hero taustakuva

Viisi helppoa päiväretkeä Dubaista – mikä näistä kohteista sopii sinulle?

Istockphoto artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Haluatko nähdä Arabiemiraateista muutakin kuin Dubain? Lue viisi ideaa luksuskaupungin ulkopuolelle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 20.11.2018
facebook   whatsapp

Mitä kannattaa nähdä Dubain ulkopuolella?

Talvikuukausina Dubai on yksi Suomea lähimpänä sijaitsevista kohteista, josta voi odottaa löytävänsä varmaa aurinkoa. Dubaihin lähdetään maistamaan luksusta, mutta ostoskeskusten ja luksushotellien keskellä matkailija saattaa miettiä, edustaako kaupunki ollenkaan Arabiemiraatteja maana.

Onneksi Dubaista on helppo tehdä päiväretkiä lähikohteisiin niin taiteen, liikunta-aktiviteettien kuin teemapuistojenkin perässä. Viikon lomasta ainakin yksi päivä kannattaa viettää Dubain ulkopuolella.

Lue alta helpot päiväretkivinkit Dubain lähelle!

1. Ras Al Khaimah: rauhallisempi lomakohde

Jos haluat nähdä Dubaita rauhallisemman rantakohteen Arabiemiraateissa, suuntaa pohjoiseen. Erityisesti pienten lasten kanssa matkustavat saattavat jopa valita Ras Al Khaimahin tukikohdakseen, josta vastaavasti poiketaan Dubaissa. Myös Suomesta tehdään pakettimatkoja Ras Al Khaimahiin.

Kohteessa on jonkin verran nähtävyyksiä: Dhayahin linnoitus, Ras Al Khaimahin kansallismuseo ja arkeologisia alueita. Rantapäivää voi lähteä viettämään Al Marjan Islandin keinotekoisille saarille, joiden hotelleihin voi ostaa päivälippuja. Reilun sadan kilometrin matka Dubaista on helppo taittaa bussilla tai taksilla.

2. Jebel Jais: aktiivilomailijoille ja seikkailijoille

Ras Al Khaimahista matkaa kannattaa jatkaa kohti Arabiemiraattien korkeinta huippua. Jebel Jais on 1 934 metriä merenpinnan yläpuolelle nouseva vuori, jota ympäröivä alue on muuttunut Arabiemiraattien seikkailupääkaupungiksi. Tänne kannattaa mennä nyt – ennen kuin kaikki muutkin kuulevat paikasta.

Jebel Jaisin kolme tärkeintä aktiviteettia ovat kiipeilyreitti Via Ferrata, maailman pisin köysirata sekä näköalatasanne, jonne pääsee yhteysbussilla Ras Al Khaimahista. Seikkailunhaluinen reissaaja saa helposti kulutettua vuoristossa koko päivän.

3. Abu Dhabi: kulttuuria ja teemapuistoja

Arabiemiraattien kakkoskaupunki Abu Dhabi on suosituin päiväretki Dubaista, ja sinne pääsee helposti omatoimisesti. Vierailu ei vaadi vuokra-autoa, sillä bussit ja taksit liikennöivät kaupunkien välillä jatkuvasti. Matkaa Dubaista Abu Dhabiin on noin 125 kilometriä.

Abu Dhabin tunnetuin nähtävyys on upea Sheikki Zayedin moskeija. Tuhannen ja yhden yön tunnelmaa henkivä moskeija on elämys jo arkkitehtuurinsa puolesta.

Inka KhanjiPäiväretki Dubaista Abu Dhabiin
Monet matkailijat haluavat nähdä komean Sheikki Zayedin moskeijan omin silmin.

Abu Dhabissa on kaksi isoa teemapuistoa, jotka sopivat erityisesti kouluikäisten lasten kanssa matkustaville perheille. Ferrari World tunnetaan maailman nopeimmasta vuoristoradasta, mutta huvilaitteiden lisäksi kävijät voivat myös päästä Ferrarin rattiin. Tuorein tulokas on kesällä 2018 avattu teemapuisto Warner Bros.

Kaupungin uudempia vetonauloja on myös taidemuseo Louvre, joka avattiin marraskuussa 2017. Näyttelyjen lisäksi museon arkkitehtuuri on vaikuttavaa – monille jopa pääasiallinen syy vierailla paikan päällä.

4. Hatta: aktiviteetteja ja historiaa

Noin 135 kilometrin päässä Dubaista sijaitseva Hatta on aktiivilomakohde, jossa voi esimerkiksi pyöräillä, vaeltaa tai meloa. Vastapainoksi luonnossa liikkumiselle kävijät voivat poiketa Hatta Heritage Villagessa, jossa pääsee tutustumaan vuoristoisen alueen historiaan ja paikallisten elintapoihin.

Jos haluat lähteä Hattaan, kannattaa harkita auton vuokraamista – etenkin isommalla porukalla. Samaan reissuun voi yhdistää esimerkiksi Omaninlahden rannalla sijaitsevan lomakohteen Fujairahin.

5. Musandamin niemimaa: veneretki vuonoille

Oletko ikinä kuullut Musandamista? Kyseessä on Omanille kuuluva niemimaa, joka sijaitsee erillään muusta maasta Arabiemiraattien pohjoiskärjessä. Alue on jopa saanut lempinimen ”Lähi-idän Norja” vuonojensa ansiosta. Musandamista on matkustettava varsinaiseen Omaniin Arabiemiraattien läpi.

Paras tapa tutustua Musandamiin on osallistua veneretkelle, jolla kierretään alueen vuonomaisemia. Dubaista lähtee perinteisiä dhow-veneitä, jotka kuljettavat matkailijat viettämään päivää Musandamiin. Ohjelmassa on maisemien ihailua, uintia ja snorklausta. Opastetulla päiväretkellä kävijöiden ei tarvitse huolehtia rajanylitykseen liittyvistä muodollisuuksista.

Lue myös: Kaikki mitä haluat tietää Dubaista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto, Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.