Hyppää sisältöön

Filippiinien kätketyt saaret – matkusta näille ihanille saarille ennen muita

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.01.2020
Haluatko löytää paratiisirannan, jota ei vielä tunneta kovin hyvin? Jos olet valmis näkemään hiukan vaivaa, matkusta näille salaisille saarille Filippiineillä!

Kolme vähemmän tunnettua saarta

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Filippiinit on tuhansien saarten maa, joka on suomalaisille Thaimaata ja Vietnamia vieraampi lomakohde. Koska matka maailman toiselle puolelle vie kauan, Filippiinien tunnettuus rajoittuu pääkaupunki Manilaan, kakkoskaupunki Cebuun ja suosituimpiin saarikohteisiin.

Jos on valmis näkemään vaivaa upeiden lomamaisemien vuoksi, maassa voi matkustaa saarille, jotka eivät vielä ole kovin tunnettuja ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Näille kolmelle pääsee kohtuullisella vaivalla Cebusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Bantayan

Bantayanin saari Cebun luoteispuolella on paratiisi matkailijalle, joka haluaa pitkän matkan jälkeen rentoutua valkeilla hiekkarannoilla ja etsiä oman rannan. Rannalla loikoilu on saaren paras aktiviteetti.

Bantayanin hyveitä ovat valkohiekkaiset rannat ja herkullinen ruoka. Saarihyppelylle pääsee helposti, ja saareen voi helposti tutustua vuokraamalla esimerkiksi pyörän.

ShutterstockFilippiinit
Bantayanilla riittää upeita palmumaisemia, mutta hiekkarantojen lisäksi saarella on myös kallioita.

Cebun kansainväliseltä lentokentältä ei ole Bantayaniin suoria lentoja, vaan matka täytyy taittaa ensin linja-autolla Cebun kaupungista Hagnayan satamakaupunkiin. Satamasta pääsee meriteitse Bantayanin saarella sijaitsevaan Santa Fehen. Jos matkustat Bantayanin saarelle, pysähdy välilaskulla Cebussa, sillä matkaan Cebusta Bantayanille voi hurahtaa puolikas päivä.

2. Sumilon

Sumilon on todellinen kätketty aarre, sillä vain 24 hehtaarin saarta ei helposti löydä, ellei sen olemassaolosta tiedä ennakkoon. Saari sijaitsee venematkan päässä Cebulla sijaitsevasta Oslobin kaupungista, ja sinne on runsaat 120 kilometriä Cebusta.

Sumilonin tunnetuin nähtävyys ovat häkellyttävän kirkkaat rannat, joihin pääsee sukeltamaan ja snorklaamaan. Sumilon on samalla suojelualue, jossa merenelävien runsaus yllättää kokeneenkin sukeltajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockFilippiinit
Sumilonin salainen paratiisisaari tarjoaa unohtumattomia rantaelämyksiä.

Saaresta tehtiin kalojen suojelualue 1974, jolloin Silimanin yliopisto otti sen ohjaukseensa. Saarella on myös mangrovemetsiä ja vartiotorni, jolla on kiinnostava historia orjakaupan ja ryöväreiden ajoilta.

Erityisen hyvin saari sopii rauhaa kaipaavalle luksusmatkailijalle, sillä siellä voi majoittua erinomaiset arviot saaneessa Bluewater-lomakeskuksessa.

3. Siquijor

Filippiiniläisille Siquijorin saarella on myyttinen kaiku, sillä se tunnetaan parhaiten noituudesta ja vuoristossa vaeltavista mangkukulam-parantajista. Matkaoppaat tapaavat kuitenkin huomauttaa, että nykypäivänä Siquijorin parhaisiin parannustaikoihin kuuluvat rantatuoli ja cocktail toisessa kädessä.

ShutterstockSiquijor
Kun kaipaan upeita hiekkarantoja, suuntaa Siquijorin saarelle.

Boracayn alueelle Länsi-Visayasin saaristoon sijoittuva Siquijor tunnetaan taikuuden lisäksi parhaiten hyvistä sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista sekä kiehtovasta luonnosta vesiputouksineen ja metsineen. Saarelta löytää myös monia vuorovesialtaita, joihin pääsee uimaan nousuveden aikaan.

Myyttiselle saarelle pääsee parhaiten lautalla Dumaguetesta, mutta myös Cebusta ja Boholista kulkee lauttoja saarelle. Saarella on kaksi satamaa, Siquijor Town ja Larena, jotka molemmat sijaitsevat pohjoisrannalla. Saarelle pääsee muutaman kerran viikossa myös lentäen.

>> Lue lisää vinkkejä Filippiineille!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunnistatko nämä suositut rannat? Testaa tietosi upeista rantalomakohteista

VInkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on tänä vuonna vain parin viikon päässä vapusta – minne kannattaa matkustaa?

Kreetan rannat

Syyskuussa etelän lämpöön – parhaat äkkilähtötarjoukset alk. 99 €

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja