Hyppää sisältöön

Aasian parhaat halpalentoyhtiöt – kymmenen yhtiötä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.02.2019
Suunnitteletko matkaa Aasiaan? Tutustu paikalliseen halpalentotarjontaan ja löydä edullisimmat lennot!

1. Air Asia

Malesialainen Air Asia on Aasian paras lentoyhtiö, paljastaa lentoalan toimijoita vertaileva Skytrax. Vuonna 2001 perustettu malesialainen lentoyhtiö on saavuttanut järkähtämättömän suosion ympäri Aasiaa, ja yhtiön lennoilla onkin matkustanut yli 500 miljoonaa matkustajaa Air Asian perustamisesta lähtien. Yhtiön tavoite on panostaa laatuun, mutta silti pitää hinnat maltillisina.

Air AsiaAasian parhaat halpalentoyhtiöt
Matkustajat valitsivat Air Asian koko Aasian parhaaksi halpalentoyhtiöksi.

Air Asia liikennöi yli 130 kohteeseen 25 maassa ja tarjoaa yli 320 lentoreittiä ympäri Aasiaa. Yhtiön solmukohdat sijaitsevat Malesiassa, Thaimaassa, Indonesiassa, Intiassa, Filippiineillä ja Japanissa. Hinnat ovat hyvin edulliset: esimerkiksi yhdensuuntainen lento Bangkokista Krabille maksaa noin 20 euroa. Hintaan sisältyvät käsimatkatavarat seitsemään kiloon saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Air Asia

2. Indi Go

Intian suurin matkustajalentoyhtiö Indi Go liikennöi pääasiassa Intian sisäisillä reiteillä: yhtiö liikennöi 52 kohteeseen Intiassa ja 15 kansainväliseen kohteeseen. Yhtiön kansainvälisiä kohteita ovat muun muassa Singapore, Kuwait, Oman ja Arabiemiirikunnat.

Vuonna 2006 perustetun Indi Gon tavoitteena on tarjota paitsi edullisia hintoja myös täsmällisiä lentoja. Hintoihin sisältyy ilmaiset ruumaan menevät matkatavarat 15 kiloon saakka Intian sisäisillä lennoilla, ja kansainvälisestä kohteesta riippuen joko 20 tai 30 kiloon saakka.

Indi Go

3. Jetstar Asia

Vuonna 2004 perustettu singaporelainen Jetstar Asia -halpalentoyhtiö lentää 22 kohteeseen Pohjois- ja Kaakkois-Aasiassa. Jetstar Asian kyydillä voi lentää muun muassa Manilaan, Taipeihin, Pekingiin ja Jakartaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockAasian parhaat halpalentoyhtiöt
Jetstar Asia on osa Jetstar-emoyhtiötä.

Lentoyhtiön kalusto koostuu 22:sta Airbus A320 -lentokoneesta. Jetstar Asia on australialaisen Jetstar-halpalentoyhtiön sisaryhtiö: Australialainen Qantas Group omistaa 49 prosenttia lentoyhtiöstä.

Jetstar Asia

4. Peach

Japanin ensimmäinen halpalentoyhtiö Peach tarjoaa lentoja Japanin sisällä 16 kohteeseen, minkä lisäksi yhtiö liikennöi 15 kansainvälisellä reitillä. Tarjolla on lentoja yhtiön solmukohdasta Osakasta muun muassa Bangkokiin, Hongkongiin, Taipeihin ja Shanghaihin.

Vuonna 2011 perustettu lentoyhtiö kuljettaa vuosittain 24 miljoonaa matkustajaa. Peachin periaatteisiin lukeutuu edullisten hintojen ja tuvallisuuden lisäksi myös japanilaiseen kulttuuriin tyypillinen palvelutaso.

Peach

5. PAL Express

Filippiiniläisen Philippine Airlinesin edullinen tytäryhtiö PAL Express on halpalentoyhtiö, joka toimii tiiviisti yhteistyössä emoyhtiön kanssa.

Philippine Airlines

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Citilink

Citilink on vuonna 2001 perustettu indonesialainen halpalentoyhtiö, joka tarjoaa edullisia lentoja erityisesti Indonesian sisällä. Yhtiö liikennöi 50:llä Airbus A320 -lentokoneella 34 kohteeseen Aasiassa, muun muassa Jakartaan ja Balille.

ShutterstockAasian parhaat halpalentoyhtiöt
Indonesialainen Citilink tarjoaa edullisia lentoja ympäri Aasiaa.

Hintoihin sisältyy ruumaan menevä matkatavara 20 kiloon saakka sekä käsimatkatavara seitsemään kiloon saakka.

Citilink

7. West Air

Kiinassa liikennöivä halpalentoyhtiö West Air tarjoaa edullisia lentoja Kiinassa, mutta yhtiöllä on myös muutamia kansainvälisiä reittejä. Kiinan sisällä West Air liikennöi yli 70 kohteeseen. Yhtiön solmukohdat sijaitsevat Zhengzhoussa ja Chongquinissa.

Vuonna 2007 perustettu West Air liikennöi Airbusin lentokoneilla, ja kalustossa on yhteensä 32 konetta.

West Air

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Nok Air

Thaimaalainen Nok Air on halpalentoyhtiö, joka liikennöi niin Thaimaan sisällä kuin kansainvälisilläkin reiteillä. Yhtiön kotikenttä on Bangkokin Don Mueangin lentoasema, josta Nok Air liikennöi muun muassa Krabille, Phuketiin, Chiang Maihin ja Surat Thanin lentoasemalle.

ShutterstockAasian parhaat halpalentoyhtiöt
Lintuja muistuttavat Nok Airin koneet ovat veikeä näky lentoasemilla.

Thai Airways International omistaa valtaosan Nok Airista. Yhtiö on perustettu vuonna 2004, ja se toimi aluksi nimellä Sky Asia Limited. Vuonna 2013 se vaihtoi nimensä Nok Airiksi. Nok tarkoittaa thaiksi lintua ja symboloi vapautta, ja lintu näkyykin esimerkiksi Nok Airin sarjakuvamaisesti teipatuissa lentokoneissa selvästi.

Nok Air

9. Spring Airlines

Kiinalainen Spring Airlines on Shanghaista käsin toimiva halpalentoyhtiö, joka tarjoaa lentoja Kiinan lisäksi muun muassa Indonesiaan, Japaniin, Malesiaan ja Singaporeen.

Spring Airlines on perustettu vuonna 2004.

Spring Airlines

10. Spice Jet

Spice Jet on vuonna 2004 perustettu intialainen halpalentoyhtiö, joka liikennöi pääasiassa Intiaan: Spice Jetillä on yhteensä 69 kohdetta, joista 49 on maansisäisiä reittejä. Kaukokohteita ovat esimerkiksi Bangkok, Dubai ja Hongkong.

Spice Jet

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Air Asia ja Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi lentokoneissa on pyöreäkulmaiset ikkunat?

Tiesitkö syyn? Tämän takia lentokoneissa on pyöreät ikkunat

Lentokoneen moottorit

Tämä tieto helpottaa lentopelkoisia: kone voi laskeutua turvallisesti, vaikka moottorit lakkaisivat toimimasta

Tyhjä penkkirivi

Lisää tilaa lentokoneessa – helppo vinkki, joka auttaa saamaan vapaan penkkirivin lennolla

Faktat lentokoneen happinaamareista

Kuumottavat faktat lentokoneen happinaamareista – näin kauan happea riittää hätätilanteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja