Hyppää sisältöön

Ensimmäinen matka Filippiineille – lennot Cebuun vai Manilaan?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.12.2019
Filippiineille voi matkustaa Suomesta kahden lentokentän kautta: maan pääkaupungin Manilan tai toisen taloudellisen keskuksen, Cebun, kautta. Lue, kumpi kaupungeista sopii sinulle paremmin.

Manila

Manila on Filippiinien pääkaupunki, joka tunnetaan parhaiten siitä, että kaupunki sijoittuu kärkeen maailman tiheimmin asuttujen kaupunkien listauksessa. Manilan metroalueella asuu 1,78 miljoonaa asukasta.

Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan tarkkaavaisuus Metro-Manilan julkisilla paikoilla liikuttaessa on tarpeen. Manilassa pitää tietää, millä alueilla on turvallista matkustaa – joidenkin alueiden korkea rikollisuus johtuu suurista tuloeroista kaupungissa, sillä osa Manilan asukkaista elää hyvin pienellä rahamäärällä päivittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta kuten kaikista kaupungeista, myös Manilasta löytää kiiltäviä, upeita luksusrakennuksia, kasinoita ja alueita, joissa poliisivartiointi on niin tiukkaa, ettei lompakostaan tarvitse pitää kiinni jokaisessa kadunkulmassa.

Shutterstock
Manila on yksi maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja.

Jos kiinnostava historia ja yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista kiinnostaa, kannattaa Manilalle antaa mahdollisuus. Manilassa retki kannattaa kuitenkin suunnitella tarkasti etukäteen, sillä liikenneruuhkat ovat massiiviset ja ruuhkissa liikkuminen vie aikansa.

Suorimmin Manilaan pääsee Kiinan kaupunkien Hongkongin ja Guangzhoun kautta, mutta lennot voi reitittää myös Dubain, Dohan, Istanbulin tai Singaporen kautta. Ninoy Aquinon lentokenttä Manilassa paljolti kaupunkiaan: ajoittain kaoottinen lentoasema on remontissa, jotta suuret matkailijamäärät saataisiin soljumaan kentän läpi sujuvasti.

Kenelle Manila sopii?

  • Historiasta kiinnostuneille: Tutustu Espanjan ja Yhdysvaltojen aikaiseen siirtomaahistoriaan ja vieraile vanhassa Intramuroksen kaupunginosassa.
  • Shoppailijalle: Manilassa on monia suuria ostoskeskuksia, joista löytää mitä tahansa kengistä kuivattuihin mangoihin.
  • Erilaista kaupunkielämystä etsiville: Manilassa voi muun muassa tutustumassa katulapsien elämään hyväntekeväisyysjärjestöjen matkassa.

Cebu

Cebu sopii tukikohdaksi niille, jotka ahdistuvat liian suurista kaupungeista. Toki Cebu on Manilan toinen taloudellinen keskus, ja myös siellä voi joutua jonottamaan tunnin liikenneruuhkissa. Visayasin saariryhmän keskus on kuitenkin kuin minikokoinen Manila: eläväinen suurkaupunki ostoskeskuksineen, jossa sodanaikaiset amerikkalaisbussit eli jeepneyt tööttäävät päästäkseen eteenpäin.

Cebulla on rikas historiallinen perintö, johon voi tutustua muun muassa vanhoissa espanjalais-filippiiniläisperheiden taloissa, kirkoissa ja museoissa. Toisin kuin Manilassa, jossa ei ole uimarantoja, Cebussa on mahdollista majoittua muun muassa Mactanin saaren hotelleissa, joista osa on rakennettu hiekkarannan ääreen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Shutterstock
Vaikka Cebu on suurkaupunki, sieltä on kohtuullisen helppo löytää rantaparatiiseja.

Cebu on hyvä tukikohta saarihyppelylle, josta pääsee päivässä muun muassa suositulle Boholin saarelle.

Filippiinien toiseksi suurin kansainvälinen lentoasema ei tarjoa aivan yhtä paljon lentomahdollisuuksia kuin Manila: suorimmin pääsee Kiinan Guangzhoun tai Hongkongin kautta. Toinen vaihtoehtoinen reitti on lentää Singaporeen, sillä se on vain lyhyen lentomatkan päässä Cebusta. Sisäisiä lentoja lähtee kuitenkin Cebun lentokentältä runsaasti, ja se on selkeämpi kuin Manilan lentokenttä.

Kenelle Cebu sopii?

  • Rantoja kaipaaville: Mactanin alueella on monia lomakeskuksia ja rantoja, ja Cebusta on helpompi päästä saarille kuin Manilasta.
  • Valtavia kaupunkeja karttavalle: Cebu on suurkaupunki, mutta monella tasolla se välttää suuren metropolin ongelmat. Ruuhkista tosin ei pääse eroon Cebussakaan.
  • Monipuoliseen lomaan: Cebusta löytyy historiaa, rantoja, saarihyppelymahdollisuuksia ja ostoksia, joten aika ei varmasti käy pitkäksi.

>> Lähde kaupunkien ulkopuolelle: Filippiinien viisi suosituinta saarta – lue vinkit erilaisiin lomiin

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

VInkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on tänä vuonna vain parin viikon päässä vapusta – minne kannattaa matkustaa?

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Cebu, Filippiinit

Kahdeksan nähtävyyttä Cebussa – näe nämä kaupunkilomalla

Cebu, Filippiinit

Täällä tupakoinnista voi saada sakot – tiesitkö nämä 10 faktaa Filippiineistä?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja