Kuva: Riikka Krenn
Lissabon

Päiväretket Lissabonista – nämä 5 paikkaa kannattaa kokea

Portugalin pääkaupunki tarjoaa rutkasti nähtävää, mutta loman aikana kannattaa piipahtaa myös kaupungin ulkopuolella. Lue vinkit päiväretkille!

1. Sintra

Taianomainen linnakaupunki Sintra sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lissabonista ja onkin hyvin helppo päiväretkikohde. Vuoristokaupunki oli aikoinaan eliitin ja kuninkaallisten suosiossa muuta Portugalia viileämmän ilmaston vuoksi, mistä syystä kaupunki täyttyi hulppeista linnoista.

Nykyisin Sintra on hyvin suosittu vierailukohde, ja komeissa palatseissa saakin vierähtämään runsaasti aikaa. Alueen linnat, palatsit ja puutarhat tekevät Serra da Sintran vuoristoalueesta erityislaatuisen, ja siellä vieraileekin matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Sintra, Portugali
Kuva: Flickr / Jsome1
Linnakaupunki Sintra on hyvin näyttävä kohde, joka sijaitsee viileässä vuoristossa.

Sintran tunnetuimmat vierailukohteet ovat näyttävä Penan palatsi, Maurien linna ja kansallispalatsi, mutta niiden lisäksi alueella on myös monia muita palatseja.

>> Lue lisää: Onko tämä paikka todella olemassa? Portugalin linnakaupunki on kuin suoraan sadusta

2. Cascais

Noin 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva rannikkokaupunki Cascais on sopiva valinta matkailijoille, jotka etsivät helppoa rantakohdetta lyhyen matkan päässä Lissabonista. Kaunis kaupunki tarjoaa niin kulttuuria kuin rantaelämääkin, minkä lisäksi se on monille mainio vastapaino Lissabonin suurkaupunkitunnelmalle.

Cascais, Portugali
Kuva: Flickr / Kyle Taylor Dream It Do It
Cascaisin pitkät hiekkarannat houkuttavat matkailijoita Lissabonista,

Cascaisin ranta on kaupungin valttikortti, sillä pitkä ja leveä vaaleahiekkainen ranta soveltuu erinomaisesti rantalekotteluun, mutta tarjoaa sen lisäksi mainiot vesiurheilupuitteet. Muun muassa purjelautailu ja surffaus onnistuvat Cascaisissa loistavasti.

Aivan Atlantin rannikolla sijaitsevassa kaupungissa on lisäksi näyttävä puutarha, komeat kalliot, tunnelmallinen satama, kauniita palatseja ja hyvät puitteet golfaukseen.

3. Praia do Guincho

Jos kaipaat adrenaliinin täyttämää rantapäivää Lissabonin-lomalla, suuntaa Praia do Guincho -rannalle. Lissabonin upeimpiin rantoihin lukeutuva Praia do Guincho soveltuu erityisen mainiosti surffaukseen, sillä valtavat aallot yhdistettynä Atlantin valtamereltä puhaltavaan tuuleen tarjoavat loistavat puitteet surffaajille.

Praia do Guincho
Kuva: Flickr / We Love Lissabon
Praia do Guinchon ranta soveltuu ensisijaisesti surffaukseen.

Praia do Guincholla voi kokea uusia vesiurheiluelämyksiä ja jos haluat saada Lissabonin-lomallasi adrenaliinin virtaamaan, onnistuu se tällä rannalla. Vesi on melko viileää, mistä syystä surffaajille suositellaankin märkäpukua vuoden ympäri: veden lämpötila ei nouse missään vaiheessa 16 asteen yläpuolelle.

Rannan palvelut ovat hyvät, sillä sieltä voi vuokrata niin laudan kuin märkäpuvunkin, minkä lisäksi saatavilla on myös surffitunteja. Rannalla on myös suihkutilat sekä rantabaareja ja -ravintoloita. Ranta sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Cascaisista ja noin 30 minuutin matkan päässä Lissabonista.

4. Cabo da Roca

Cabo da Roca on manner-Euroopan läntisin piste, jonka massiiviset kalliomaisemat kiinnostavat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Alueen eristäytynyt tunnelma, näyttävä vanha majakka sekä pysäyttävät kalliomaisemat saavat matkailijat vierailemaan Cabo da Rocassa.

Cabo da Roca, Portugali
Kuva: Flickr / Max Downcat
Manner-Euroopan läntisin paikka on näyttävä luontokohde.

Maisemia voi ihastella rannikon kävelyreittien avulla. Näkymä on parhaimmillaan tietysti auringon laskiessa, mutta vaikuttava maisema saa hiljaiseksi myös muina vuorokaudenaikoina.

Cabo da Roca sijaitsee noin 40 kilometriä Lissabonin länsipuolella. Helpoin tapa matkustaa länsirannikolle on vuokra-autolla, mutta alueelle pääsee myös bussilla.

5. Serra da Arrábida

Noin 40 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva Serra da Arrábidan suojelualue on luonnonkaunis kohde, joka poikkeaa rutkasti pääkaupungin tunnelmasta. Alueella on useita kävelyreittejä, joiden avulla voi ottaa kaiken irti näyttävästä luonnosta.

Arrabida, Portugali
Kuva: Flickr / anabananasplit
Komea kukkula ulottuu noin puolen kilometrin korkeuteen.

Aivan meren rannalla sijaitseva Serra da Arrábida on osa Arrábidan luonnonpuistoa. Vuoristoalue sijaitsee noin puoli kilometriä merenpinnan yläpuolella ja alueella on monia erilaisia kasveja ja eläimiä, joten nähtävää riittää.

>> Lue lisää vinkkejä Lissaboniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Riikka Krenn, Flickr / Jsome1, Kyle Taylor Dream It Do It, Max Downcat sekä anabananasplit

Päivitetty: 15.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Olimme viikon joulukuussa Lissabonissa. Menimme neljän hengen porukalla junalla Sintraan. Otimme siellä taxin, joka ajelutti meitä ympäri Sintraa ja vei korkealle Penan linnoitukselle. Siellä taxi odotti meitä 1,5 tuntia ja sen jälkeen ajoi meidät Euroopan läntisimpään niemeen Capo de Rocaan ja sieltä edelleen Cas Caisiin. Koko lysti maksoi 80 euroa. Söimme Cas Caisissa kalaa ja palasimme junalla illalla Lissaboniin.

Prai da Rocha on todella hieno ranta. Gabo da Vicente eli Euroopan lounaisin kärki on huikaiseva.
Madeira on kaikkineen vaimoni ja minun paras ulkomainen lomakohde: kaunis ja originelli luonto, sopiva lämpötila, kauniit kaupungit (Funchalin lisäksi pienetkin), turvallinen, paikallinen normaali eurooppalainen elämä, siistit hotellit)

Terveisin eläkelaismies