Hyppää sisältöön

Lissabonin parhaat maisemapaikat – älä jätä näitä kohteita väliin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 12.09.2019
Portugalin pääkaupunki Lissabon on poukkoileva kaupunki, jossa ei voi välttää portaita tai jyrkkiä nousuja. Vastapainoksi kaupungissa on monia paikkoja, joista avautuu hyvin näyttäviä maisema Lissabonin ylle. Katso, mitkä ovat kaupungin parhaat maisemapaikat!

1. Miradouro da Graça

Tunnelmallisen Graçan kaupunginosan paras maisemapaikka on näköalaterassi Miradouro da Graça, joka sijaitsee Santo Andrén kukkulalla. Näköalapaikka on 1700-luvulla rakennetun Igreja da Graça -kirkon pihassa, ja näkymää ihastelevia matkailijoita palvelee myös terassikahvila.

Näkymä on erinomainen, ja kattaa useita vanhoja kaupunginosia: Mourarian, Alfaman ja Baixan. Lisäksi näköalapaikalta näkee myös kuuluisan huhtikuun 25. päivän sillan, Pyhän Yrjön linnan ja Tajo-joen. Monien mielestä Miradouro da Graça on parhaimmillaan auringonlaskun aikaan, mutta näkymä on hätkähdyttävän vaikuttava kaikkina vuorokauden aikoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näköalapaikka tunnetaan Miradouro da Graça -nimellä, mutta sen todellinen nimi on Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen, sillä näköalapaikka on nimetty runoilija Sophia de Mello Breyner Andresenin mukaan. Näkymien äärelle pääsee kiipeämällä jalan, matkailijoiden suosimalla linjan 28 raitiovaunulla tai bussilla numero 712.

2. Santa Justan hissi

Lissabonin kaupunginosien väliset korkeuserot ovat paikoitellen hyvin suuria, mistä syystä kaupunginosasta toiseen voi joutua kulkemaan portaita pitkin, jyrkkää mäkeä kiiveten tai vaikkapa hissin avulla. Näyttävä rautainen Santa Justan hissi on helppo tapa siirtyä Baixasta Bairro Altoon, mutta hissin huipulle rakennettu näköalapaikka on erinomainen kohde katsella Lissabonia yläilmoista.

Hissi on rakennettu 1800-luvulla, ja se nostaa matkustajat 45 metrin korkeuteen. Hissi on jo itsessään mielenkiintoinen kohde, sillä erikoinen arkkitehtuuri muistuttaa monella tapaa Eiffelin tornia. Hulppeita maisemia kaipaavaa matkailijaa kiinnostaa kuitenkin enemmän näköalatasanne, josta avautuu maisema Lissabonin historialliseen keskustaan ja rannalla sijaitsevaan Pyhän Yrjön linnaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santa Justan hissi liikennöi päivittäin aamuseitsemästä iltayhdeksään. Hissi on osa Lissabonin kaupungin julkisen liikenteen verkostoa, ja hissilippu maksaa noin viisi euroa ellei käytössä ole matkakorttia. Näköalatasanteen 1,5 euron suuruinen sisäänpääsymaksu sisältyy hissilipun hintaan, mutta matkakortilla matkustaessa se tulee maksaa erikseen.

3. Basílica da Estrela

Rokokoo-tyylisuunnan Basílica da Estrela -kirkko poikkeaa useimpien matkailijoiden reitiltä, mutta on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde paitsi arkkitehtuurinsa myös maisemiensa puolesta. Kirkko on rakennettu 1700-luvulla, ja rokokoo-tyylisuuntaa edustava arkkitehtuuri erottuu edukseen Lissabonin katukuvassa.

Parhaat maisemat löytyvät kirkon kellotornista, jonne pääsee kiipeämään näkymien perässä. Kirkko sijaitsee kukkulan laella, mistä syystä Lissabonin ylle avautuva maisema on erityisen vaikuttava.

Helpoiten Basílica da Estrela -kirkolle pääsee raitiovaunulinjoilla 25 tai 28. Sisäänpääsy on ilmainen myös kellotorniin, mutta varaudu kiipeämään portaita!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Padrão dos Descobrimentos

Tajo-joen pohjoispenkereellä sijaitseva löytöretkeilijöiden muistomerkki Padrão dos Descobrimentos on paitsi näyttävä monumentti myös loistava maisemapaikka, josta avautuu hieno näkymä niin joen vastarannalle kuin vieressä sijaitsevalle huhtikuun 25. päivän sillalle.

Muistomerkki on jo itsessään hyvin näyttävä, ja tunnetuilla tutkimusmatkailijoilla täytetty kolmipurjeinen laiva valmiina lähtöön onkin Lissabonin suosituimpia nähtävyyksiä. Muistomerkkiä ympäröivä aukio on erinomainen paikka erinomainen paikka katsella auringonlaskua.

Belemin kaupunginosassa sijaitsevalle muistomerkille pääsee helpoiten linjan 15 raitiovaunulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Miradouro de Santa Lucia

Koko Lissabonin romanttisimmaksi maisemapaikaksi kehuttu Miradouro de Santa Lucia sopii erityisesti pariskunnille, mutta näkymää osaavat varmasti arvostaa myös muut matkailijat.

Santa Luzia -kirkon yhteydessä sijaitsevalta näköalapaikka avautuu Lissabonille hyvin tyypillinen maisema, johon kuuluvat vanhan Alfaman kaupunginosan värikkäät punatiilikattoiset talot, komeat kirkot sekä tietysti Tajo-joki. Näköalaterassin yhteydessä toimii myös kahvila.

Miradouro de Santa Lucialle pääsee helposti jalan, mutta myös raitiovaunulinja 28 kuljettaa matkailijat perille saakka.

>> Lue lisää vinkkejä Lissaboniin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Madeira, Portugali

Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – 17 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lissabonin tunnetuimmat nähtävyydet

Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Lissabon, Portugali

Päiväretket Lissabonista: nämä 5 paikkaa kannattaa kokea

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja