Hyppää sisältöön

Kielimatka Visbyssä – opi ruotsia ruusujen kaupungissa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 28.06.2013
Haluaisitko viettää kesän Gotlannin saaren kauniissa maisemissa ja oppia samalla ruotsin kielen? Idyllisessä Visbyssä järjestetään kielikursseja nuorille.

Kieli haltuun kohteessa

Kielimatka Visbyn kaupunkiin tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kesäistä Gotlantia ja tehokasta ruotsin kielen opiskelua. Kielimatka on nuorelle mainio kokemus ensimmäisenä askeleena kohti itsenäistymistä ja vieraaseen kulttuuriin tutustumista.

Kielimatkalle lähteäkseen ei tarvitse puhua kieltä sujuvasti – kielitaito kehittyy oppituntien ja vapaa-ajan aktiviteettien ohessa kuin huomaamatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Visbyn mukulakivikatuja kierrellessä kansainvälistyminen sujuu turvallisesti ohjaajien opastuksella ja samanikäisten nuorten kanssa matkustaen. Kielen oppii parhaiten puhumalla – siihen Visby ruusujen ja raunioiden kaupunkina tarjoaa upean ympäristön!

Visby sopii nuorille

Suomessa toimivista kielimatkajärjestäjistä Visbyssä tarjoaa kursseja EF, jolla on ruotsalaissaarella kielimatkoja 13-18-vuotiaille nuorille sekä ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abeille. Kielimatkojen käytännön mukaan oppiminen ei rajoitu luokkahuoneeseen, vaan kielitaito karttuu koko ajan kaupungilla asioidessa, nähtävyyksiin tutustuessa ja pelejä pelaamalla.

Kurssin alussa tehtävällä lähtötasotestillä varmistetaan oppilaille oman tason mukainen opetus. Opetusta järjestetään joka arkipäivä suomalaisen opettajan johdolla – tosin keskustelutunneilla on aina mukana myös paikallinen opettaja.

Järjestäjän mukaan kurssilla pyritään puhumaan ruotsia koko ajan ja näin rohkaisemaan oppilaita käyttämään kieltä. Visbyn kielikurssilaiset majoittuvat lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevassa asuntolassa, johon kuuluu täysihoito.

Kohteena historiallinen Visby

Ruotsin suurimpana saarena Gotlanti tarjoaa ihastuttavan yhdistelmän luonnonkauneutta ja historiaa – kesäsaari tunnetaankin rannikkomaisemista, hiekkarannoista, vehreästä luonnosta ja pienistä kalastajakylistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gotlanti on Ruotsin suosituimpia kesäkohteita

Saaren ainoa kaupunki Visby on kauniin luontonsa ja hyvin säilyneen vanhankaupunkinsa ansiosta saanut Unescon maailmanperintökohteen arvon. Siellä vanhankaupungin historia yhdistyy tämän päivän liikkeiden ja kahviloiden ihmisvilinään – kesäisin kaupunki herääkin eloisaksi ja kansainväliseksi lomakohteeksi.

Paljon muutakin kuin opiskelua

Kielimatkoilla jää paljon aikaa myös muuhun kuin opiskeluun. Retkillä Visbyn kauniiseen luontoon, vanhaan kaupunkiin sekä paikallisiin museoihin pääsee viettämään aikaa uusien ystävien kanssa samalla kun tutustuu kaupungin upeisiin nähtävyyksiin.

Kielikurssin ohjelmaan kuuluu myös erilaisia tapahtumia, ulkopelejä ja urheilumahdollisuuksia. Vapaa-ajalla voi tehdä retken esimerkiksi Lummenlundan luolien maanalaiseen maailmaan tai lähteä Kneippbyn huvipuistoon tai vaikka Tukholmaan saakka.

Opiskella voi myös itsenäisesti

Mikäli varsinaiselle kielikurssille osallistuminen ei onnistu, voi ruotsin kieltä treenata myös itsenäisesti – iästä riippumatta. Pakkaa Visbyn-matkalle mukaan sanakirja tai vanha koulukirja ja lupaa itsellesi käyttää ruotsia käytännön tilanteissa.

Helpoiten juonesta saa kiinni ryhtymällä juttuihin paikallisten kanssa. Pienen alkukankeuden ei kannata antaa lannistaa opiskeluintoa, sillä harjoituksen kautta vanhat opit muistuvat taas mieleen. Arkiset tilanteetkin edistävät oppimista: paina mieleesi ruokasanastoa ravintolassa ja lue nähtävyyksien esittelytekstit ruotsiksi – opit takuulla jotain uutta.

>> Lue lisää Visbystä
>> Lue lisää kielikursseista Visbyssä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Sanni Eerola
Kuvat: iStockphoto, Visit Sweden

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Visby, Gotlanti

Tallink Silja tuo ensi kesälle kahdeksan erikoisristeilyä Visbyhyn

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja