Kuva: Shutterstock
Lissabon, Portugali

Päiväretket Lissabonista – nämä 5 paikkaa kannattaa kokea

Portugalin pääkaupunki tarjoaa rutkasti nähtävää, mutta loman aikana kannattaa piipahtaa myös kaupungin ulkopuolella. Lue vinkit päiväretkille!

1. Sintra

Taianomainen linnakaupunki Sintra sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lissabonista ja onkin hyvin helppo päiväretkikohde. Vuoristokaupunki oli aikoinaan eliitin ja kuninkaallisten suosiossa muuta Portugalia viileämmän ilmaston vuoksi, mistä syystä kaupunki täyttyi hulppeista linnoista.

Nykyisin Sintra on hyvin suosittu vierailukohde, ja komeissa palatseissa saakin vierähtämään runsaasti aikaa. Alueen linnat, palatsit ja puutarhat tekevät Serra da Sintran vuoristoalueesta erityislaatuisen, ja siellä vieraileekin matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Kuva: ShutterstockLissabonin päiväretkikohteet
Linnakaupunki Sintra on hyvin näyttävä kohde, joka sijaitsee viileässä vuoristossa.

Sintran tunnetuimmat vierailukohteet ovat näyttävä Penan palatsi, Maurien linna ja kansallispalatsi, mutta niiden lisäksi alueella on myös monia muita palatseja.

>> Lue lisää: Onko tämä paikka todella olemassa? Portugalin linnakaupunki on kuin suoraan sadusta

2. Cascais

Noin 30 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva rannikkokaupunki Cascais on sopiva valinta matkailijoille, jotka etsivät helppoa rantakohdetta lyhyen matkan päässä Lissabonista. Kaunis kaupunki tarjoaa niin kulttuuria kuin rantaelämääkin, minkä lisäksi se on monille mainio vastapaino Lissabonin suurkaupunkitunnelmalle.

Lissabonin päiväretkikohteet
Cascaisin pitkät hiekkarannat houkuttavat matkailijoita Lissabonista.

Cascaisin ranta on kaupungin valttikortti, sillä pitkä ja leveä vaaleahiekkainen ranta soveltuu erinomaisesti rantalekotteluun, mutta tarjoaa sen lisäksi mainiot vesiurheilupuitteet. Muun muassa purjelautailu ja surffaus onnistuvat Cascaisissa loistavasti.

Aivan Atlantin rannikolla sijaitsevassa kaupungissa on lisäksi näyttävä puutarha, komeat kalliot, tunnelmallinen satama, kauniita palatseja ja hyvät puitteet golfaukseen.

3. Praia do Guincho

Jos kaipaat adrenaliinin täyttämää rantapäivää Lissabonin-lomalla, suuntaa Praia do Guincho -rannalle. Lissabonin upeimpiin rantoihin lukeutuva Praia do Guincho soveltuu erityisen mainiosti surffaukseen, sillä valtavat aallot yhdistettynä Atlantin valtamereltä puhaltavaan tuuleen tarjoavat loistavat puitteet surffaajille.

Kuva: Flickr / We Love LissabonPraia do Guincho
Praia do Guinchon ranta soveltuu ensisijaisesti surffaukseen.

Praia do Guincholla voi kokea uusia vesiurheiluelämyksiä ja jos haluat saada Lissabonin-lomallasi adrenaliinin virtaamaan, onnistuu se tällä rannalla. Vesi on melko viileää, mistä syystä surffaajille suositellaankin märkäpukua vuoden ympäri: veden lämpötila ei nouse missään vaiheessa 16 asteen yläpuolelle.

Rannan palvelut ovat hyvät, sillä sieltä voi vuokrata niin laudan kuin märkäpuvunkin, minkä lisäksi saatavilla on myös surffitunteja. Rannalla on myös suihkutilat sekä rantabaareja ja -ravintoloita. Ranta sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Cascaisista ja noin 30 minuutin matkan päässä Lissabonista.

4. Cabo da Roca

Cabo da Roca on manner-Euroopan läntisin piste, jonka massiiviset kalliomaisemat kiinnostavat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Alueen eristäytynyt tunnelma, näyttävä vanha majakka sekä pysäyttävät kalliomaisemat saavat matkailijat vierailemaan Cabo da Rocassa.

Kuva: ShutterstockLissabonin päiväretkikohteet
Manner-Euroopan läntisin paikka on näyttävä luontokohde.

Maisemia voi ihastella rannikon kävelyreittien avulla. Näkymä on parhaimmillaan tietysti auringon laskiessa, mutta vaikuttava maisema saa hiljaiseksi myös muina vuorokaudenaikoina.

Cabo da Roca sijaitsee noin 40 kilometriä Lissabonin länsipuolella. Helpoin tapa matkustaa länsirannikolle on vuokra-autolla, mutta alueelle pääsee myös bussilla.

5. Serra da Arrábida

Noin 40 kilometrin päässä Lissabonista sijaitseva Serra da Arrábidan suojelualue on luonnonkaunis kohde, joka poikkeaa rutkasti pääkaupungin tunnelmasta. Alueella on useita kävelyreittejä, joiden avulla voi ottaa kaiken irti näyttävästä luonnosta.

Kuva: ShutterstockLissabonin päiväretkikohteet
Komea kukkula ulottuu noin puolen kilometrin korkeuteen.

Aivan meren rannalla sijaitseva Serra da Arrábida on osa Arrábidan luonnonpuistoa. Vuoristoalue sijaitsee noin puoli kilometriä merenpinnan yläpuolella ja alueella on monia erilaisia kasveja ja eläimiä, joten nähtävää riittää.

>> Lue lisää vinkkejä Lissaboniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Flickr / We Love Lissabon

Päivitetty: 26.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia