Hyppää sisältöön

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.11.2019
Tukholma tunnetaan kalliista lentokenttäjunasta. Joko olet kuullut halvimmasta tavasta siirtyä keskustaan?

Arlanda Express – kallis ja nopea lentokenttäjuna

Suomalaiset matkustavat Tukholmaan innokkaasti ympäri vuoden – oli sitten kyse kesälomareissusta tai jouluostoksista. Laivalla pääsee kätevästi keskustan tuntumaan, mutta lentäen saapuvat joutuvat miettimään siirtymisiä. Suurin osa lennoista saapuu Arlandan lentokentälle noin 40 kilometrin päähän Tukholman keskustasta.

Ensikertalaiset yllättyvät lentokenttäkuljetusten kustannuksista. Kentän näkyvin vaihtoehto, Arlanda Express -juna, vie matkustajat junalla Tukholman keskustaan vain 18 minuutissa. Myös hinta on sen mukainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdensuuntainen peruslippu Arlanda Expressin kyytiin maksaa aikuiselta 299 kruunua eli noin 28 euroa. Varaamalla lipun verkosta vähintään seitsemän päivää etukäteen hinta putoaa 199 kruunuun eli noin 19 euroon. Tämäkin on melko kova hinta alle puolen tunnin matkasta.

Arlanda Express onkin yksi Euroopan kalleimmista lentokenttäjunista. Vertailun vuoksi esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee lähijunalla Helsingin keskustaan alle viidellä eurolla.

Pidä varasi lentokenttätaksien kanssa

Tukholman takseilla on hieman kyseenalainen maine. Erityisesti lentokentältä keskustaan matkustavat turistit joutuvat usein vedätetyiksi – hinta kun voi olla lähes mitä tahansa. Eri yhtiöillä on isoja hintaeroja.

Tukholman takseista varoittaa jopa kaupungin virallinen matkailutoimisto Visit Stockholm, joka kehottaa matkailijoita tarkistamaan aina hinnan kuljettajalta. Hintojen tulisi löytyä kelta-valkoisesta lapusta, joka on yleensä kiinnitetty taksin takapenkin ikkunaan.

Arlandan kentällä taksin hintojen voi odottaa alkavan noin 500 kruunusta eli noin 47 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Superhalpa bussi Arlandan kentältä keskustaan

Budjettimatkailijoille edullisin vaihtoehto siirtyä Arlandan kentältä keskustaan on bussi. Flygbussarna-lentokenttäbussien liput maksavat noin kymmenen euroa, mutta halvemmallakin pääsee.

Reittiä liikennöi myös saksalainen halpabussiyhtiö FlixBus, jota voisi verrata Suomen OnniBusiin. Tässä on selvästi edullisin ja tuntemattomin tapa matkustaa Tukholman keskustaan. Verkkosivuillaan yhtiö kertoo lippujen hinnan alkavan 3,90 eurosta.

Liput kannattaa ostaa etukäteen verkosta. Matka keskustaan kestää vuorokaudenajasta riippuen 40–50 minuuttia.

Flixbusin reitin päätepiste on Tukholman suurin bussiasema Cityterminalen Norrmalmin kaupunginosassa. Lähellä on valtavasti hotelleja ja muita palveluja. Sergelin torille ja vanhaankaupunkiin on lyhyt kävelymatka.

Lue myös: Ensikertalaisen Tukholma – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit halvan matkan löytämiseen

Näin löydät halvan matkan – viisi vinkkiä

Bussilla matkustaminen Euroopassa

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 5 faktaa

Tukholma, Ruotsi

Mitä kokea Tukholmassa? Tutustu kaupungin kiinnostavimpiin nähtävyyksiin

Changin lentoasema, Singapore

Tässä ovat vuoden 2023 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja