Hyppää sisältöön

Kroatian ihanimmat uima-altaat – 5 houkuttelevaa pulahduspaikkaa lomakohteissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.05.2022
Valitsemalla hotellin oikein pääset nauttimaan Kroatian parhaista uima-altaista. Monelle altaalle voi onneksi ostaa myös päivälipun.

1. Sun Gardens, Dubrovnik

Moni matkailija valitsee hotellin uima-altaan perusteella tai ainakin antaa sille paljon arvoa majapaikkoja vertaillessaan. Kroatiasta ei ehkä vielä löydy yhtä hulppeita uima-altaita kuin monista muista matkailumaista, mutta kaikissa suosituimmissa lomakohteissa on matkakuumetta nostattavia vaihtoehtoja.

Jos haluat uima-altaan aivan meren äärellä, on Sun Gardens hyvä valinta Dubrovinikissa. Hotellissa on kolme ulkoallasta, josta löytyy sopivia vaihtoehtoja sekä omaa rauhaa kaipaaville pariskunnille että lapsiperheille. Asiakkaiden käytössä on myös kiviranta aurinkotuoleineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Houkuttelevat altaat, kohtuulliset hinnat ja laatuhotellin palvelu pitävät matkailijat tyytyväisinä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että Dubrovnikin keskustaan on noin 10 kilometrin matka.

Dubrovnikista löytyy myös muita hotelleja, joissa on vastaavanlaisia altaita, kuten Dubrovnik Palace ja Rixos Libertas. Luksushotelli Excelsiorissa on puolestaan tyylikäs sisäuima-allas.

2. Lemongarden, Brac

Bracin saarella sijaitsevassa boutique-hotelli Lemongardenissa huomion varastaa uima-allas, jota reunustavat symmetriset palmut ja kukkivat bougainvilleat. Tavallisesta altaasta on tehty taitavasti houkutteleva keidas, joka ei jää resort-hotellien infinity poolien varjoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli on suunniteltu aikuiseen makuun, ja se kuvailee filosofiakseen hidasta lomailua, rentoutumista ja hemmottelua. Perhelomalla vieraiden ikäraja on 14 vuotta. Hotellissa asuu myös kaksi kissaa.

Hotellin sijainti Sutivanissa on kätevä, sillä matkailijoita palveleva Supetarin lauttasatama on vain noin kuuden kilometrin päässä. Bracin saarelle on helpointa matkustaa Splitin lomakohteesta. Myös Makarskan Rivieralta on lauttayhteys saarelle.

Jos pelkkä altaalla pulikointi ei riitä, kannattaa Bracilla tehdä retki myös Zlatni ratin rannalle, jota kutsutaan usein koko Kroatian kauneimmaksi. Ranta sijaitsee Bolissa saaren eteläosassa.

3. Radisson Blu Resort & Spa, Split

Split on Kroatian suosituimpia lomakohteita, jonne on helppo matkustaa myös Suomesta suorien lentojen ansiosta. Jos hotellin uima-allas on sinulle tärkeä, harkitse Radisson Blu -ketjun resort-hotellia.

Hotellin ulkoaltaalta levittäytyy näkymät Adrianmerelle, mutta vieraiden käytössä on myös spa-osaston sisäuima-altaita. Hotelliin voi löytää monenlaisiin budjetteihin sopivia tarjouksia, ja se sopii sekä pariskunnille että lapsiperheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli sijaitsee vanhan keskustan ulkopuolella omassa rauhassaan. Hotelli sopii parhaiten matkailijoille, joilla on käytössä vuokra-auto tai joita ei haittaa noin 30 minuutin kävelymatka keskustaan. Taksien lisäksi Kroatiassa voi käyttää Uber-kyytipalvelua.

Vaikka et yöpyisikään Radisson Blu -hotellissa, voit ostaa päivälipun spa-tiloihin. Lippu tarjoaa sisäänpääsyn kaikille altaille. Ajankohtaista hintaa voi tiedustella suoraan hotellilta.

4. Amfora Hvar Grand Beach Resort, Hvar

Kroatian tunnetuin saari Hvar on tyylikäs lomakohde, jonka satama täyttyy kesäkuukausina veneilijöistä. Hvarilla on maine Kroatian luksuskohteena, mutta erityisesti kesällä sinne saavutaan myös juhlimaan ja pitämään hauskaa.

Hvarin paras uima-allas löytyy Amfora Hvar Grand Beach Resort -hotellista. Allasalue on suunniteltu niin viihtyisäksi, että meressä uiminen saattaa jäädä kokonaan väliin. Hotelli on rakennettu omaan rauhalliseen poukamaansa, mutta kaupunkiin on vain kymmenen minuutin kävelymatka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vilkkaimman matkailukauden ulkopuolella uima-altaalle voi ostaa päivälippuja, vaikka ei asuisikaan hotellissa. Kesän kiireisimpinä kuukausina allasalue on vain hotellivieraiden käytössä. Ajankohtaista tilannetta kannattaa tiedustella suoraan hotellilta.

Hvarin saarelle matkustetaan lautalla yleensä Splitistä tai Dubrovnikista. Saarelle on lauttayhteyksiä myös Kroatian Drvenikistä sekä Italian rannikolta Anconasta.

5. Park Plaza Verudela, Pula

Istrian niemimaalla sijaitsevaan Pulaan pääsee kesäkuukausina Suomesta suorin lennoin. Kaupungissa voi helposti sekä viettää rantalomaa että tutustua historiallisiin nähtävyyksiin.

Jos uit mieluummin altailla kuin meressä, riittää Park Plaza Verudelassa valinnanvaraa. Iso resort-hotelli on kuin oma kylänsä, joka on helppo vaihtoehto erityisesti lapsiperheille. Allasten lisäksi hotellissa on myös vesiliukumäkiä sekä lasten ja teinien toimintakerhoja.

Hotelli sijaitsee rannan tuntumassa omassa niemenkärjessään, jossa toimii myös kaksi muuta saman ketjun hotellia. Pulan keskustaan on matkaa vajaat viisi kilometriä, mutta lähempääkin löytyy palveluja. Keskustaan on helpointa matkustaa taksilla tai bussilla.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Sun Gardens Dubrovnik, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Pakettimatka vai omatoimimatka Kroatiaan

Miten Kroatiaan kannattaa matkustaa? Pakettimatkat, äkkilähdöt, omatoimimatkat – katso mikä sopii sinulle

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja