Hyppää sisältöön

Oletko jo kuullut tästä upeasta mutta vaarallisesta Kroatia-kohteesta? Yli 500 metrin pudotus voi olla kohtalokas

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.08.2019
Suosittujen rantakohteiden lähistöllä sijaitseva syvä vajoama kätkee pohjalleen mystisen järven, jota ei ensivilkaisulta näe.

Satoja metrejä syvä pudotus

Matkailijoiden suosimassa Kroatiassa on runsaasti näyttäviä ranta- ja kaupunkikohteita. Niiden lisäksi maan rajojen sisäpuolelle kätkeytyy myös useita näyttäviä luontokohteita, kuten esimerkiksi Plitvicen kuuluisa kansallispuisto, kaunis Zlatni rat -ranta sekä näyttävä Krkan kansallispuisto.

Suosituimpien kohteiden lisäksi maassa on myös monia muita näkemisen arvoisia luonnonnähtävyyksiä, jotka eivät ole vielä nousseet matkailijoiden suosioon. Noin 90 kilometrin päässä Splitistä sijaitseva Crveno Jezero, punainen järvi, on maailman syvimpiä vajoamia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näkymä on kaunis, mutta vajoamaan putoaminen olisi hyvin vaarallista, mistä syystä paikalla vierailevien matkailijoiden kannattaakin olla astumatta liian lähelle reunaa. Pohjalle on yli 530 metrin korkuinen pudotus, ja veden pinnallekin on reunalta noin 280 metriä.

Vajoama on todella valtava, sillä sen halkaisija on 450 metriä. Sen pohjalla on ympyrän muotoinen järvi, joten se on hyvin pysäyttävä näky.

Vajoama syntyi, kun paikalla sijainneen karstiluolan katto romahti. Punainen järvi -nimitys taas johtuu jyrkkien kallioiden värityksestä. Syvänsinisen järven reunaa myöten nousevat lähes pystysuorat kallionseinämät kolmessa suunnassa. Neljäs seinämä romahti maanjäristyksessä vuonna 1942.

Crveno Jezero on osa Dinaarisia Alppeja, ja alueella onkin lukuisia syviä vajoamia. Lähin matkailijoiden suosima kohde on Makarskan rantakaupunki, josta punaiselle järvelle on matkaa vain 23 kilometriä.

Katso video Crveno Jezero -järven yllä tasapainoilevista hurjapäistä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lokrum, Kroatia

Tälle suositulle saarelle pääset Dubrovnikista vartissa – joko tunnet Lokrumin?

Kroatian ilmasto ja sää

Kroatian ilmasto ja sää – koska on paras aika matkustaa?

Pakettimatka vai omatoimimatka Kroatiaan

Miten Kroatiaan kannattaa matkustaa? Pakettimatkat, äkkilähdöt, omatoimimatkat – katso mikä sopii sinulle

Galesnjak, Kroatia

Tiesitkö, että Kroatiassa on sydämen muotoinen saari? Tämän piilopaikan vain harvat ovat löytäneet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja