hero taustakuva

Jos luulit maailman kaltevimman tornin löytyvän Pisasta, olit väärässä – Abu Dhabin vinossa rakennuksessa on jopa hotelli

Shutterstock artikkelin kuva
Hotellit
Arabiemiraateissa sijaitsee ennätyksellisen vino rakennus.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.02.2019
facebook   whatsapp

Abu Dhabin kaltevassa tornissa on hotelli

Kun puhutaan kaltevista rakennuksista, tulee kaikkien mieleen ensimmäisenä Italiassa sijaitseva Pisan kalteva torni. Maailman kuuluisin kalteva torni kallistuu kuitenkin vain vajaan neljän asteen verran, mikä on kaukana ennätysluvuista.

Abu Dhabissa sijaitseva rakennus Capital Gate on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kaltevin ihmisen tekemä torni. Rakennuksen korkeus on noin 165 metriä ja siinä on 35 kerrosta. Capital Gaten kallistuma on 18 astetta.

Uudesta nähtävyydestä ei ole kyse, sillä rakennus valmistui jo vuonna 2011. Tornista löytyy toimistotiloja sekä hotellijätti Hyattin Andaz-ketjun boutique-hotelli kerroksissa 18–33. Hotellivieraita hemmotellaan muun muassa hulppealla ulkouima-altaalla 19. kerroksessa sekä hotellin omalla taidegallerialla.

Pisan tornin kaltevuus johtuu rakennusvirheestä, mutta Capital Gate suunniteltiin vinoksi tarkoituksella. Torni rakennettiin vetonaulaksi aivan Abu Dhabin messu- ja näyttelykeskuksen kupeeseen.

Ennätyslukema ei varsinaisesti yllätä, sillä Arabiemiraateista löytyy lukuisia muitakin ennätyksiä rikkoneita rakennuksia – esimerkiksi maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman korkein hotelli, jotka molemmat sijaitsevat Dubaissa. Capital Gate vei ennätysvinon rakennuksen tittelin Saksan Suurhusenin kirkontornilta.

Abu Dhabi on suosittu päiväretkikohde Dubaista, mutta jo itsessään mielenkiintoinen kaupunki vaikka koko loman tukikohdaksi. Teemapuisto Ferrari Worldin sekä Sheikki Zayedin moskeijan lisäksi kaupunkiin on avattu muun muassa taidemuseo Louvre.

Katso alta kuvia rakennuksesta – joko olet nähnyt Capital Gaten paikan päällä?

Lue myös: Rakennusmoka nosti maailmankuuluksi nähtävyydeksi – tällainen on Pisan kalteva torni

Lähde: Visit Abu Dhabi, CTBUH, Andaz Abu Dhabi
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.