Hyppää sisältöön

Manilan nähtävyydet – seitsemän parasta kohdetta kaupunkilomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.01.2020
Manila on vilkas metropoli, josta voi olla vaikea saada otetta ilman hyvin laadittua matkasuunnitelmaa. Jos olet ensimmäistä kertaa Manilassa, vieraile näissä seitsemässä nähtävyydessä.

1. Intramuros

Manilassa ei voi käydä ilman vierailua alkuperäiselle kaupunkialueelle. Muurien ympäröimä Intramuroksen kaupunginosa on peräisin niiltä ajoilta, kun espanjalainen löytöretkeilijä Miguel López de Legazpi saapui Filippiineille 1560-luvulla.

Linnoituskaupunkia ovat aikojen saatossa pitäneet hallussaan niin kiinalaiset merirosvot, brittiläiset, amerikkalaiset kuin japanilaisetkin valloittajat, ja sitä ovat uhanneet myös hollantilaiset. Kaupunki tuhoutui pahoin Manilan taistelussa toisessa maailmansodassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockManila, Filippiinit
Manila on laaja kaupunki, jossa vierailukohteet kannattaa valita muutaman päivän lomalla harkiten.

Intramuroksen muurien sisällä voi tutustua espanjalaistyylisiin rakennuksiin ja Manilan historiaan. Vierailu kannattaa aloittaa vierailukeskuksesta, josta kaupunkikierrokselle saa kartan ja ohjeet.

2. Fort Santiago

Espanjalaisvallan aikainen linnoitus Fort Santiago sijaitsee Pasig-joen varrella Intramuroksen muurien sisällä, ja se on kenties Manilan tunnetuin nähtävyys.

Linnoituksessa voi tutustua kaupungin historian eri kerroksiin. Sotahistoriasta kiinnostuneille Fort Santiagon kiinnostavimpiin rakennuksiin kuuluu 1700-luvun parakki, jota japanilaiset käyttivät toisen maailmansodan aikana myös teloituspaikkana. Fort Santiagossa on myös kansallissankari Jose Rizalille omistettu osio.

Elina VenttolaManila, Filippiinit
Jose Rizal on yksi Manilan tunnetuimpia henkilöitä. Kansallissankarista voi oppia lisää muun massa Fort Santiagossa.

Fort Santiagon synkkää historiaa keventävät hyvin hoidettu puutarha ja näkymä joen yli Manilan kiinalaiskorttelin suuntaan.

3. Casa Manila

Suurin osa Manilan tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä sijaitsee Intramuroksen muurien sisällä. Niinpä myös espanjalaisten ajan rakennustyylistä kertova espanjalainen talo, Casa Manila, sijaitsee Intramuroksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakennuksessa voi tutustua Espanjan siirtomaavallan varakkaaseen elämään ja arkkitehtuuriin, jossa espanjalaisiin taloihin rakennettiin poikkeuksellisesti kivinen ensimmäinen kerros.

4. San Agustinin kirkko

Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty San Agustinin kirkko on Filippiinien vanhin kivinen kirkko. Se säilyi toisesta maailmansodasta vähäisin vaurioin, mutta kirkkoa on jouduttu rakentamaan uudelleen muun muassa maanjäristysten vuoksi.

ShutterstockManila, Filippiinit
San Agustinin kirkkoa pidetään Filippiinien vanhimpana kivikirkkona.

Kirkossa sijaitsee museo, jossa voi tutustua Manilan katolisen kirkon historiaan ja esineistöön. Huomaa erityisesti kiinalaisvaikutteet: monet esineet ovat kiinalaista käsityötä ja näyttävät hyvinkin erilaisilta kuin lännen katolisissa maissa.

5. Rizal-puisto

Rizal-puisto on 60 hehtaarin puisto keskellä Manilaa. Se sopii kävelyretkille, mutta siellä voi tutustua myös kansallissankari Jose Rizaliin, joka mestattiin paikalla, jossa nykyisin komeilee sankarille omistettu monumentti.

Elina Venttola
Monet matkailijoita kiinnostavat museot sijaitsevat Rizal-puiston läheisyydessä.

Puistossa voi myös nähdä musiikilla säestettyjä suihkulähdenäytöksiä, ja sen ympäristössä sijaitsevat monet kaupungin museot, kuten kansallismuseo, kansallinen taidegalleria ja luonnonhistoriallinen museo.

6. Kiinalaiskortteli Binondo

Kiinalaisuus on erottuva osa filippiiniläistä kulttuuria, ja kulttuurien sekoittumiseen voi tutustua parhaiten Manilan kiinalaiskorttelissa. Alun perin kiinalaiset saapuivat Filippiineille työläisinä, mutta nykyään monet Manilan varakkaimmat asukkaat ovat osin tai kokonaan kiinalaista alkuperää.

ShutterstockManila, Filippiinit
Kiinalaiskortteliin pääsee muun muassa jeepneyn kyydissä.

Kiinalaisessa kaupunginosassa voi syödä edullisesti alueen ravintoloissa tai osallistua ravintolakierrokselle. Näkemisen arvoinen on myös valtava hautausmaa, joka ei ole aivan tavallinen kalmisto: sähköineen, vessoineen ja juoksevine vesineen hautakammiot muistuttavat enemmän lähiötä kuin kuolleiden asuinsijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Ayala-museo

Makatin alueella sijaitsevassa Ayala-museossa on neljä kerrosta filippiiniläistä kulttuuria, taidetta ja historiaa. Jos Filippiinien menneisyys on vieras ja siitä haluaa tietää enemmän, museo on hyvä paikka aloittaa löytöretki maahan.

Museo suljettiin uudistusten vuoksi vuonna 2019 ja sen odotetaan aukeavan uudelleen vuoden 2020 aikana.

>> Lue lisää vinkkejä Manilaan!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock ja Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen erikoiset nähtävyydet

Suomen eriskummalliset nähtävyydet – 33 kohteen lista, josta löydät tekemistä lomalle

Kyproksen nähtävyydet

Kyproksen parhaat nähtävyydet top 10 – yhdistä historia, hiekkarannat ja luonto yhdellä lomalla

Wienin parhaat nähtävyydet

Wienin tärkeimmät nähtävyydet – 11 kohdetta, joita ei kannata jättää väliin

Scaligeron linna Italiassa

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja