hero taustakuva

Perhelomailijan Saksa-vinkit kesälle 2013

artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Suunnitteletko lomamatkaa kesäiseen Saksaan? Lue vinkit tulevalle kesälle!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 02.06.2013
facebook   whatsapp

Satujen ja saagojen vuosi

Vuonna 2013 Saksassa vietetään Grimmin satujen 200-vuotisjuhlaa. Maailmankuulut Grimmin veljekset, Jacob ja Wilhelm, tunnetaan parhaiten satukokoelmastaan Lasten- ja kotisatuja, jonka ensipainos ilmestyi 20. joulukuuta 1812.

Grimmin tunnetut sadut, kuten Hamelnin Pillipiipari, perustuvat todellisiin paikkoihin ja henkilöihin. Grimmin jokaisesta 580 sadusta löytyy kytköksiä Saksan kaupunkeihin ja alueisiin. Matkailijan on helppo suunnata tuttujen tarinoiden jäljille Saksan idyllisiin maisemiin.

Seuraa Saksan satutietä tai Reininvarren tarutietä

Saksassa on lähes kaksisataa erilaista lomareittiä, joista yksi vanhimmista on Saksan satutie.

Kuusisataa kilometriä pitkä reitti kulkee Hanausta Bremeniin. Satutien varrella voi tutustua paikkoihin ja kaupunkeihin, joihin Grimmin veljekset ovat jättäneet jälkensä saduilla kuten Bremenin soittoniekat ja Hamelnin pillipiipari.

Reitin varrella voi tutustua myös aitoon ja oikeaan Prinsessa Ruususen linnaan, Sababurgiin, jossa prinssin suudelma kerran herätti Ruususen unesta. Satutiellä voi tavata myös Punahilkan, Tähkäpään tornissaan, Hannun ja Kertun tai piipahtaa Lumikin kylässä Bad Wildungen-Bergfreiheitissa.

Vielä vanhemmista kansantaruista voi lumoutua Düsseldorfista Mainziin kulkevalla Reinin tarujen tiellä. Kuvankauniin, 586 kilometriä pitkän reitin varrella on yli sata nähtävyyttä ja monta saagojen ja myyttien inspiraationa ollutta paikkaa.

Tunnetuimpia ovat tarut kauniista Loreleysta. Loreley on 132 metrin korkeuteen nouseva, jylhä kallionkieleke Reininlaakson keskiosassa. Kielekkeeseen liittyy monia legendoja. Erään tarun mukaan Loreley-merenneito istui aikoinaan kalliolla lumoten laulullaan ja kullankeltaisilla hiuksillaan ohilipuvia laivoja, johtaen ne lopulta haaksirikkoon.

Koko perheen satutapahtumat 2013

Grimmin veljesten kunniaksi järjestetään vuonna 2013 monia tapahtumia. Poimi näistä omaan loma-aikatauluusi sopivimmat!

  • Kasselin kansainvälisillä nukketeatterijuhlilla esitetään 30.5.–2.6.2013 satuaiheisia teatteriesityksiä.
  • Grimmin veljesten syntymäkaupungissa Hanaussa järjestetään 1.5.–1.7.2013 musiikkijuhlat Grimmin satujen kunniaksi.
  • Grimm-juhlavuoden kohokohta on EXPEDITION GRIMM -näyttely, jossa voi mm. tutustua lukuisiin alkuperäisteoksiin. Näyttely järjestetään Kasselin documenta-Hallessa 27.4.–8.9.2013.

Lähde: DZT
Kuva: DZT/Hessen Agentur GmbH

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.