Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tämä “kadonnut maailma” on lomailijan unelma – katso videolta upeat maisemat

Flickr/Smallest forest artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Canaiman kansallispuiston vetonaula on maailman korkein vesiputous, mutta alueelta löytyy myös muita hämmästyttäviä luonnonnähtävyyksiä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 15.01.2016
facebook   whatsapp

Uskomaton luontokohde

Venezuelassa sijaitsevan Canaiman kansallispuiston tunnetuin nähtävyys ovat Angelin putoukset, joissa vesi syöksyy maahan lähes tuhannen metrin korkeudesta Auyantepui-pöytävuorelta. Ne ovat maailman korkeimmat tunnetut vesiputoukset. Angelin putouksien lisäksi kansallispuistossa on lukuisia muita vesiputouksia.

Yli sata pöytävuorta peittää noin 65 prosenttia Canaiman kansallispuiston pinta-alasta. Pöytävuoret eli tepuit ovat päältä tasaiseksi kuluneita vuoria, jotka ovat syntyneet tuulen ja sateen aiheuttamasta eroosiosta. Pöytävuoria on erityisesti Venezuelan ja Guyanan alueella. Pöytävuorilla on oma uniikki kasvisto ja eläimistö, koska vuoren päällys on eristyksissä muusta ympäristöstä.

Alue sai lempinimensä klassikkokirjasta

Canaiman kansallispuisto otettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1994, koska se on merkittävä erityislaatuisen luonnon ja upeiden maisemien vuoksi.

Aluetta kutsutaan joskus lempinimellä kadonnut maailma, joka juontaa juurensa Sir Arthur Conan Doylen samannimiseen kirjaan. Kirjassa seikkaillaan kansallispuiston maisemia vastaavissa ympäristöissä.

Kansallispuisto on loistava vierailukohde aktiivilomailijoille, sillä puiston luonto tarjoaa monipuolisesti tekemistä. Alueella voi esimerkiksi vaeltaa, kiipeillä ja tehdä veneretkiä.

Katso Unescon video Canaiman huikeista luonnonnähtävyyksistä!

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr/Smallest forest

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.