on harvoin rauhallista, mutta saapumalla aikaisin aamulla rannalla voi päästä näkemään autioita, palmujen reunustamia postikorttimaisemia.

Aquaventure Beach
Aquaventure Beach -rannan pääsymaksun hinnalla voi ottaa kaiken irti myös vesipuiston allastarjonnasta.

2. Aquaventure Beach

Dubain tunnetuimpien hotellien joukkoon kuuluvan Atlantis The Palm -hotellin edustalla sijaitseva Aquaventure Beach on 700 metriä pitkä ranta, joka on aivan The Palm -tekosaaren päässä. Rannan yhteydessä on myös tunnettu vesipuisto, jossa voi muun muassa laskea hurjaan vauhtiin kiihtyvää liukumäkeä pitkin haiden ympäröimään vedenalaiseen tunneliin.

Rannalla haita ei lomailijoiden onneksi näy, ja siellä voikin keskittyä ottamaan ilon irti lämmöstä ja auringosta. Rannan sisäänpääsymaksuun sisältyy muun muassa liukumäkien käyttö, mikä takaa perheen pienimpien viihtyvyyden tuntikausiksi. Samalla aikuiset voivat rentoutua joko rannalla tai uima-altaalla ja nauttia trooppisesta maisemasta.

3. Kite Beach

Jos haluat ihastella leijasurffaajien täyttämää rantamaisemaa, suuntaa Kite Beachille, joka tunnetaan myös Wollongong Beach -nimellä, sillä se sijaitsee aivan Wollongongin yliopiston takana.

Rannalla ei ole lainkaan palveluja, ja se onkin mainio kohde rennolle piknikille. Paras tapa varautua pitkään rantapäivään onkin ottaa mukaan omat eväät, joita syödessä voi ihastella taidokkaita leijasurffaajia. Rannalta avautuu myös näkymä tunnettuun Burj Al Arab -hotelliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Russian Beach
Dubain Russian Beach on tilava julkinen ranta, joka tarjoaa hyvät puitteet lenkkeilyyn rantaa pitkin.

4. Russian Beach

Tämä ilmainen ranta on erityisesti urheilijoiden mieleen, sillä aivan rannan vieressä kulkeva lenkkipolku soveltuu mainiosti juoksulenkille rantamaisemissa. Juoksureitillä saa myös pyöräillä ja rullalautailla, joten jos kaipaat vauhdin hurmaa ja ohi vilahtavia rantamaisemia, suuntaa Dubaissa myös Jumeirah Open Beachina tunnetulle Russian Beachille.

Rannalla ei ole juurikaan palveluja muutamia wc- ja suihkukoppeja lukuun ottamatta. Ranta sijaitsee aivan Palm Strip Mall -ostoskeskuksen takana, joten kauppojen ja muiden palveluiden luo ei ole kuitenkaan pitkä matka.

5. Al Mamzar Beach

Al Mamzar Beach Park -puiston yhteydessä sijaitseva kaarien muotoinen ranta-alue takaa runsaasti tekemistä: puistossa on uima-altaita, leikkikenttiä, piknik-alueita, grillaukseen soveltuvia paikkoja ja jopa oma näköalajuna. Viidellä ranta-alueella on taatusti tilaa, ja silmänkantamattomiin jatkuva merimaisema hemmottelee matkailijaa.

Kaikilla rannoilla työskentelee hengenpelastaja, ja tarjolla on muun muassa erilliset tilat vaatteiden vaihdolle sekä aurinkovarjoja, jotka ovat vieraiden käytettävissä. Julkiselle rannalle päästäkseen on maksettava nimellinen reilun euron maksu, jolla pääsee vierailemaan myös puistossa.

>> Lähde nauttimaan Dubain rantaelämästä, löydä edulliset lennot Dubaihin Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Armin Rodler, Simone D., Ricky Brigante

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Dubai, Arabiemiraatit

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja