Hyppää sisältöön

Saduista tutut paikat ja halaus suosikkihahmolta – tällainen on Naantalin Muumimaailma

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.07.2023
Naantalin Muumimaailma on paikka, missä saa halauksen vaikka kaikilta muumihahmoilta.

Satumainen kesäpäivä koko perheelle

Suomen ikonisimpien teemapuistojen joukkoon heittämällä kuuluva Muumimaailma sijaitsee Naantalissa, ja on unelmakohde niin pienille lapsille, monille aikuisille kuin kansainvälisillekin vieraille. Teemapuisto herättää eloon satumaiset ja rakastetut hahmot taaten lomapäivän, joka jää mieleen.

Inka KhanjiNaantalin Muumimaailma
Muumitalon näkeminen on pitkän odotuksen arvoinen.

Muumimaailman sijainti on näppärä, sillä perille pääsee puolessa tunnissa Turusta. Teemapuisto on rakennettu omalle saarelleen, jonne on pääsy laiturisiltaa pitkin Naantalin satamasta. Samaan vierailuun saa siis vaivatta yhdistettyä kaksi suosittua kesäkohdetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomapäivä kuluu Muumimaailmassa vauhdilla, sillä tarjolla on rutkasti ohjelmaa, katseltavaa ja koettavaa. Teemapuiston alueella on yksi teatteri ja yksi pieni estradi, missä järjestetään ohjelmaa useita kertoja päivässä. Lisäksi ympäri teemapuistoa on myös erilaisia pieniä ohjelmapaloja, kuten Nuuskamuikkusen tarinatuokio tai Niiskun gramofonihetki.

Teatteria, tarinoita ja nokoset

Muumihahmot seikkailevat pitkin teemapuistoa, ja ne jutustelevat sekä halaavat kävijöitä mielellään. Mikä olisikaan parempi kesäloman kohokohta kuin lämmin rutistus Muumimammalta?

Inka KhanjiNaantalin Muumimaailma
Muumitalo on useimpien kävijöiden suosikki, ja sen läheisyydessä on hyvä todennäköisyys tavata suosikkihahmonsa.

Muumilaakson tärkeimmät rakennukset ja paikat löytyvät teemapuistosta. Siellä on tietysti muumitalo, uimahuone ja Muumipeikon oma talo, mutta myös esimerkiksi Nuuskamuikkusen teltta, Niiskun keksintöpaja sekä Noidan mökki. Kaikki on rakennettu vierailuja varten, ja rakennukset vilisevät muumi-tarinoista tuttuja yksityiskohtia.

Päivän aikana voi myös käydä ottamassa nokkaunet lepoalueen riippumatoissa tai uida Muumimaailman omalla hiekkarannalla.

Helppo vierailukohde lapsiperheille

Teemapuisto on rakennettu lapsiperheiden tarpeet huomioiden, ja paikan päällä on rutkasti ravintoloita – joista saa pikaruoan lisäksi myös perinteistä kotiruokaa – sekä useita matkamuistomyymälöitä. Halutessaan päivästä voi ostaa myös muistokuvan tai ottaa kasvomaalauksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiNaantalin Muumimaailma
Pikku Myy juttelee kävijöiden kanssa mielellään – ja antaa omat vinkkinsä kesäkepposiin.

Eniten vierailusta saa irti lataamalla Muumimaailman oman sovelluksen ja rekisteröimällä kävijät seikkailijoiksi ja aktivoimalla portilla jaettavat taikarannekkeet. Ne herättävät kohteet entistä paremmin eloon, ja tuovat myös pientä aarrejahdin tuntua seikkailupäivään. Lisäksi sovelluksen kautta näkee kätevästi sekä Muumimaailman kartan että päiväohjelman.

Muumimaailman liput kannattaa ostaa etukäteen teemapuiston verkkosivuilta, mistä ne saa edullisemmin kuin portilta. Kaudella 2023 etukäteen verkosta ostettu yhden päivän lippu maksaa 35 euroa. Alle 2-vuotiaat pääsevät teemapuistoon ilmaiseksi.

Lue myös: Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Onko Suomessa viiden tähden hotelleja?

Onko Suomessa viiden tähden hotelleja – ja mitä niiltä ylipäänsä vaaditaan? Vastaus saattaa yllättää

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Ravintola Porvoossa

Porvoon parhaat ravintolat – 10 vinkkiä kävijälle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja