Hyppää sisältöön

Oletko kuullut? Euroopassa on kummallinen hotelli, jossa nukut samaan aikaan kahdessa eri maassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.11.2019
Haluatko majoittua hotellissa, jossa nukut samaan aikaan kahdessa eri maassa?

Hotelli Ranskan ja Sveitsin rajalla

Jokaisesta maasta löytyy erikoisia hotelleja, mutta onko eteesi koskaan tullut tilaisuutta yöpyä kahdessa eri maassa samaan aikaan? Suoraan Ranskan ja Sveitsin rajalla La Curen kylässä sijaitsevassa Hotel Arbezissa se onnistuu.

Hotellin hääsviitissä huone jakautuu suoraan sängyn kohdalta. Mikäli tuoreelle avioparille tulee kinaa, voi toinen siis halutessaan nukkua Sveitsin ja toinen Ranskan puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on myös huoneita, joissa vieraiden päät ovat Ranskassa jalkojen pysytellessä Sveitsissä. Yksi huoneista on kokonaan Sveitsissä – lukuun ottamatta kylpyhuonetta, jota käyttäessään vieraat ylittävät rajan Ranskaan.

Myös hotellin ravintola on jakautunut Sveitsin ja Ranskan kesken, ja molempien maiden liput ovat esillä. Vieraat voivat itse päättää, kummassa maassa illastavat mieluummin. Kahden kulttuurin keittiöt näkyvät ravintolan ruokalistalla.

Mutta miten erikoiseen tilanteeseen sitten päädyttiin? Vuonna 1862 Napoleon III päätti määrittää uudelleen rajan Ranskan ja Sveitsin välillä. Ennen kuin uusi sopimus astui voimaan, ehti paikallinen liikemies rakennuttaa tulevan rajan kohdalle talon baaria ja myymälää varten. Kahdessa eri maassa sijaitseva rakennus oli kuin tehty salakuljetuspuuhia varten.

Hotelli rakennuksesta tuli ensimmäisen kerran vuonna 1921 alkuperäisen omistajan jo kuoltua. Toisen maailmansodan aikana rakennuksen yläkerrasta tuli pakolaisten ja karkulaisten turvapaikka, sillä ainoat portaat kulkivat neutraalin Sveitsin kautta. Sodan jälkeen hotellitoiminta jatkui uudelleen.

Ranskan ja Sveitsin väliset erimielisyydet majapaikan sijainnista ratkaistiin hotellin verkkosivujen mukaan lopulta yksinkertaisella tavalla. Ranskalaisille hotelli olisi ranskalainen ja sveitsiläisille taas sveitsiläinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rustiikkinen kahden tähden hotelli on erityisesti vaeltajien ja laskettelijoiden suosiossa. Alueella on helpointa vierailla omalla vuokra-autolla. Lähimpiä isoja kaupunkeja ovat Geneve Sveitsin puolella sekä Lyon Ranskan puolella.

Katso alla olevista kuvista, miten kaksi eri maata näkyvät huoneissa ja ravintolassa!

Lue myös: Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Lähde: Condé Nast Traveler, L’Arbézie Franco-Suisse
Kuvat: Istockphoto, Instagram

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja