Hyppää sisältöön

Näin vuokraat ihanan lomahuvilan Kroatiasta – viisi vinkkiä

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.04.2023
Suunnitteletko lomaa Kroatiassa? Nappaa Rantapallon vinkit huvilan vuokraukseen!

1. Miksi vuokrata huvila?

Suomalaisten suosimien kesäkohteiden joukossa Kroatia on kiilannut kärkijoukkoon Kreikan, Turkin ja Espanjan kaltaisten klassikkojen kintereille.

Omatoimimatkailijoille lomahuvila tai vuokra-asunto on erinomainen vaihtoehto hotellille. Kroatiassa on valtava määrä vuokrattavia kiinteistöjä pienistä kaupunkikodeista isoille seurueille sopiviin luksushuviloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheen tai kaveriporukan kanssa reissatessa lomahuvila on ihanteellinen vaihtoehto, sillä yhteiset illanvietot onnistuvat vaikka omalla terassilla. Pienten lasten vanhemmat arvostavat kokkaus- ja pyykkäysmahdollisuuksia.

ShutterstockKroatia
Oman huvilan hyviä puolia: oma terassi, josta käsin voi nautiskella kroatialaisesta puutarhasta.

Vuokra-asunto tulee yleensä myös hotellimajoitusta edullisemmaksi. Useimmissa asunnoissa on yökohtaisia hintoja edullisemmat hinnat viikon tai kuukauden viipyville vieraille.

Innokkaille ruoanlaittajille oma keittiö on mukava lisä etenkin silloin, kun reissussa ollaan isolla porukalla tai pienten lasten kanssa. Ravintolaruokaa ei ehdi edes kaivata, kun ateriat voi nauttia omassa kroatialaisessa puutarhassa tai vaikkapa kattoterassilla.

2. Vertaile vuokrasivustoja ja hintoja

Huviloita ja loma-asuntoja on helppo selata hakusivustojen kautta rajaamalla omiin tarkoituksiisi sopivat vaihtoehdot. Etsitkö kaupunkiasuntoa kahdenkeskiselle lomalle? Vai haluatko huvilan, johon mahtuu koko suku? Haaveiletko omista allasbileistä kaveriporukalla?

Yksityishenkilöiden asunnonvuokraussivusto Airbnb on suosittu palvelu, ja myös Kroatiassa monet paikalliset ovat tehneet vuokrabisneksestä itselleen kokopäivätyön. Se näkyy palvelun jouhevuudessa: vuokranantajat vastaavat kysymyksiin nopeasti ja pyrkivät antamaan mahdollisimman hyvää palvelua loistoarvostelun toivossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita loma-asuntoja välittäviä verkkosivustoja ovat esimerkiksi Interhome ja Vrbo. Sivustoja voi käyttää myös suomen kielellä. Luksushuviloja välittävä Villada on puolestaan kotimainen vaihtoehto.

Hintoja vertaillessasi muista huomioida mahdolliset lisämaksut. Tarkista veloitetaanko esimerkiksi loppusiivouksesta tai ylimääräisistä henkilöistä erikseen.

3. Kuinka valita sopiva kohde Kroatiassa?

Lomakohdetta valitessa suurin osa matkailijoista keskittyy Kroatian suosituimpiin kohteisiin. Dubrovnik, Split ja Pula ovat kaupunkeja, joihin pääsee Suomesta suorin lennoin. Myös suosikkikohteiden kupeessa sijaitsevat saaret kuten Hvar ja Brac ovat suosittuja.

ShutterstockKroatia
Mieti tarkkaan, mitä kaipaat lomahuvilaltasi, ja onko seurueellesi välttämätöntä majoittua keskellä kaupunkia?

Huvilaa etsittäessä haku kannattaa kuitenkin ulottaa myös varsinaisten kaupunkien ulkopuolelle – varsinkin, jos käytössä on vuokra-auto. Nopeasti huippusuosituksi nousseessa Dubrovnikissa hinnat ovat kallistuneet tasaisesti, mutta esimerkiksi läheisistä Mlinin ja Cavtatin kylistä löytyy edullista majoitusta.

Mieti mitä haluat kohteelta: rantoja, kulttuuria, aktiviteetteja vai kaikkia näitä? Onko käytössäsi auto vai pitääkö palvelujen olla kävelymatkan päässä? Tuleeko huvilan olla lapsiystävällinen?

Lue myös: Missä lomailla Kroatiassa? Katso 14 vaihtoehtoa ja löydä oma lempipaikkasi

4. Kosketus paikalliselämään

Vuokra-asunnossa tai lomahuvilassa majoittuessasi pääset kokemaan tavallista elämää paikallisten silmin. Monelle tämä on asunnonvuokrauksen paras elämys: tällaista olisi oikeasti asua unelmien lomakohteessa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kysy rohkeasti neuvoja ja vinkkejä vuokranantajalta – nämä auttavat yleensä mielellään ja vastaavat kysymyksiin nopeasti. Monesti asuntoon on jo valmiiksi koottu paikallisvinkkejä esimerkiksi ohjekansioon.

Jos olet jo etukäteen ollut paljon yhteydessä vuokranantajan kanssa, voit halutessasi kiittää avusta viemällä vaikka pienen tuliaisen Suomesta. Suklaalevy tai pieni matkamuisto ei maksa paljoa, mutta on mukava ele.

ShutterstockKroatia
Majoittumalla lomahuvilassa voit päästä tutustumaan paikalliseen kulttuuriin tavalla, jota et olisi ennen lomaa arvannut.

Parhaimmillaan loma-asunto voi tuoda mielenkiintoisia kontakteja paikallisiin. Naapurit saattavat kutsua illallispöytään tai vuokranantaja ilmestyä ovelle tuoreiden viikunoiden kanssa. Ehkä löydät itsesi vuokranantajan keittiöstä yrittämästä nauttia paikallista snapsia irvistämättä.

5. Askarruttaako turvallisuus? Älä huoli!

Ensimmäistä kertaa huvilan tai asunnon vuokraavaa matkailijaa saattaa jännittää. Mitä jos kukaan ei olekaan vastassa? Mitä jos asuntoa ei ole olemassakaan? Hotelli saattaa tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Loma-asunnon vuokraaminen luotettavalta sivustolta on turvallista. Maksukäytännöt vaihtelevat eri sivustoilla ja eri asuntojen välillä. Joskus koko summa maksetaan etukäteen, kun taas toisinaan tietyn prosenttimäärän mukainen takuusumma riittää varauksen vahvistamiseksi.

Asuntoon saapuminen sovitaan aina tapauskohtaisesti vuokranantajan kanssa. Monet asuntoja vuokraavat henkilöt voivat järjestää kyydin lentokentältä joko pientä maksua vastaan tai kaupan päälle. Pyri saapumaan kohteeseen päivällä, jotta et joudu navigoimaan asunnolle illan pimeydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paras tapa saada käsitys tulevasta asunnosta tai huvilasta on lukea aiemmin kohteessa yöpyneiden matkailijoiden arvosteluja. Sivustoille voivat jättää arvosteluja vain henkilöt, jotka ovat tehneet varauksen palvelun kautta. Useita positiivisia arvioita keränneen huvilan varaamista ei tarvitse jännittää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Kroatia

Kuinka valita lomakohde Kroatiassa? Esittelyssä 15 vaihtoehtoa

Dubrovnik

Split vai Dubrovnik – kumpi Kroatian suosikkikohteista sopii sinulle?

Krkan kansallispuisto Kroatiassa

Tätä paikkaa et halua jättää väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja