hero taustakuva

Tältä näyttää Lissabonissa – katso kuvat Portugalin helmestä

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Lissabon hurmaa matkailijan rosoisella kauneudellaan. Katso kuvat kaupungin parhaista paloista!
Teksti: Anna Mäkelä
Päivitetty: 09.03.2018
facebook   whatsapp

Näe ainakin nämä Lissabonissa

Portugalin pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan lämpimimmistä kaupungeista, jossa kesäkuukausina voi lähes takuuvarmasti nauttia helteistä.

Lissabon on täynnä värejä, elämää ja ihmisiä. Erityisen mainion lomakohteen kaupungista tekee se, että kaupunkilomaan on helppo yhdistää myös rantapäiviä kaupungin lähialueilla.

Lissabonissa matkailijan kannattaa kulkea pieniä kujia, pysähtyä kahvikupilliselle ja maistaa paikallisia leivoksia.

Kulttuurinnälkäiselle Lissabon on myös erinomainen kohde. Kaupungista löytyy kymmenittäin taidenäyttelyitä, -gallerioita ja museoita. Erityisesti Centro Cultural de Belém-kulttuurikeskus on vierailemisen arvoinen.

Lissabonin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Yrjön linna, Belémin torni sekä Lissabonin vanhin kirkko Sé-katedraali.

Ennen auringonlaskua kannattaa kiivetä Graçan kukkulalle ja ihailla Senhora do Monten näköalapaikalta auringon kultaamaa Lissabonia.

Katso kuvat kauniista Lissabonista!

1. Lissabonin kukkuloilta upeat näkymät kaupunkiin

Lissabon on rakennettu kukkuloille, ja kaupunkiin avautuu kukkuloilta upeat maisemat etenkin auringonlaskun aikaan. Pyhän Yrjön linnalta sekä Senhora do Monten ja Santa Luzian näköalapaikoilta on erityisen hyvät näkymät.

2. Raitiovaunuajelu on helppo tapa tutustua Lissaboniin

Sympaattiset keltaiset raitiovaunut ovat kaupungin symboli. Raitiovaunut kuljettavat helposti ja miellyttävästi läpi eri kaupunginosien.

3. Vasco da Gaman silta yhdistää Tejo-joen

Vasco da Gaman silta on Lissabonin maamerkkejä. Tämä Euroopan pisin silta on yli 17 kilometriä pitkä ja ylittää Tejo-joen.

4. Värikäs Lissabon lumoaa rouhealla kauneudellaan

Aurinkoisessa Lissabonissa vierähtää helposti päivä karamellinvärisiä taloja ihaillen, kapeilla kujilla kulkien ja puistoissa lekotellen. Lissabonin persoonallinen kauneus vie monen matkailijan sydämen.

5. Belémin torni on Unescon maailmanperintökohde

Valkoisesta kivestä rakennettu Belémin torni rakennettiin alunperin keskelle Tejo-jokea, mutta joen kavennuttua se sijaitsee nyt rantavesissä. Unescon maailmanperintökohteisiin torni on kuulunut jo 80-luvulta asti.

6. Rannalle Cascaisiin

Lissabonissa rannalle mielivän matkailijan kannattaa suunnata Cascaisin rantakaupunkiin. Atlantin rannikolla sijaitseva kohde löytyy vain parinkymmenen kilometrin päästä pääkaupungista.

7. Luonnonkaunis Sintra on kokemisen arvoinen

Sintran kaupunkiin matkustaa Lissabonista bussilla tai junalla noin puolessa tunnissa, ja kaupunki on ehdottomasti matkan arvoinen. Sintrasta löytyy satumaisia linnoja ja suojaisaa hiekkarantaa.

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Flickr / Stefan Barth, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.