hero taustakuva

Onnistunut shoppailuloma Splitissä – lue vinkit ja nappaa parhaat tuliaiset

Inka Khanji artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Suosittu Split tunnetaan ensisijaisesti historiallisena ja kauniina kulttuurikohteena, mutta kaupungissa on myös mainio shoppailutarjonta. Katso, miten saat kaiken irti Splitin shoppailutarjonnasta!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.09.2017
facebook   whatsapp

Tee löytöjä ostoskeskuksissa

Kroatiassa sijaitseva Split on matkailijoiden rakastama kaupunki, jonka historialliset kadut täyttyvät lomailijoista kesäkuukausina. Kulttuurinähtävyyksien lisäksi Split tarjoaa matkailijoille erinomaisen ostostarjonnan, ja lomapäivä sujahtaa kaupungin ostoskeskuksissa nopeasti.

Keskustan tuntumassa sijaitseva Mall of Split on kaupungin parhaita ostospaikkoja, mistä löytyvät useimpien eurooppalaisten ketjuliikkeiden kaupat. Noin viiden kilometrin päässä Splitin keskustasta sijaitseva ostoskeskus tarjoaa kymmeniä kauppoja, ja valikoimaan sisältyy niin vaateliikkeitä, ruokakauppoja, sisustusputiikkeja kuin ravintoloita ja kahviloitakin.

Mall of Split -ostoskeskuksen lisäksi kaupungissa on monia muita pienempiä ostoskeskuksia, muun muassa City Center One Split, Joker Center sekä Mercator.

Vanhankaupungin torit ovat tunnelmallisia ostospaikkoja

Useimmat matkailijat vierailevat Splitin-vierailunsa aikana tunnelmallisessa vanhassakaupungissa, missä voi myös tehdä löytöjä. Diocletianuksen palatsin porttien sisäpuolella on paitsi useita pieniä putiikkeja myös toriaukioita, jotka täyttyvät sympaattisista kojuista useana päivänä viikossa.

Inka KhanjiSplit, Kroatia
Splitistä on helppo löytää jalkapalloaiheisia tuliaisia.

Palatsin sisäpuolella myydään esimerkiksi perinteisiä Split-tuliaisia Kroatian jalkapallopaidoista kaupungin nimeä koristaviin laukkuihin, mukeihin ja tuhkakuppeihin. Kojuja on runsaasti, ja viereisellä alueella järjestetään myös Splitin kasvismarkkinat, joissa paikalliset tuottajat myyvät kasvattamiaan vihanneksia ja hedelmiä.

Perinteisimpiä Splitin-tuliaisia ovat alueella valmistetut tuotteet: oliiviöljy, alkoholijuomat ja esimerkiksi paikalliset nahkatuotteet.

>> Lue lisää vinkkejä Splitiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.