Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tämä paikka todella olemassa? Portugalin linnakaupunki on kuin suoraan sadusta

Istockphoto artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Aivan Lissabonin kupeessa sijaitseva Sintra on täynnä upeita linnoja, hulppeita palatseja sekä satumaisia puutarhoja. Katso kuvat ja lähde matkaan!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.01.2023
facebook   whatsapp

Sintra on täynnä kauniita linnoja

Reilun puolen tunnin junamatkan päässä Portugalin pääkaupungista Lissabonista sijaitseva Sintran linnakaupunki on suosittu päiväretkikohde, jonka erikoinen arkkitehtuuri houkuttelee kaupunkiin runsaasti matkailijoita.

Sintran linnoille on yksinkertainen selitys, sillä kaupungin muuhun Portugaliin verrattuna hieman viileämpi ilmasto houkutteli alueelle erityisesti eliittiä ja kuninkaallisia, jotka tarvitsivat tietysti asemansa mukaiset asuinhuoneistot.

Värikkäät linnat, hulppeat palatsit sekä koristeelliset puutarhat luovat Sierra de Sintran vuoristoalueelle tarunhohtoisen tunnelman, joka on erityislaatuinen koko maailman mittakaavassa.

Maurien linna, kansallispalatsi sekä Penan palatsi puutarhoineen kuuluvat Sintran suosituimpiin nähtävyyksiin. Tekemistä riittää kuitenkin useiksi päiviksi, sillä palatseja on runsaasti laajalla alueella.

Sympaattisten mukulakivikatujen täyttämä Sintra tarjoaa matkailijalle linnojen lisäksi myös palveluja, sillä linnojen tuntumassa on useita matkamuistomyymälöitä, ravintoloita ja kahviloita.

Kaupunkiin on suora junayhteys Lissabonista, ja 30 kilometrin mittainen välimatka taittuu rauhallisesti puksuttavalla paikallisjunalla noin 40 minuutissa.

Maksullisten palatsialueiden tutkiskelun lisäksi Sintra on myös mainio vaelluskohde, sillä alueella on runsaasti hyviä vaellusreittejä.

Katso kuvat linnakaupunki Sintrasta!

1. Hulppea Penan palatsi saa hieraisemaan silmiä

Sintran linnakaupungin ykköskohde on Penan näyttävä palatsi sekä sitä ympäröivä hulppea puutarha. Värikäs linna rakennettiin tarkoituksella näyttäväksi, sillä sen haluttiin näkyvän kaikista puiston kolkista. Myös puutarha on vierailun arvoinen kokemus, sillä valtavalla viheralueella on yli 500 eri lajiketta.

 

2. Sintran kansallispalatsissa riittää nähtävää

Näyttävä valkoinen palatsi tarjoaa vierailijoille paitsi upeaa arkkitehtuuria myös taideaarteita vuosisatojen varrelta. Sintran kaupunkikuvaa hallitsevalla linnalla on tuhatvuotinen historia, sillä ensimmäiset maininnat siitä ovat jo 1000-luvulta.

 

3. Maurien linna on näyttävä elämys

Maurien linna on näyttävä linnoitus, joka tarjoaa loistavat puitteet ihastella kukkulalta aukeavia maisemia. Linnoitukselta näkyvät muun muassa näyttävä Penan palatsi sekä Sintran kansallispalatsi.

4. Älä unohda muita linnoja

Sintran maine linnakaupunkina ei johdu ainoastaan parista tunnetusta palatsista, sillä niiden lisäksi kaupungissa on useita näyttäviä, vierailun arvoisia palatseja. Palatseja ei kuitenkaan pääse ihastelemaan ilmaiseksi, sillä sisäänpääsy myös linnojen pihoille on sisäänpääsymaksun takana.

5. Tee vaellusmatka Sintraan

Upeiden ja näyttävien linnojen lisäksi Sintra tarjoaa myös loistavat vaellusmahdollisuudet. Rehevä kasvusto ja loistavat näköalat takaavat elämyksellisen vaelluskokemuksen.

>> Lue lisää vinkkejä Portugaliin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Suosittelen vahvasti Sintran linnoja mutta kannattaa myös piipahtaa tai jopa yöpyä itse kaupungissa.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.