Hyppää sisältöön

Paratiisirantojen Palawanilla rantalöhöilyyn on helppo yhdistää aktiivielämyksiä – 4 kokemusta, joita ei kannata jättää väliin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.10.2019
Filippiinien upeimpien matkakohteiden joukkoon lukeutuvalla Palawanilla ei tule tylsää. Lue vinkit loman unohtumattomimpiin elämyksiin!

Kaikki irti Palawanin rantaparatiisista

Filippiinien suosituimpien lomakohteiden joukkoon lukeutuva Palawanin saari tunnetaan upeista rannoista, mutta se ei kuitenkaan ole saaren ainoa kiinnostava asia. Lämmin ilmasto ja kauniit rannat tarjoavat erinomaiset löhöilyolosuhteet, mutta saarella riittää tekemistä myös aktiivista lomaa kaipaaville matkailijoille.

Noin 380 kilometriä pitkä ja 50 kilometriä leveä saari sijaitsee Filippiinien länsiosassa. Saaren tunnetuin paikka on pohjoiskärjessä sijaitseva El Nido. Turkoosi merivesi ja vaikuttava kalliomaisema tekevät Palawanista paikan, jonne useimmat matkailijat haluavat käydä ainakin kerran elämässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo Palawanilla itsessään on lähes 1 800 saarta, joten rantaparatiiseja ja seikkailukohteita on vaativaankin makuun.

Lue vinkit Palawanin-lomaan!

1. Koe maanalainen joki

Palawanin suosituimpiin matkailuelämyksiin lukeutuu retki maanalaisella joella. Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listatun Puerto Princesan maanalaisen joen kansallispuiston kiinnostavin kohde on kahdeksan kilometrin matkalta maan sisässä kulkeva joki, jossa järjestetään veneretkiä.

ShutterstockPalawan, Filippiinit
Matkailijoiden täyttämät veneet ovat tuttu näky maanalaisen joen suulla.

Matkailijoille suunnatut veneretket kattavat vain osan kahdeksan kilometrin mittaisesta matkasta, ja retken suosion vuoksi veneet ovat tavallisesti tupaten täynnä. Vierailua harkitessa kannattaakin varautua väenpaljouteen, mutta siitä huolimatta elämys on kokemisen arvoinen.

2. Lähde saarihyppelylle Bacuitin saaristoon

Jos teet Palawanilla yhden päiväretken saarille, suuntaa El Nidon edustalla sijaitsevaan Bacuitin saaristoon. Lähes 50 saaresta koostuva alue haastaa Thaimaan kauniit pikkusaaret ja Vietnamin tunnetun Halonginlahden kauneudellaan: asumattomat saaret, turkoosi vesi, valkohiekkaiset rannat ja karstikalliot tekevät maisemista häkellyttävän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPalawan, Filippiinit
Bacuitin saaristo on kuvankaunis seikkailukohde.

Saarihyppelylle pääsee helpoiten varaamalla El Nidosta lähtevän päiväretken

3. Vieraile Filippiinien kauneimmalla rannalla

Kun kaipaat vaihtelua lomatukikohdan suosikkirantaan, vaihda maisemaa ja suuntaa Palawanin pohjoisrannikolla sijaitsevalle Nacpan Beach -rannalle. Neljän kilometrin mittainen hiekkaranta on tunnettu erityisen upeista auringonlaskuista, joten pidä huoli, että olet paikalla illalla.

ShutterstockPalawan, Filippiinit
Nacpan Beach -rantavierailuun voi yhdistää kaksi rantaa.

Matka El Nidosta Nacpanin rannalle kestää tavallisesti alle tunnin. Reitti on hieman huonokuntoinen, joten varaudu pomppuiseen matkaan. Rannan alueella on hyvät palvelut, ja siellä voi myös majoittua, jos haluat nauttia Nacpanin rantatunnelmasta pidempään.

4. Koe sukelluselämys Coronissa

Miltä kuulostaisi sukellusretki uponneiden alusten keskellä? Palawanin pohjoisosassa sijaitseva Coronin lahti on suosittu sukelluskohde juuri vedenalaisten näkymien vuoksi. Alueella on lukuisia uponneita laivoja, joita eivät näe kuin sukeltajat.

ShutterstockPalawan, Filippiinit
Coronin veneranta on monien sukellusretkien lähtöpaikka.

Pinnan alla olevien hylkyjen tarina vie toiseen maailmansotaan. Vuonna 1944 Yhdysvaltojen ilmahyökkäys teki selvää jälkeä japanilaisten varustelaivoista, kun 24 pommikonetta tulitti seitsemämn laivaan pinnan alle vain 15 minuutin mittaisen hyökkäyksen aikana.

Sittemmin Coronin lahdesta on tullut suosittu sukelluskohde juuri alusten ansiosta, ja nykyisin useat sukelluskoulut järjestävät retkiä lahden vaikuttavien merinähtävyyksien äärelle.

>> Lue lisää vinkkejä Filippiineille!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Cebu, Filippiinit

Kahdeksan nähtävyyttä Cebussa – näe nämä kaupunkilomalla

Cebu, Filippiinit

Täällä tupakoinnista voi saada sakot – tiesitkö nämä 10 faktaa Filippiineistä?

Manila, Filippiinit

Manilan nähtävyydet – seitsemän parasta kohdetta kaupunkilomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja