Hyppää sisältöön

Mitä luksusta! Näissä kohteissa voit majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.10.2019
Kuuluuko unelmiesi matkaan yöpyminen veden päälle rakennetussa luksusbungalowissa? Näissä kohteissa voit toteuttaa haaveesi!

1. Luksusbungalowien klassikko Bora Bora

Ranskan Polynesian paratiisisaari Bora Bora on se paikka, joka teki veden päälle rakennetuista luksusbungaloweista tunnettuja. Hulppeita majoitusvaihtoehtoja löytyykin saarelta helposti, mutta matkailija saa varautua myös vinguttamaan luottokorttiaan. Luksusbungaloweissa yöpyminen ei nimittäin ole halpaa lystiä.

Ylellinen majoitus on monelle kerran elämässä -tyyppinen kokemus, josta otetaan kaikki irti. Veden päälle rakennetuista bungaloweista saattaa löytyä myös oma pieni uima-allas tai poreamme terassilta sekä suoraan mereen johtavat portaat uimareille ja snorklailijoille. Lattiassa tai terassilla saattaa olla osittainen lasipohja, joka tarjoaa näkymät veden alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bora Boran ökyvaihtoehtoihin kuuluvat muun muassa St. Regis ja Four Seasons -ketjujen hotellit upeine bungaloweineen. Saarella riittää kuitenkin runsaasti saman tyypin majoitusta, joten hintoja ja palveluja kannattaa vertailla.

Four SeasonsMaisema Bora Boralla
Bora Bora on tunnettu luksusbungaloweistaan.

Bora Boran lisäksi merellistä bungalow-majoitusta löytyy myös muilta Ranskan Polynesian saarilta kuten Tahitilta ja Moorealta, joissa hintataso on hieman Bora Boraa edullisempi.

2. Häämatkailijan Malediivit

Erityisesti häämatkakohteena tunnettu Malediivit sopii veden päälle rakennetuista bungaloweista haaveilevalle mainiosti, sillä saariryhmä muodostuu yli tuhannesta saaresta ja atollista, joten meri ei koskaan ole kaukana. Luksusmajoitusta etsivällä reissaajalla riittää siis valinnanvaraa.

Malediivit kuuluu hintavampien lomakohteiden joukkoon, mutta monet haluavatkin juhlistaa esimerkiksi häämatkaa tai juhlapäivää varaamalla tavallista ylellisemmän majoituksen. Malediiveilla kannattaa huomioida, että liikkuminen eri atollien välillä voi tulla kalliiksi.

Monet Malediivien lomakeskuksista sijaitsevat omilla saarillaan, joilta löytyy myös ravintoloita, kylpyläpalveluja ja vesiurheilumahdollisuuksia. Rauhallista lepolomaa suunnittelevan matkailijan ei välttämättä tarvitse edes poistua omalta pikkusaareltaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Gili LankanfushiBungalowit Malediiveilla
Malediivien kirkkaat vedet sopivat hyvin vesiurheilun harrastamiseen.

Malediivien kirkkaissa vesissä kannattaa ehdottomasti kokeilla sukellusta tai muita vesiurheilulajeja. Aidompaa paikalliselämää voi lähteä hakemaan pääkaupunki Malesta, josta löytyy ostosmahdollisuuksia, kulttuurikohteita ja markkinoita.

Bora Boran tapaan myös Malediiveilla veden päälle rakennettuja bungaloweja on runsaasti. Hintoja vertailemalla ja arvioita lukemalla löytyy jokaiselle sopivin vaihtoehto. Esimerkiksi Gili Lankanfushi ja Cocoa Island -hotellit ovat matkailijoiden suosimia.

3. Panama on edullisempi vaihtoehto

Väli-Amerikassa sijaitseva Panama tarjoaa edullisemman vaihtoehdon majoittua veden päälle rakennetussa bungalowissa. Esimerkiksi Eclypse de Marin lomakeskuksessa yön bungalowissa voi saada alle 300 dollarilla eli reilulla 200 eurolla – edullisuus on siis suhteellista.

Panama on monille suomalaisille vielä tuntematon matkakohde. Matkailijat suuntaavat useimmin Panama Cityyn tai esimerkiksi San Blas -saarille, jotka sijaitsevat vain parinkymmenen minuutin lentomatkan päässä pääkaupungista. San Blasiin kuuluu yli 370 saarta.

Maan tunnetuin nähtävyys on Panaman kanava, joka yhdistää Atlantin ja Tyynen valtameren. Insinöörien taidonnäyte on kiinnostava käyntikohde kaikille Panaman-lomailijoille. Maasta löytyy myös pitkästi rantaviivaa ja useita kansallispuistoja.

4. Tuhansien saarien Filippiinit

Monelle Aasian-matkailijalle vielä tuntemattomampi Filippiinit on sukeltajan ja rantalomailijan unelma, sillä maa muodostuu tuhansista saarista valkoisine hiekkarantoineen. Postikorttimaisemia täydentävät turkoosin veden päälle rakennetut bungalowit.

Filippiineillä majoitusta veden päällä voi tiedustella El Nido -nimiseltä yhtiöltä, jolla on useampi lomakeskus bungaloweineen Palawanin ja Pangulasianin saarilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr/Sheila DeeBungalow Filippiineillä
Filippiinit sopii kohteeksi sekä ranta- että aktiivilomailijalle.

Vesiurheilulajien ja paratiisirantojen lisäksi Filippiineillä kannattaa tutustua maan monipuoliseen luontoon tulivuorineen, luolineen ja vesiputouksineen. Patikointi, kiipeily ja koskenlasku ovat suosittuja aktiviteetteja matkailijoiden keskuudessa.

Rantalomaan voi yhdistää myös muutaman kaupunkipäivän tekemällä vaikka ostoksia Manilassa.

5. Unelmakohde Mauritius

Unelmamajoitusta voi etsiä myös Intian valtameren suosikkisaarelta Mauritiukselta, joka on monen suomalaismatkailijankin haaveiden lomakohde. Kokeile Le Prince Maurice -hotellin bungaloweja, jotka ovat saaren ainoita veden päälle rakennettuja majapaikkoja.

Esimerkiksi Malediiveihin verrattuna Mauritiuksella on mahdollista viettää selkeästi vähemmän eristynyttä lomaa. Pääkaupunki Port Louisista löytyy shoppailumahdollisuuksia, baareja ja paikallista elämänmenoa. Romanttista lomaa viettävien pariskuntien lisäksi kohde ei ole hullumpi vaihtoehto lapsiperheillekään, jotka löytävät saarelta varmasti tekemistä.

Rantalöhöilylle tuovat vastapainoa erilaiset aktiviteetit, joista suosituimpia ovat sukellus, snorklaus ja golf. Hotellien spa-palveluihin kuuluu hierontoja ja hemmotteluhoitoja.

Kuvat: Four Seasons, Gili Lankanfushi, Flickr/Sheila Dee

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mauritius

Eksoottinen rantaparatiisi on koettava kerran elämässä – onnistunut loma Mauritiuksella

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Bora Bora, Ranskan Polynesia

Luksuslomailua Bora Boralla – tällainen matkakohde on maailman kauneimmaksi saareksi kutsuttu palmuparatiisi

Manila, Filippiinit

Näin liikut Filippiinien suurkaupungeissa – vertaa seitsemän vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja