Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tällainen on Kroatian Pula – yhdistä ranta- ja kaupunkiloma helposti

Flickt / Cristoph Sammer artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Kroatiassa Istrian niemimaan kärjessä sijaitseva Pula on todellinen kulttuurien aarreaitta. Upeiden maisemien keskeltä löytyy historian myllerrykset läpikäynyt kaupunki, jossa kulttuuriloman voi yhdistää rantalomaan.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 27.04.2017
facebook   whatsapp

Pula on historiallinen kohde

Kroatiassa sijaitsevalla Pulalla on mielenkiintoinen ja pitkä historia, johon kuuluvat niin muinaiset heimot, roomalainen määräysvalta kuin Venetsian naamiohuvit. Kaupunki on kuulunut vuoroin Itävallalle, Ranskalle ja Italialle.

Nykyisin Pula on hieno kohde kulttuurintäyteiselle kaupunkilomalle, ja se onkin hyvin suosittu matkailukohde.

Kaupungin vanha osa tarjoaa mielenkiintoista nähtävää: arkkitehtuurissa näkyvät kaikki Pulaa muovanneet aikakaudet ja katukuvaan ovat jättäneet merkkinsä niin roomalaiset kuin venetsialaisetkin.

Roomalaisella katukivetyksellä käyskennellen voi tutustua muistomerkkeihin ja nähtävyyksiin, kuten temppeleihin, portteihin ja Sergiuksen riemukaareen. Aurinkoisena päivänä kannattaa suunnata keskusaukion kahvilaan nauttimaan kupillinen kahvia leivoksen kera.

Roomalainen amfiteatteri alkuperäisessä käytössään

Pulan keskeisimpiä nähtävyyksiä on hienosti säilynyt roomalainen amfiteatteri. Amfiteatterit olivat muinaisille roomalaisille tärkeitä huvittelupaikkoja, joissa kansalle tarjottiin gladiaattoritaisteluja ja sirkushuveja ajanvietteeksi.

Flickr / NMK PhotographyPula, Kroatia
Pulassa sijaitseva amfiteatteri on kaupungin tunnetuimpia kohteita.

Pulassa jättimäinen amfiteatteri on säilyttänyt alkuperäisen käyttötarkoituksensa, sillä nykyisin kansa kokoontuu areenalle erilaisiin tapahtumiin ja konsertteihin.

Rannikon ihmeet

Vaikka Pulassa riittääkin nähtävää, kannattaa kaupungista lähteä tutustumisretkille pitkin Adrianmeren rannikkoa ja Istrian niemimaata. Kirkkaana kimmeltävän meren rannalta löytyy näyttäviä, luonnon muovaamia rantoja ja upeita maisemia.

Meri tarjoaa matkailijoille paljon harrastusmahdollisuuksia kalastuksesta ja purjehtimisesta uimiseen ja kalliohyppyihin.

Katse kannattaa hioutuneiden rantakivien ohella suunnata myös kauemmas merelle. Rannikon tuntumassa sijaitsee 14 pienestä saaresta koostuva Brijunin saariryhmä, joka on tunnettu kansallispuisto ja suosittu lomakohde. Saarilla sijaitsee paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten dinosaurusten jalanjälkiä ja muinaisten kylien raunioita.

>> Löydä edullinen Kroatia-loma Rantapallon äkkilähdöhaun avulla!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Flickt / Cristoph Sammer ja NMK Photography

Lue kommentit (5) Jätä kommentti

  1. Paikallisten (?) tapa istua bussissa käytäväpaikalle ja laittaa laukku ikkunan puolelle pisti silmään jo ensimmäisenä lomapäivänä. Samaten ikäihmisten istumapaikoista ei tarvitse kuumanakaan päivänä huolehtia — he pitävät kyllä puolensa (tarvittaessa vaikka etuilemalla ja kiilaamalla pahaa aavistamatonta turistia.

    Noin muuten bussiliikenne toimii ja on hyvin edullista. Verudelaan keskustasta (Giardin) kuljettaa linja 2a ja takaisin linja 3a.


  2. vuonna 75 kuulemma mutsi (rip) faija ja iso systeri kävivät mä olin niin pieni et laittovat mummolaan hoitoon oli kuulemma lämmintä ja mutsi palo pahoin ku otti aurinkoa eli 70 luvulla pulassa ollut hurja meininki


    • Varmaan onkin hyödyllinen kommentti jos vuonna -74 käynyt lomailemassa. Ehkä paikka on pikkasen muuttunut noista ajoista.


  3. Olin 2vk joskus kesäkuun puolivälissä -74, elämäni ainoa matkakohde, josta olisin halunnut ensimmäisen viikon jälkeen kotiin. Sattui vielä Suomessa sen kesän ainoat helleviikot ja siellä oli pilvipoutaa noin 20 astetta. Kantosiipialusretki Venetsiaan kääntyi myrskyn takia takaisin kaksi kolmannesta tehtyään, kaikki oksensivat, paitsi umpikänniset. sitten ruuhkabussissa menetin suurimman osan rahoistani. Nämä muistan.


  4. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.