Hyppää sisältöön

Jos luulit maailman kaltevimman tornin löytyvän Pisasta, olit väärässä – Abu Dhabin vinossa rakennuksessa on jopa hotelli

Elina Venttola Päivitetty: 20.02.2019
Arabiemiraateissa sijaitsee ennätyksellisen vino rakennus.

Abu Dhabin kaltevassa tornissa on hotelli

Kun puhutaan kaltevista rakennuksista, tulee kaikkien mieleen ensimmäisenä Italiassa sijaitseva Pisan kalteva torni. Maailman kuuluisin kalteva torni kallistuu kuitenkin vain vajaan neljän asteen verran, mikä on kaukana ennätysluvuista.

Abu Dhabissa sijaitseva rakennus Capital Gate on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kaltevin ihmisen tekemä torni. Rakennuksen korkeus on noin 165 metriä ja siinä on 35 kerrosta. Capital Gaten kallistuma on 18 astetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudesta nähtävyydestä ei ole kyse, sillä rakennus valmistui jo vuonna 2011. Tornista löytyy toimistotiloja sekä hotellijätti Hyattin Andaz-ketjun boutique-hotelli kerroksissa 18–33. Hotellivieraita hemmotellaan muun muassa hulppealla ulkouima-altaalla 19. kerroksessa sekä hotellin omalla taidegallerialla.

Pisan tornin kaltevuus johtuu rakennusvirheestä, mutta Capital Gate suunniteltiin vinoksi tarkoituksella. Torni rakennettiin vetonaulaksi aivan Abu Dhabin messu- ja näyttelykeskuksen kupeeseen.

Ennätyslukema ei varsinaisesti yllätä, sillä Arabiemiraateista löytyy lukuisia muitakin ennätyksiä rikkoneita rakennuksia – esimerkiksi maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman korkein hotelli, jotka molemmat sijaitsevat Dubaissa. Capital Gate vei ennätysvinon rakennuksen tittelin Saksan Suurhusenin kirkontornilta.

Abu Dhabi on suosittu päiväretkikohde Dubaista, mutta jo itsessään mielenkiintoinen kaupunki vaikka koko loman tukikohdaksi. Teemapuisto Ferrari Worldin sekä Sheikki Zayedin moskeijan lisäksi kaupunkiin on avattu muun muassa taidemuseo Louvre.

Katso alta kuvia rakennuksesta – joko olet nähnyt Capital Gaten paikan päällä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Rakennusmoka nosti maailmankuuluksi nähtävyydeksi – tällainen on Pisan kalteva torni

Lähde: Visit Abu Dhabi, CTBUH, Andaz Abu Dhabi
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja