Hyppää sisältöön

Kuvittelitko Madeiran olevan tylsä paikka? Nämä vinkit kumoavat luulosi!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 21.01.2015
Monipuolisella luontomatkalla Madeiralla vieraillut Pingviinimatkat-blogin Milla Himberg kertoo omat vinkkinsä vaihtelevien maisemien saarelle.

1. Vuokraa oma auto

Paras tapa saada kaikki irti Madeirasta on vuokrata oma auto ja kiertää saarta omatoimisesti. Ilman autoa saattaa jäädä helposti jumiin yhteen paikkaan, kuten esimerkiksi Funchaliin. Auton avulla matkailija pääsee näkemään saarta monipuolisesti.

2. Ajoita vierailut eri aikaan kuin muut

Madeiralla on runsaasti upeita nähtävyyksiä, ja esimerkiksi saaren kolmanneksi korkein huippu, 1 818 metriin kohoava Pico do Arieiro, on erittäin suosittu vierailukohde. Paras aika katsella maisemia on eri aikaan vuorokaudesta kuin muut matkailijat, ja Pico do Arieirolla kannattaakin vierailla esimerkiksi hieman ennen auringonlaskua. Jos matka sattuu sijoittumaan täydenkuun aikaan, voi huipulla vierailla myös keskellä yötä. Omalla autolla maisemien äärelle pääsee kätevästi, sillä näköalapaikkoja on aivan tien vieressä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Varaa riittävästi aikaa saaren tutkiskeluun

Viikko on riittävän pitkä aika Madeiran-lomalle, sillä kaikkea ei voi nähdä yhden loman aikana. Jos kuitenkin haluat matkustaa täysin omatoimisesti ja pelata varman päälle, jaksaa kymmenen päivän ajan vielä kiertää saarta ja kokea uusia paikkoja.

4. Anna luonnon yllättää

Madeiran monipuoliset ja nopealla tahdilla vaihtelevat maisemat tarjoavat matkailijalle yllätyksiä, joita voi kokea esimerkiksi vuoristossa. Paúl da Serran ylängöllä, noin 1 500 metrin korkeudessa keskellä vuoristoa, on esimerkiksi mahdollista nähdä täysin laakea pilvien ympäröimä alue, jossa on valtava määrä tuulimyllyjä.

>> Lue lisää Madeira-seikkailuja Pingviinimatkat-blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Milla Himberg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Madeira, Portugali

Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – 17 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Porto Santo, Portugali

Onko tässä Portugalin paras rantakohde? Pitkä hiekkaranta aivan Madeiran vieressä jää monilta kokematta

Madeira, Portugali

Unohda ennakkoluulot! Madeira sopii niin pakettimatkailijalle kuin reppureissaajallekin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja