Hyppää sisältöön

Budapestin hotellit – kuusi helppoa vinkkiä erilaiseen lomaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.10.2019
Budapestissä parhaimmatkin hotellit ovat Euroopan mittapuulla edullisia, sillä se on yksi mantereen halvimmista kaupungeista. Lue kuusi hotellivinkkiä Unkarin pääkapunkiin!

Arvoa rahalle: Aria Hotel Budapest

Aria Hotel Budapest on yksi Budapestin parhaista hotelleista uima-altaineen, kattoterasseineen ja musiikkikirjastoineen. Kansainvälisen matkailumedian Condé Nast Travelerin lukijat ovat monena vuonna valinneet hotellin myös yhdeksi Euroopan parhaista.

Kuten nimikin kertoo, hotellin teema on musiikki: mustavalkoinen lattia muistuttaa pianon koskettimia, ja seinälle ripustetut viulut sekä harvinainen historiallinen piano ovat mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli on New Yorkin kirjallisuusteemaisen Library-hotellin suunnittelijan, Henry Kallanin, käsialaa, ja sen huoneet on jaoteltu neljään musiikkityyliin: oopperaan, jazziin, klassiseen ja nykymusiikkiin. Huonetyypeistä löytyvät ylellisten perushuoneiden lisäksi niin studiot kuin sviititkin.

Hotellissa on ravintola Stradivari ja kattobaari High Note, ja sen huonekohtaisiin hintoihin sisältyy myös aamiainen. Huoneen voi yöksi saada halvimmillaan noin 200 eurolla.

Aria Hotel Budapest
Hercegprímás street 5, Budapest

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullinen: Maverick City Lodge

Nuorekas Maverick City Lodge sopii niille, jotka haluavat sijoittua lähelle Budapestin suosittuja rauniopubeja. Hostellia ja hotellia yhdistävässä Maverick City Lodgessa majoittuminen on ennen kaikkea halpaa: halvimmillaan kahden hengen huoneen voi saada noin 60 eurolla. Toinen kerros on omistettu makuusaleille, ja hostellin kolmannessa ja neljännessä kerroksessa on kahden hengen huoneita.

Hostellimainen tunnelma korostuu Maverick City Lodgen yhteisessä ohjelmassa, tapahtumissa ja jaetussa keittiössä, mutta hostellissa voi halutessaan viettää lomansa myös omassa rauhassa. Suuremmissa kahden hengen huoneissa on myös oma keittiö.

Maverick City Lodge
Kazinczy street 24-26, Budapest

Luksushotelli: Four Seasons Hotel Gresham Palace

Budapest on tunnettu kylpylöistään, minkä vuoksi kaupunkilomasta saa parhaiten kaiken irti majoittumalla kylpylän yhteydessä. Ehdottomasti kaupungin parhaimpia kylpylähotelleja on Four Seasons -hotelliketjun Gresham Palace.

Hotelli sijaitsee Budapestin kuuluisan ketjusillan läheisyydessä kävelymatkan päässä tunnetuimmista nähtävyyksistä. Huoneita on 179, ja ne jakautuvat Superior-, Gresham-, Danube- ja sviittiluokkiin. Nimensä mukaisesti Danube-huoneista avautuu näkymä Tonavalle ja Budan linnalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin yhteydessä toimii Kollázs Brasserie & Bar, joka tarjoaa unkarilaista ja kansainvälistä ruokaperinnettä yhdistäviä annoksia. Aamiainen ravintolassa kuuluu huoneen hintaan.

Four Seasons on yksi kaupungin kalleimpia hotelleja, sillä halvimmatkin huoneet maksavat yli 300 euroa, mutta hinnoilla on huippuarvioiden edestä katetta.

Four Seasons Hotel Gresham Palace
Széchenyi István tér 5-6, Budapest

Aikuiseen makuun: Hotel Clark Budapest

Ainoastaan aikuisille suunnattu Hotel Clark Budapest -hotelli tarjoaa loistavan pakopaikan esimerkiksi romanttiselle lomalle. Hotellin 86 huonetta on jaettu neljään huoneluokkaan enimmäkseen huoneesta avautuvien näköalojen perusteella. Huoneen saa näkymällä kadulle, Tonavalle tai sisäpihalle, ja valittavana on myös deluxe-luokan huoneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa toimii kaksi ravintolaa, Beefbar Budapest ja Leo Budapest, jossa on myös kattoterassi. Lisäksi hotellin hintaan kuuluu suomalainen sauna ja kuntosali.

Halvimmillaan huoneen kahdelle aikuiselle saa reilulla sadalla eurolla.

Hotel Clark Budapest
Clark Ádám tér 1, Budapest

Perheille: Danubius Hotel Helia

Kaipaatko tekemistä vaativille eri-ikäisille lapsille? Danubius Hotel Helian sijainti Margaret-saaren kupeessa takaa hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn, tennikseen ja kävelyille saarella. Hotellissa on omasta takaa myös hyvinvointikeskus, jossa voi kuntoilla tai rentoutua kaupunkilomalla.

Hotellissa on 254 huonetta ja 8 sviittiä, joista monissa on mahdollisuus yhdistää kaksi huonetta toisiinsa. Danubius Hotel Helia onkin suosittu perhelomille, mutta se soveltuu myös pariskunnille- Hotellissa on esteettömiä huoneita.

Hotellihuoneen hinta sisältää kylpyläpalvelut ja saunan.

Danubius Hotel Helia
Kárpát street 26-24, Budapest

Hyvä perushotelli: D8 Hotel

Hyvin keskeisellä paikalla Ketjusillan läheisyydessä sijaitseva D8-hotelli on hyvä tukikohta aktiiviselle kaupunkilomalle. Kolmen tähden hotelli kuuluu samaan Continental-ketjuun kuin aikuisille suunnattu Hotel Clark – mutta siellä pääsevät yöpymään myös perheet lasten kanssa.

Hotellista näkee, että se on lapsiperheiden lisäksi suunniteltu myös hieman nuoremmille matkailijoille: D8-hotellin 121 modernisti ja värikkäästi sisustettua huonetta sopivat matkailijoille, jotka etsivät hyvää perushotellia kaupunkilomalle.

Hotellissa on vain kaksi huoneluokkaa: standardi ja perhehuoneet.

D8 Hotel
Dorottya street 8, Budapest

>> Lue lisää vinkkejä Budapestiin!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja